Tujina

Grške banke bodo v ponedeljek vendarle odprle vrata: dnevna omejitev dvigov na bankomatih odpravljena

Atene, 18. 07. 2015 13.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Potem ko je grški premier Cipras iz kabineta vrgel več predstavnikov levega krila vladajoče stranke Siriza, je prisegla nova grška vlada. Ta vlada je tudi že izdala odlok, v katerem odreja odprtje bank.

Vrst naj ne bi bilo več.
Vrst naj ne bi bilo več. FOTO: AP

Po treh tednih bodo grške banke ta ponedeljek očitno vendarle odprla vrata. Vlada v Atenah je namreč danes izdala odlok, v katerem odreja odprtje bank, obenem pa podaljšuje večino obstoječih omejitev kapitalskih tokov in dvigov na bankomatih.

Grško finančno ministrstvo je pred dnevi potrdilo, da bodo banke ostale zaprte do ponedeljka, da bi tako zaradi pomanjkanja likvidnosti zaščitili finančni sistem in gospodarstvo. Zdaj pa je uradno potrdilo tudi to, da bo v ponedeljek tega vendarle konec in se bodo banke po treh tednih znova odprle, v kar so mnogi dvomili.

Evropska centralna banka (ECB) je grške banke v okviru mehanizma nujne likvidnostne pomoči v minulih mesecih držala "nad vodo", konec junija, po napovedi grškega premierja Aleksisa Ciprasa o izvedbi referenduma o pogojih za nadaljnjo finančno pomoč, pa je obseg pomoči ohranila na obstoječi ravni okoli 89 milijard evrov.

Banke so morali zato 29. junija zapreti, omejili pa so tudi kapitalske tokove. Od ponedeljka bo sicer za Grke malenkost lažje dvigovati denar na bankomatih kot doslej. Ostaja namreč le še omejitev dvigov na največ 420 evrov tedensko, medtem ko bo dnevna omejitev 60 evrov odpravljena. To za ljudi pomeni predvsem, da jim ne bo treba vsak dan znova stati v vrstah pred bankomati. Omejitev o tem, da so nakazila v tujino možna le ob soglasju grške centralne banke in finančnega ministrstva, ostaja nespremenjena.

Grški dnevnik Katimerini je danes objavil raziskavo, po kateri naj bi tritedensko zaprtje bank grško gospodarstvo stalo tri milijarde evrov, in to brez upoštevanja izpada prihodkov od turizma.

Prisegla preoblikovana vlada

Nemški finančni minister Wolfgang Schäuble je v danes objavljenem intervjuju za nemški tednih Spiegel zatrdil, da bi raje odstopil, kot pa spremenil stališče glede reševanja grške dolžniške krize. Schäuble je med zadnjimi pogajanji z Grčijo o novem programu pomoči zagovarjal zelo strog pristop do Grčije in nanj zato letijo ostre kritike.

V Atenah je danes zjutraj prisegla nova grška vlada. Dan prej je namreč premier Aleksis Cipras iz kabineta vrgel več predstavnikov levega krila vladajoče stranke Siriza in jih zamenjal s svojimi tesnimi sodelavci in zaupniki.

Cipras je vlado preoblikoval dan po uporu precejšnjega dela poslancev Sirize, ki so v parlamentu glasovali proti prvemu paketu reform in varčevalnih ukrepov v zameno za tretji paket finančne pomoči Grčiji.

Med drugim se je znebil ministra za energijo Panajotisa Lafazanisa in ministra za socialne zadeve Dimitrisa Stratulisa. Oba veljata za voditelja levega krila Sirize in glasno nasprotujeta varčevalnim ukrepom in privatizaciji ter zagovarjata izstop Grčije iz evrskega območja. Poleg njiju je moralo oditi še več državnih sekretarjev. Lafazanisa je na čelu ministrstva za energijo zamenjal dosedanji minister za delo Panos Skurletis, medtem ko bo George Katrugalos, dosedanji minister za upravne reforme, prevzel vodenje ministrstva za delo.

