Tujina

Proti homoseksualcem in splavu

Varšava, 02. 03. 2007 17.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poljska je razburila evropsko javnost s predlogom za vključitev prepovedi splava v evropsko ustavo.

Roman Giertych
Roman Giertych FOTO: Reuters

Namestnik poljskega premiera in minister za izobraževanje Roman Giertych je te dni razburil evropsko javnost s spornim predlogom o vključitvi prepovedi splava in omejevanju pravic homoseksualcev v evropsko ustavno pogodbo.

V četrtkovem govoru na zasedanju ministrov Evropske unije za izobraževanje v nemškem Heidelbergu, ki so ga objavili poljski mediji, je kritiziral "homoseksualno propagando" v javnosti, pravico do splava pa označil kot "novo obliko barbarstva".

"Homoseksualna propaganda doseže vedno mlajše otroke," je v razpravi o evropskih vrednotah opozoril poljski minister in dodal, da nekateri otroci v bolnišnicah ne smejo omenjati mam in očetov, ker to že pomeni kršitev pravic manjšine. "Če ne bomo napeli vseh sil za okrepitev družine, potem na tej celini ni prihodnosti za nas. Poselili jo bodo predstavniki muslimanov, ki spoštujejo družino," je dejal.

"Evropa potrebuje spremembe," je bil odločen Giertych in se zavzel za omejitev "homoseksualne propagande", da bi otroci imeli "pravi pogled na družino". Pozval je tudi k takojšnji prepovedi splava. "Narod, ki pobija svoje otroke, nima prihodnosti. Celino, ki pobija svoje otroke, bodo poselili tisti, ki tega ne delajo," je menil.

Giertych, vodja poljske vladajoče katoliško-nacionalistične Lige poljskih družin (LPR), sicer kot minister na Poljskem ni priljubljen, saj se za njegov odstop zavzemajo tako sindikat učiteljev kot učenci.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

usavko
02. 03. 2007 20.36
Kdo pa je tega hitlerja najavu? Kmet!!!!! Nisem ne gej, ne musliman, pa vem da je to retardiranec (omejenec)