Tujina

Prisluškovali tudi Paulu McCartneyju?

London, 05. 08. 2011 13.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni glasbenik Paul McCartney sumi, da je tudi on žrtev prisluškovalne afere News Of The World. Novinarji so prisluškovali tudi njegovi nekdanji ženi Heather Mills.

Nekdanji član skupine The Beatles Paul McCartney je še ena od znanih osebnosti, ki so jim mediji očitno prisluškovali po telefonu. Kot je povedal za ameriške medije, sumi, da je bil tudi sam žrtev medijske afere vdiranja v telefone, ki že tedne pretresa Veliko Britanijo. Zatrdil je še, da bo v zvezi s tem stopil v stik s policijo.

So novinarji News Of The Worlda prisluškovali tudi legendarnemu glasbeniku Paulu McCartneyju?
So novinarji News Of The Worlda prisluškovali tudi legendarnemu glasbeniku Paulu McCartneyju? FOTO: Reuters

"Ko se po tej turneji vrnem v Veliko Britanijo, bom kontaktiral policijo, saj se mi zdi, da so vdrli tudi v moj telefon," je za neko ameriško televizijo iz Ohia v Cincinnatiju dejal nekdanji Beatle, ki se mudi na turneji po ZDA. McCartney meni, da gre za "grozno kršenje zasebnosti". Ob tem je sicer dodal, da ne pozna podrobnosti.

McCartney se je oglasil v medijih po tem, ko je njegova nekdanja soproga Heather Mills pred dnevi v oddaji britanskega BBC dejala, da ji je neki pomemben novinar, zaposlen pri časnikih založniške skupine Trinity Mirror, leta 2001 priznal, da so vdrli v njeno glasovno pošto in med drugim poslušali sporočila, ki ji jih je pustil McCartney.

Kot je v oddaji BBC Newsnight povedala Millsova, ji je novinar vdiranje v njen telefon priznal, ko je želel njen odgovor glede spora, v katerega se je zapletla s svojim tedanjim partnerjem McCartneyjem.

Po medijskem škandalu vdiranja v telefone s strani novinarjev britanskega tabloida News of the World iz skupine News Corporation Ruperta Murdocha so se dvomi pojavili tudi v delovanje novinarjev drugih britanskih medijev. Iz Trinity Mirror, ki velja za eno največjih britanskih založniških hiš, so zatem sporočili, da so že sprožili interno preiskavo.

Paul McCartney je tako naslednja od znanih osebnosti na Otoku, ki se je znašla sredi zloglasnega škandala, ki je pokopal News of the World in razkril podkupovanje policistov. Afera je v Veliki Britaniji prizadela tako politike, znane osebnosti, policijo in medije, predvsem pa Murdochov medijski imperij.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rudra
05. 08. 2011 16.20
SUMI????? Malo za lase privlečeno! Dokaže naj!