Prisegla je preoblikovana grška vlada.
Prisegla je preoblikovana grška vlada. FOTO: Reuters

Parlament potrdil prvi reformni paket

Grški parlament je v četrtek kljub nasprotovanju dela koalicijskih poslancev potrdil prvi reformni paket, ki ga v zameno za tretji paket finančne pomoči zahtevajo evropski posojilodajalci, saj so za reforme glasovale opozicijske proevropske stranke. Proti ukrepom je sicer glasovalo 32 od 149 poslancev Sirize, še šest se jih je vzdržalo, eden je glasovanje bojkotiral.

Okolica Aten in nekatera druga območja na jugu Grčije so ujeta v primež gozdnih požarov.

V petek so članice EU Grčiji odobrile kratkoročno, premostitveno pomoč s sedmimi milijardami evrov iz evropskega proračuna, mehanizma za finančno stabilnost EFSM, ki jo bo prejela do ponedeljka. Poleg tega je evroskupina odobrila začetek pogajanj o tretjem paketu pomoči.

Že pred petkovim preoblikovanjem je sicer vlado zapustil finančni minister Janis Varufakis, ki je evroskupini na pogajanjih povzročil precej sivih las. V pogovoru za britanski BBC je Varufakis medtem znova zatrdil, da bo reformni paket neuspešen. Po njegovih besedah je Grčija podvržena programu, ki se bo "v zgodovino zapisal kot največja katastrofa makroekonomskega upravljanja vseh časov".

