Tujina

Prisluškoval tudi nekdanji urednik?

London, 02. 08. 2011 16.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
3

Po izbruhu prisluškovalne afere so aretirali še 11. osumljenca. Šlo naj bi za nekdanjega urednika News of the World, Stuarta Kuttnerja, ki naj bi podkupoval in sodeloval pri prisluškovanju.

Medijski mogotec Rupert Murdoch se je za ukinitev News of the World odločil zaradi škandala, v katerem so novinarji in uredniki tudi s pomočjo policije prisluškovali različnim ljudem in tako pridobivali informacije za svoje članke.
Medijski mogotec Rupert Murdoch se je za ukinitev News of the World odločil zaradi škandala, v katerem so novinarji in uredniki tudi s pomočjo policije prisluškovali različnim ljudem in tako pridobivali informacije za svoje članke. FOTO: Reuters

Britanski policisti so aretirali nekdanjega glavnega urednika v družbi News Corporation, ki naj bi podkupoval in sodeloval v prisluškovalni aferi. Vsi doslej aretirani so bili izpuščeni po plačilu varščine, proti nobeni osebi pa doslej še ni bila vložena obtožnica.

71-letni Stuart Kuttner, ki se je leta 2009 upokojil kot glavni urednik News of the World, je 11. po vrsti od vseh aretiranih v medijski prisluškovalni aferi, v katero naj bi bila močno vpletena politika. Pri News International, hčerinski družbi podjetja medijskega mogotca Ruperta Murdocha News Corporation, ki je imelo v lasti News of the World, sicer niso želeli potrditi, ali gre za njihovega nekdanjega zaposlenega.

Zaradi afere, povezane z vdiranjem v telefone državljanov s strani novinarjev News of the World in podkupovanja policistov, je prenehal izhajati News of the World, afera pa je v Veliki Britaniji prizadela tako politike, znane osebnosti, policijo in medije, predvsem pa Murdochov medijski imperij.

Britanski sodnik Brian Leveson je 28. julija uvedel preiskavo, ki naj bi razsvetlila afero vdiranja v telefone in podkupovanje policistov s strani britanskih medijev. Pristojna komisija, ki naj bi zaslišanja začela septembra, bo preiskala povezave med mediji, policijo in politiko.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rudra
03. 08. 2011 13.27
Moj komentar je šel v maloro. Bojte se vseh Murdochov,tudi slovenskih.Račan je zafural Delo revije,Rašico in je na dopustu.
Nimivseeno
03. 08. 2011 11.26
Ste videli kako so mu zrasli na glavi rožički beli! :)
nosferatu
03. 08. 2011 10.02
Spanisch, ahahaha xD Sploh mi prvo ni padlo v oči, odlična fotka^^