Tujina

Priporočila po tragediji letala Germanwings: baza z zdravstvenimi informacijami, redna testiranja in večji nadzor nad piloti

Bruselj, 17. 07. 2015 13.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po tragediji letala Germanwings je zdaj nastalo poročilo s priporočili, ki predlaga večji nadzor nad piloti ter njihovim zdravstvenim in psihičnim stanjem.

Lubitz med letom
Lubitz med letom FOTO: YouTube

Poročilo, ki ga je po tragediji letala Germanwings, spisala ekspertna skupina, sestavljena iz strokovnjakov za letalsko varnost, zdravnikov, letalskega osebja in predstavnikov letalskih družb, kot nov standard predlaga redno prisotnost dveh oseb v pilotski kabini.

Predlagajo tudi, da bi morali vsi novi piloti na obvezen podroben psihološki test, poleg tega bi vzpostavili evropsko bazo, kamor bi vpisovali podatke o zdravstvenih pregledih pilotov. Ob tem bi še redno izvajali testiranje pilotov na droge in alkohol ter bolj redno nadzorovali, ali se redno udeležujejo obveznih zdravstvenih pregledov. Poostrili bi tudi nadzor nad zdravniki, ki izvajajo preglede pilotov.

V nesreči letala Germanwings je umrlo 150 ljudi, potem ko je kopilot Andreas Lubitz iz pilotske kabine zaklenil pilota in letalo usmeril v Alpe.

Preiskovalci so ugotovili, da je trpel za hudo depresijo in drugimi zdravstvenimi težavami, zaradi česar se je bal, da bo ostal brez zaposlitve in dobil prepoved letenja. Svoje stanje je skrival pred delodajalcem.

Direktor Evropske agencije za varnost v letalskem prometu Patrick Ky je dejal, da preiskava same nesreče še ni končana, da pa z implementacijo ukrepov ne želijo čakati, da se vmes ne bi zgodila še kakšna tragedija.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hle
18. 07. 2015 02.30
+2
Ravno preko takšnih primerov nas bodo pripeljali v tisto Orwelovsko družbo ko bomo vsi pod kontrolo velikega brata
Ivan janez
18. 07. 2015 09.14
-2
pozdravljam takšen nadzor ---tudi jaz rad potujem varno
Ramzess
17. 07. 2015 19.55
-1
Cilj je dosežen, grešni kozel v grobu. Pri tej 'tragediji' marsikaj ni bilo prav, ... med drugi je pilot bil obsojen še preden je preiskava bila končana.
Ramzess
17. 07. 2015 19.53
+0
Ne bi se čudil, če bi upadlo število pilotov, ... kdo bo še pilot, če ga bodo ves čas preverjali, gledali pod prste, v kozarec, v krožnik, ... to povzroča dodaten stres, ... zahtevali bodo višjo plačo ali dodatke.
Ramzess
17. 07. 2015 19.59
-1
Vsak po svoje interpretirali zdravstveno in psihično stanje, ...
Ramzess
18. 07. 2015 12.50
Čudež bo, če bo kdo prišel skozi, ... če ne štejemo robotov in 'robotov'.
Bassettt
17. 07. 2015 15.24
+0
Haha. Kot da že zdaj nekateri piloti ne uživajo substanc, da so skoncentrirani in budni. Tudi pri Adriji! Kako pa da take postopke in varnostne nadzore so zmogle nekatere letalske družbe že pred to nesrečo? Npr. Adrija in Ryanair. Zaradi enega, ki ga sistem ni odkril pri najboljših, bodo zdaj gledali pod prste in dušili še ostale zgledne delavce. Danes še novica o avtoprevoznikih in cestni policiji v Sloveniji. Kdo bo naslednji? Motiti se je človeško. Amapk a res ne premoremo nekega internega mehanizma, da kot delavec/delavka na kakršnemkoli položaju, kakršnemkoli delu sami vemo.... kaj je prav in kaj ne!!! Z uvedbo novih zakonov in pravil bo čez čas le višanje teh standardov--ker to je potrebno porihtat V posamezniku/posameznici, ne pa krepit to IZVEN nas!!!