Ob tem je zagotovil, da bi program propadel ne glede na to, kdo bi ga izvajal. Varufakis je še zatrdil, da Cipras - ki je sicer sam priznal, da ne verjame v reformni program, čeprav je nanj pristal - dejansko ni imel veliko izbire, kot pa da podpiše dogovor, saj so ga pritisnili ob zid.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (382)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ArkaMast
20. 07. 2015 13.21
NEMČIJI odpisali dolg po 2WW ........drugače bi ostala na nivoju ALBANIJE..................GRKI rekli NE..... cel svet uvidel lažno enotnost EU ....... preprosto delavno ljudstvo po vsej EU je v istem loncu kot grško ljudstvo .... gre le za razlike BOGAT .... REVEN. ... Katera tovarna bi prej propadla ....npr. FIAT ali FERRARI? ... jasno da je potrebno ustvariti mehanizem za bogatenje elit. Če bi bil denar pravičneje razporejen, bi bogatim zmanjkalo za prestiž in tako bi npr. FERRARI tovarno lahko kar zaprli. ... Statistika je pokazala, da se je samo v Sloveniji, samo v zadnjem letu prodalo za 50x več luksuznih avtomobilov, katerih cena sega od 70.000 € dalje... .......Kaj nam da to misliti?... Se ve.
puspan
19. 07. 2015 13.25
+2
Torej, od drugega tedna nova festa v Grciji. In koliko dolgo bo rok trajanja te veselice? Samo tako me malo zanima.
Kosmatinc
19. 07. 2015 12.06
+1
To je samo prelaganje izstopa iz EU,upam da čim preje razpade da se rešimo nemškega suženjstva.
LLLEPI
19. 07. 2015 12.09
+1
Politik so za zasznjevanje in izdajo svojih narodov odlicno placani in so prodali ze zivljenja naslednjih generaci
puspan
19. 07. 2015 13.33
+2
Takoj, ko se losamo nemskega suzenjstva, gremo lahko z dvignjeno glavo in s samozavestjo, da smo sami svoji, koreninice v nase gozdove obirat. Da ne bo samo zelenjava, za dodatek se kaksnega Kosmatinca na jedilni list dodamo.
puspan
19. 07. 2015 14.45
+1
Kosmatinci se sirijo v Sloveniji, kot nihce drug, kljub temu, da nikoli niso bili avtohtoni.
zulj001
19. 07. 2015 12.02
+0
Kaj je pa sedaj s državnostjo,ki so jo izkazali na referendumu.............
korintos23
19. 07. 2015 12.04
+1
brabusednet
19. 07. 2015 10.45
+2
Grški socjalisti še bank brez EU pomoči niso sposobni odpret.Tako je,če pride na vlado nesposoben lažnjiv in demagoški socjalist.Trnova pot bo Grškega naroda.
NoviceResnice
19. 07. 2015 11.54
+2
V pol leta so naredili še dodatnih 50 mrd€ škode....1/3 letnega gdp.....
korintos23
19. 07. 2015 12.02
+2
Cipras vas je fajn nategnil a ne, 87 milijard ni malo in še vrnili jih ne bodo.
dule100
19. 07. 2015 10.33
+0
Pokvarjeni do konca ! Cipras je njihova slika !
korintos23
19. 07. 2015 12.02
+1
Seveda so pokvarjeni če toliko milijard Grkom dajejo pa vedo da jih ne bodo nikoli vrnili!
M_teorija
19. 07. 2015 10.08
+0
Odpis in reprogeamiranje BO, pa ne zaradi dobrega srca Merklova inBruslja, ampak ker bodo amerikanci lutko Lagardovi v IMF tako rekli. Smeri ne bodo več dolgo gledali ta finančni terorizem, zaradi kaerega slabi država v Natu. No vsaj nekaj dobrega od tega vojaškega pakta!?
DonDonDan
19. 07. 2015 10.15
+2
M_teorija
19. 07. 2015 10.19
+1
Če ti ni užitno in prebavljivo preskoč. Naamenjeno je za take ki jim godi moja kulinarika?!
M_teorija
19. 07. 2015 10.23
+1
Redtka
19. 07. 2015 11.05
-1
