Tujina

Putin: Mislim, da bo to prava služba za vas

Moskva, 19. 05. 2012 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ruski predsednik Putin je nekega tovarniškega delavca imenoval za svojega posebnega odposlanca. Ta je namreč predsedniku prisegel, da ga bo s "svojimi fanti" varoval pred protestniki. "Seveda v okviru zakonskih določil," je še dodal moški.

Ruski predsednik Vladimir Putin je nekega delavca v tovarni tankov, ki je pred časom na nacionalni televiziji prisegel, da bo predsednika varoval pred protestniki v Moskvi, imenoval za enega izmed svojih osebnih regionalnih odposlancev.

Delovodja v vojaški tovarni Uralvagonzavod Igor Holmanskih je po Rusiji zaslovel decembra lani, le nekaj dni po prvih množičnih protestih proti Putinovi dolgoletni vladavini v državi, ki so potekali v Moskvi.

Če policija ne bo kos protestnikom, je Holmanskih s svojimi fanti pripravljen, da se zavzame za stabilnost v državi.
Če policija ne bo kos protestnikom, je Holmanskih s svojimi fanti pripravljen, da se zavzame za stabilnost v državi. FOTO: Reuters

Putin je takrat sodeloval v maratonski televizijski oddaji, v kateri je v živo sprejemal vprašanja in komentarje gledalcev. Takrat je zanikal nepošteno izvedbo parlamentarnih volitev, ki so mu jo očitali nasprotniki. V skrbno načrtovani oddaji so zatem pokazali Holmanskiha, ki je Putina nagovoril iz industrijskega mesta Nižnji Tagil v gorskem območju Urala.

"O teh protestih bi rad povedal naslednje. Če jim policija ne bo kos, smo jaz in moji fantje pripravljeni, da se zavzamemo za našo stabilnost – seveda v okviru zakonskih določil," je povedal Holmanskih v družbi skrbno izbranih orjaških sodelavcev iz tovarne. Po svoji izjavi je Holmanskih požel topel aplavz gledalcev v studiu.

Putin je v tistem času začenjal svojo kampanjo za nastop na prihajajočih predsedniških volitvah, na katerih se je močno zanašal na glasove delavskega razreda.

Holmanskiha je celo povabil v svojo rezidenco na obrobju Moskve, nato pa mu je v navzočnosti televizijskih kamer ponudil službo posebnega odposlanca za zvezno okrožje Ural.

"Mislim, da bo to prava služba za vas – nekoga, ki je celo življenje delal v tovarni in ve, kako živijo preprosti ljudje. Tako boste lahko zagovarjali interese ljudstva," je Putin dejal Holmanskihu, ki je vidno zardeval. "Upam, da ne bom nikogar razočaral," je odgovoril slednji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mes
19. 05. 2012 21.24
+3
Vsaj nehče kateremu ni izpodčasti in se pogovarja z devcem !
DRmed
19. 05. 2012 09.46
-11
Vsi ki iščete službo, zaposlim.se je prvi iskalnik po vseh zaposlitvenih oglasih v Sloveniji.
dostojevski70
19. 05. 2012 14.13
+6
Kaj preko vas se lahko zaposlim pri putinu?