Tujina

Chavez prispel na zdravljenje na Kubo

Havana, 17. 07. 2011 07.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
1

Venezuelski predsednik Chavez bo na Kubi nadaljeval zdravljenje s kemoterapijo. Ob prihodu ga je pozdravil kubanski predsednik Castro. Chavezovi zdravniki so sporočili, da niso odkrili novih malignih celic.

Chaveza je ob prihodu na Kubo pozdravil predsednik Castro.
Chaveza je ob prihodu na Kubo pozdravil predsednik Castro. FOTO: Reuters

Venezuelski predsednik Hugo Chavez, ki so mu junija na Kubi odstranili maligni tumor, se je v soboto v spremstvu hčerke Rose vrnil na otok, kjer bo zdravljenje nadaljeval s kemoterapijo. Za zdaj ni znano, koliko časa bo trajalo zdravljenje. Zdravniki pa so sporočili, da niso odkrili novih malignih celic.

56-letnega venezuelskega predsednika so minuli mesec operirali na Kubi, kjer so mu odstranili maligni tumor iz medenične votline. Na Kubi je ostal skoraj mesec dni, preden se je pretekli teden vrnil v domovino.

Odkar se je vrnil, se je le kratko pojavil na televiziji, da bi zanikal govorice, da ne more opravljati svojih nalog zaradi raka na debelem črevesu ali želodcu. Za katero vrsto raka je Chavez zbolel, za zdaj ni znano.

V petek je oboleli predsednik venezuelsko narodno skupščino zaprosil za dovoljenje, da zdravljenje nadaljuje v tujini. Poslanci so prošnji soglasno ugodili.

Chavez pred odhodom na Kubo
Chavez pred odhodom na Kubo FOTO: Reuters

Sicer pa je Chavez zavrnil poziv opozicije, naj za obdobje, ko se bo na Kubi zdravil zaradi raka, preda svoje predsedniške naloge podpredsedniku Eliasu Jaui. Odločil se je, da Jaui in finančnemu ministru Jorgeju Giordaniju podeli le določena pooblastila, in sicer tista, ki vključujejo proračunske zadeve.

Doma so že začeli ugibati, ali bo Chavez dovolj pri močeh, da se bo na volitvah 2012 potegoval za še en mandat.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kim llsung
17. 07. 2011 19.32
car drzimo pesti za hugota