Kar se NATA tiče je jasno, da.. je to prvo politični pakt, nadalnje ekonomski pakt kar je najbolj pomembno in nazadnje vojaški pakt najmanj pomembna zadeva..Nič ni dobrega, ko so že GRKI tako v drelu..jim prodajajo 400 Tankov M1 abrams to pa res potrebujejo za izhod iz ( polomije ) krize..In ko so prišli k nam, ko so CEARACJA malo navili so nam povedali 1 evro imate od litra bencina, zdejjje čas da vrnete nekaj nazaj.....ker smo mi nafto ukradli na Bližnjem vzhodu..
NoviceResnice
19. 07. 2015 11.57
+0
Kira banana levaki sedaj računajo na osovraženi nato in imperialistično ameriko da bodo prišli do zagonjenih ojrov....res izdajo lastno mamo za ojrovski kovanc....
goats
19. 07. 2015 10.07
-1
Komunizem oziroma totalitarizem je najbolj brutalna oblika kapitalizma, ker si kapital razdeli le peščica, državo pa vzdržujejo s posojili, najetimi po vsem svetu, s tem da že v naprej računajo na popolni odpis. Kdor voli levico je bodisi popolnoma neracionalen, bodisi ima korist od njihovega parazitskega sistema. Da bi torej lahko vladali, najprej onemogočijo vso inteligenco, narodno zavest, moralo in etiko.
M_teorija
19. 07. 2015 10.16
+2
Zdej mi pa samo našte eno samo državo, kjer je bil ali je udejanjenje komunizem. Pa ne mi naštevatikvazi komunizem, ki v imenu ideologije 8zrabljajo rajo!?
DonDonDan
19. 07. 2015 10.18
-2
Oxxford, vse kar si povedal je res, ampak ni čisto nič novega.
goats
19. 07. 2015 10.25
+1
Stožice 2014, komplet politični vrh RS prepeva bandiero rosso in evivo comunismo v čast jugo zastavi in rdeči zvezdi. Komunizem ima nešteto pojavnih oblik in v SLO smo izumili svetovni komunistični unikum.
Kosmatinc
19. 07. 2015 12.03
+0
Ta sistem si je pa Janša zamislil s Slovenijo.
M_teorija
19. 07. 2015 10.02
+3
Mafija tud rada posoja pod pogojih oderuških obresti, da ti dolžnik nemore vračati, potem ti pa vzamejo vse!? Socialist Schrõder je naredil reforme, da se lahko gre Merklca neoliberalizem Tacharjeve po drugih državah. Ampak Šreder je to počel v času debelih krav, medtem, ko to Merklca zahteva v državah, ki so v krizi in na račun ljudi. Pravzaprav kot železna Lady, tud tam jeoperacija uspela , pacienta je pa pobralo!?
Redtka
19. 07. 2015 10.07
-2
To sam pomeni, da se LEVAKI ( socijalisti ) spečajo celo z Hudičem da pridejo do denarja, da bi pa delali kaj naredili to jm pa ne pade na pamet res pa je, da nimajo z čim razmišljat..
M_teorija
19. 07. 2015 10.09
+2
Mojca dej ber. To je počel v času debelih krav, da so bile referme vzdržne za rajo!/
Redtka
19. 07. 2015 09.54
+3
Levakom vedno zmanjka tujega denarja, to pomeni da svojega nikoli niso imeli, to pomeni, da so lenuhi in da nikoli,nimajo ničesar..in vse uničijo...
Redtka
19. 07. 2015 09.56
+2
Je pa CIPRAS pokazal ves repertoar, vse kvalitete te gnile, potuhnjene, lažnive, egoistIčne, parazitske kriminalne LEVICE..V tem repertoarju se vidi tudi praksa Slovenske LEVICE podtikanje, laž, diskriminacija..Likvidacija..
NoviceResnice
19. 07. 2015 09.25
-2
Varufakis pravi da bo program pomoči katastrofa...on že ve pozna grke....to je eno...drugo pa so na oblasti večno nesposobni socialisti clo ex. Komunajzerji...ja valjda to pa je recept za propad krajo in korupcijo...popolen neuspeh....krivci pa tko kot pri nas.....Imperializem, kapital, Angelca kraljica polnih avtomatov, splošna situacija, opozicija, Noriški kralj, fašisti na Plutonu, miki miška, in bog...
dule100
19. 07. 2015 08.27
+1
Kolikor kredita, toliko socializma ! Brez tujega denarja socializem pač ne špila !
Blaška
19. 07. 2015 07.19
+7
in gremo dalje po podobni poti ; ))) živeti z denarjem, ki ga ne ustvarimo sami !
DonDonDan
19. 07. 2015 06.09
+0
Tile pisatelji spodaj so pa vsi neki nočni pazniki, al čuvaji, al pa tablete za spat ne primejo.
prašek
19. 07. 2015 06.16
+2
To je pač nočna smena. Mi smo imeli ponoči čisto drugo delo ..... he, he.
dule100
19. 07. 2015 08.26
+1
Diškor
19. 07. 2015 02.04
-2
ŠEJTAN, TI BOM PA ENGA STAREJŠGA PRILEPU, KO SI BIL ŠE JEZUS KRISTUS. Jezus Kristus V glavnem – znana je ponarejena slika, slikana na znanem kraju, z znanimi osebami in znanim namenom. Pallček Smuk BOLN OSEBEK.. A SO TE ZLORABLJAL TVOJI NADREJENI TAKO KOT BULMASTIFE? :) Jezus Kristus Dej ti raje komentiraj moj post, ne mene ......... aya ..... SDS-ovc si, pa ne znaš drugače ...... Pallček Smuk SAMO SKUŠAM DOJET RAZLOGE ZA TVOJE MENTALNE POSLEDICE :) Cankar91 @Jezus se sramuješ samega sebe in svojega " dela ". Saj si pametoval kako uspešen gasterbajter si. Očitno si velik lažnjivec, vbogi tisti ki se družijo tukaj s teboj. Verjetno so sami bedniki in lažnjivci, tole mi meji že na shizofrenijo ! BELOOBOG Še Darwin bi mel z njem težave, kam ga uvrstit. BELOOBOG Cankar91, to so Korintos, seljak, prašk, srebrni pa še ene par, on se ma pa za njihovega kolovodjo. Cankar91 Tega @praška sem že bral, se mu vidi da je en velik rdeči pe zde. Baje je tudi velik lažnjivec, bivši arestant, taksist na črno, se pravi tipičen plačanec Kučanovega podganjega tropa ! Cankar91 Oćitno se @Kristus zaveda svoje bede, in nama niti minusov ne more več stiskat. Jezus Kristus Fantje, imate podatke ..... obiščite me ..... čakam. Ne mi tu na neznanem mestu, ob neznanem času, z neznanimi osebami .... Ježek Teka Teka 162, pa to ... prašek je isto sranje ... sama laž in žalitve ... so se takoj povohal omejenci med sabo, pa to ... Cankar91 @Kristus pa kdo bo hodil v tvojo barako brez kanalizacije, same podgane, verjetno zamaške zbirajo sosedje zate ?! Ježek Teka Teka 162, pa to ... Kdo bo zbiru zamaške za njega ... ekološka katastrofa na dveh nogah ... vsi se ga izogibajo, pa to ... Cankar91 @Kristus sem krščanski človek, smili se mi tvoja duševna in materijalna beda. Lahko ti pomagamo, kakšen koncert organiziramo ali pa zbiranje zamaškov zate ? Povej, pomagali ti bomo. Cankar 91 BEDA JE , ČE JE ČLOVEK TAKŠEN KOT ON. MATI NARAVA NAREDI VČASIH RES SPAČKE IZ LJUDI. Ježek Teka Teka 162, pa to ... Nič bat ... si je že zaslužu ... kazen je vzgojna, pa to ... uživajmo ... Cankar91 Božja kazen, samo tale je pa res malo prehuda ! Ježek Teka Teka 162, pa to ... Sej ga čaka še večja mizerija, pa to ... to gre loh sam še na dol ... ni druge ... Cankar91 @jEŽEK, KAKO JE LAHKO NJEGOVA MIZERIJA ŠE VEČJA KOT JE ZDAJ ? Ježek Teka Teka 162, pa to … O ja ... je lahko ... men verjem, pa to ... hahahaa ... Cankar91 To je znanstvena fantastika :) Pallček Smuk KRISTUS: TI SI SRAMOTA CELO ZA LEVICO, PA IMAJO DOST NIZKE STANDARDE MENTALITETE.. Cankar91 Ja, celo za njih je sramota, Kaj češ, samo da mi nimamo takšnih v svojih vrstah . Ježek Teka Teka 162, pa to ... Full je zaslužu ... full ma nepremičnin ... hčera mu pa joka po netu, da žvi v baraki brez vode in kanalizacije s kupom otrok na sociali ... zdej mu pa verjem kar kol že klobasa ... lažniv lenuh, pa to ... laže non stop ... še ene resnice ni napisu tle gor ... bolnik ... preverjeno ... Cankar91 To bitje ima hčerko, daj ne nabijaj ! Cankar91 Kakšne nepremičnine-misliš portal 24 ur. To je edini dom ki ga ima ! Jezus Kristus Muhić, Janez nima kanalizacije v Šentilju ...... bo treba eno udarniško udart ....... tko kot je včasih Janša v Titovih brigadah ..... vse za ljubega vodjo ...... hi, hi, hi .... Cankar91 Kje so pa našli hišo brez kanalizacije, še ci gansko naselje na Dolenjskem jo ima ! BELOOBOG Stanvanje v bloku, Jazbinšek, pa to, še vprašanje čigav je. Ježek Teka Teka 162, pa to ... Kakšno hišo ... baraka, pa to ... Jezus Kristus GURS mi je poslal davek za tri stanovanja .... se bom pritožil .... Cankar91 Kaka tri stanovanja, za burek nimaš. Poglej se kakšen si, pa ni je ženske na svetu ki bi ti dala. Jezus Kristus Pride ježek v WC, vidi ščetko za drek, pa vzklikne: " MAAAAMIII, A S TO TIIII!!!!" Ježek Teka Teka 162, pa to ... Dej pol hčeri en flet, da ne bo jokala po netu, pa to ... lol ... ker lažnivc ... Jezus Kristus AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAA
Diškor
19. 07. 2015 02.05
+1
Keri hčeri? A veš kok se jst pišem? Kje maš ti kakšno hčero? Jezus Kristus AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ........ Jezus Kristus A misliš tisto deklino, ki ima dva priimka, pa noben ni moj? Jezus Kristus AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ...... Cankar91 Odfukal se mu je, pustimo pa pri miru @Ježek. Jezus Kristus GURS ima podatke, pa to ...... je treba preveriti ..... Rajkotovih pa nimajo ..... črna gradnja, pa to ..... Ježek Teka Teka 162, pa to ... Naj se mu ... men je smešn ... sam iz sebe budaIo dela, pa to ... Cankar91 To je tragedija, TRAGEDIJA KOMUNIZMA. Tipičen primerek komunajzerske družbe. Cankar91 Siromaček Zoran, kaj pa ti veš kaj je GURS ? Jezus Kristus Meni bi bilo nerodno, da bi se po prodaji Mercatorja in Istrabenza, po objavi Wikileaksa, da sem prejel 2,8 milijona € in po objavi tujih bankirjev, da sta največja krivca za bančno luknjo Zvon1 in Zvon 2, sploh še pojavljal v javnosti in govoril o domovini (pa še to ne o svoji)... Cankar91 Tebe je lahko sram ker obstajaš ! Jezus Kristus B-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E ..................... ovca janezova ..... BELOOBOG Cyber, ti je napisal, ne gledat ženske na posterjih, je treba kdaj v živo. Cankar91 Jezus Kristus B-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E .................... ne najdeš mamice, pa jo kličeš preko portala 24 ur ? Jezus Kristus Iz dneva v dan postaja stvar vse bolj jasna na tem portalu. "Levi" komentatorji nismo člani nobene stranke, večina nas je starejših, večina nas je delala in živela v tujini, smo pristni Slovenci ........ desni pa priseljenci iz juga, ki so člani SDS (mogoče zaradi manjvrednostnega kompleksa) ...... tudi v mojem mestu je tako. Janšisti so bore malo sami kaj ustvarili v življenju ..... rabijo stranko .... BELOOBOG Gologlavšek, a na glav maš pa pisto. Cankar91 Tranvestitska legenda jugoslovanske scene, @Jezus Kristus ! Cankar91 Zoran....pristno slovensko ime. Jezus Kristus Dejan Mušić vas lepo pozdravlja .... Cankar91 tebe pa trio sestre in Salome ! Jezus Kristus Pa plešasti Ivan iz Kosova .....hi, hi, hi .... BELOOBOG Venetsko, preko Drine. Jezus Kristus A ste že sploh kdaj volili kakšnega Slovenca na volitvah? Jezus Kristus Ježek Teka Teka 162, pa to (Tomislav Muhić) ... Zame je to resnica ... priseljenci mate pač manjvrednosti kompleks, pa to ... Cankar91 Mi Zoranov ne volimo ! Z njimi smo opravili leta 91 ! BELOOBOG Ti morš stranko ustanovit, pa te volmo, če je Alenki ratal, ko sta tuki nek, bo pa tud teb, pa še lobi te bo volil. Cankar91 @BELOOBOG, saj je enaka sramota kot Alenka, ravno za skupaj sta. Cankar91 watch?v=wj3IsmymQ4c 523 ogledov v 5 letih..... Cankar91 Kaj takega pa še ne !!!! Jezus Kristus watch?v=9ixawcEkH9M Jezus Kristus 8.000 ogledov ..... in to uradni (plačan) spot SDS-a ...... Jezus Kristus AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ........ Cankar91 Ok, to so zmagovalci, to kar sem pa jaz objavil pa ni primernega komentarja. Cankar91 Samo nas članov je preko 30 tisoč, in še več nas bo ! Jezus Kristus Cankar, a tebi je pa nerodno povedati s čim se ukvarjaš? Cankar91 Karaoke pojem v norišnici :)) Jezus Kristus Aya.... si ravnokar napisu ...... janezova ovca si ..... tud to je delo, kaj češ ..... Jezus Kristus Spel se mi, ovca strankarska, se nimava več kej pogovarjat. Vse jasno! Cankar91 Mene ni sram da sem dolgoletni član SDS a, tebe je pa zelo sram tvoje solo pevske " kariere ". Nekam tiho si o nastopih v ženskih cotah ?! Cankar91 Stranka z daleč največ člani ! Samo mi takih kot si ti ne sprejemamo, imaš čisto punčkaste ročice, komaj mokrofon držiš. Žalostno ! Jezus Kristus B-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E ........................ Cankar91 To svojo mater kl
Diškor
19. 07. 2015 02.08
+3
Cankar91 To svojo mater kličeš ? BELOOBOG : Šejtan, kaj v tem stilu bi zapel, pa ti ne blo treba sužnja portala zganjat. En pesjan je živu, k se futru je z ljudmi, iz njih je župco kuhal obral jih do kosti. BELOOBOG Šejtan, 3 noge ima, na strop visi, če na tipke pritisneš zaigra, kaj je to ? Cankar91 Klavir ! Jezus Kristus Čuj, a teb pa ni več treba na Koroško? Pridi, da se spoznava ..... BELOOBOG Če te pičim te uničm, NNNP, večkrat glej čez oken, ROOŽLE ma dol recepcijo, sem te na tla spravu na portalu, bolj se boš zapletu, slabš zate, večji osel izpadeš, kopiraš nicke, pravi poden si od človeka, lohk si vesel, da sploh komuniciram s tabo lol, pa to. Jezus Kristus Belobog, ti samo pridi ..... ne tolk govort ..... Jezus Kristus Lahko mi pa zaupaš tvoj naslov, pa te jaz obiščem ...... Cankar91 Naša prednost je da vemo kdo si, ti pa ne veš kdo smo mi ! Jezus Kristus Aya ... si pač en navaden boječ posranc, pa ne upaš ..... Jezus Kristus Prednost? Kje ste pa? Dejte no mir, posranci ... Cankar91 Mi ne tepemo tranvestitov, vas že narava preveč ! Ježek Teka Teka 162, pa to ... Čist ste ga uničl ... hahahaa ... mu že trga na hard ... se že pen, pa to ... Ježek Teka Teka 162, pa to ... Navaden pezzde, pa to ... Jezus Kristus Dejte no mir, posranci .... pyćkice, bi člouk reku .... Cankar91 @Kristus, žal mi je, da je mati narava tako kruta do nekaterih. Res si zaslužiš višji socijalni transfer, bogi si do konca. Jezus Kristus Brez znanja, brez hrbtenice, brez bab ..... Janez vam še ostane ... Jezus Kristus Sirotinja, i bogu si teška ... Cankar91 Hrbtenico sem videl v vidospotu " Moč noči ". To je pa res norčevanje iz glasbe, še dobro da te niso zaprli ! Jezus Kristus Jst bi se zamislu na vašem mestu ..... aya .... nimate s čim ..... IQ, pa to ... Cankar91 TE JE KAJ SRAM KER SI POSNEL TAKA DVA " KOMADA " ? To še za karaoke ni, niti za terasa band, katastrofa ! Jezus Kristus Kaj je to terasa band? Jezus Kristus Iz dneva v dan postaja stvar vse bolj jasna na tem portalu. "Levi" komentatorji nismo člani nobene stranke, večina nas je starejših, večina nas je delala in živela v tujini, smo pristni Slovenci ........ desni pa priseljenci iz juga, ki so člani SDS (mogoče zaradi manjvrednostnega kompleksa) ...... tudi v mojem mestu je tako. Janšisti so bore malo sami kaj ustvarili v življenju ..... rabijo stranko .... Cankar91 Ne ti men delal si v tujini, tvoj videospot pove vse o tebi ! Pallček Smuk DAJ ZAUPAJ NAM IZ KATERE VUKOJEBINE TI PRIHAJAŠ, DA MAŠ TOLK PREHLAJEN MOZAK... Jezus Kristus Dej se mi spel ..... boli mene za tebe siromaka. Cankar91 To je " švicarski pevec " , bolje da ne vidiš njegovega komada, za posratt ! Jezus Kristus Kolk jezikov pa znate, ovce janezove? Srbohrvaškega, pol je pa že kr konc ....... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ........ Jezus Kristus Sej za gradbišče ne rabte drugega ...... vas razumem ..... BELOOBOG A mate v Velenju urgenco, al te v CE peljejo, k te tko zagrab. Jezus Kristus A imate slovenski rodovnik? Al ste mešanci? Muhići, kot naš Jećek Teka Teka, ali pa Duhec, ali pa predsednik Janezove mladine Mušić ....... Pallček Smuk KLASIČNA LEVA MENTALITETA.. Cankar91 @Kristus, to kar sem videl na you tubu, nimam komentarja. GROZA ! BELOOBOG Saj za to pa kle visi 24h, mu vržejo tardeči par sto Evrov, za stroške v bloku je dost, človk mora prežvet. Cankar91 Vedel sem, da mora bit tragičen lik, samo kaj takega pa nisem pričakoval. Tipičen volilec rdeče bande !
Diškor
19. 07. 2015 02.20
+5
ŠEJTAN, TE JE KAJ SRAM AL PA VSAJ NERODEN, KOT VAJENCA SMO TE SCAT VOZIL.
Diškor
19. 07. 2015 02.01
+1
ŠEJTAN, KWA TE JE MESAR VPRAŠU, KO SI NAROČIL ZREZKE ZA PSA.
Diškor
19. 07. 2015 02.00
+2
ŠEJTAN, ZDEY SI KOT DRISKA.
iGURT
19. 07. 2015 01.49
+1
Pridite v stranko SDS - vaši podpisi so že tukaj !! ..............plus, vabljeni na komentiranje v sds stilu, po 22h, ker prej ni pač, žal ni mogoče, ker normalni nas ne prenešajo. Vsak nov dobi tablico. ... pa to
iGURT
19. 07. 2015 01.49
+3
Geslo: ko normalni državljani zaspijo mi nastopimo
iGURT
19. 07. 2015 01.50
+3
(za dodaten sendvič: 2x na uro glasen vzklik: "AVE!")
RožleX
19. 07. 2015 01.58
+1
Diškor
19. 07. 2015 01.59
+2
iGURT
19. 07. 2015 01.43
-3
se opravičujem ker komeniram po 22uri, to je rezerviranio za janšiste, VSI NORMALNI KOMENTIRAJO ČEZ DAN, PONOČO SPIJO, ČEZ DAN DELAJO, ŽIVIJO KOMENTIRAJO, ...... janšisti pa rezervacia za neumnosti nestrpne naci fašistične neumnosti ki pač pritičejo desnočunim, posebej pa janšistom! ---- No, naj uživajo v svojem naci-faši blatu po 22 uri! AVE!! ... res, se opravičijemo za komentiranje po 22 uri, ... vemo da je to domena janšistov kr komentiranja čez dan tak niso sposobni. AVE - in zato aključujemo komentiranje po 22 uri in prepušamo zadeo vedno zmedenim nestrpnim janšistom da nadaljujejo svojo fašinaci orgijo... ... normalni jih pred 22 itak noćejo
iGURT
19. 07. 2015 01.44
+2
RožleX
19. 07. 2015 01.57
+0
hondica
19. 07. 2015 01.35
+4
Na balkanu rdeči alarm hhah.
Diškor
19. 07. 2015 01.37
-1