Tujina

Princa Filipa obiskala njegova kraljica Elizabeta II.

London, 24. 12. 2011 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Princ Filip je dobro prestal operacijo na srcu, ki so jo zdravniki opravili zaradi zamašene srčne arterije. V bolnišnico so ga namreč sprejeli zaradi bolečin v prsih. Krajši čas bo ostal na opazovanju.

Kraljica Elizabeta ll. in njen soprog Filip
Kraljica Elizabeta ll. in njen soprog Filip FOTO: Reuters

Princa Filipa je v bolnišnici obiskala njegova soproga, britanska kraljica Elizabeta II. in njegovi sinovi Charles, Edward, Andrew in hči Anne. Po 45-minutnem obisku je govornik Buckinghamske palače dejal, da se princ Filip počuti dobro in da si močno želi, da bi zapustil bolnišnico. A na njegovo žalost kaže, da bo moral božič preživeti v bolniški postelji.

Princ Filip, ki je z Elizabeto II. poročen od leta 1947 in je znan po svojih provokativnih, včasih tudi neprimernih izjavah, po uspešni operaciji na srcu, ki so jo opravili zaradi zamašene srčne arterije, dobro okreva. 90-letnega vojvodo Edinburškega so v petek prepeljali v bolnišnico v Cambridgeu zaradi bolečin v prsih.

Kot so še sporočili iz Buckinghamske palače, so pri princu Filipu opravili poseg, med katerim so mu uspešno vstavili spiralo, s katero so razširili zamašeno arterijo. Filip bo ostal krajši čas v bolnišnici na opazovanju, je še sporočil tiskovni predstavnik Buckinghamske palače.

Princa Filipa so v petek s helikopterjem prepeljali na kardiološki oddelek bolnišnice v Cambridgeu s posesti Sandringham v Norfolku, kjer so se člani kraljeve družine zbrali za praznike.

Kraljeva družina se sicer pripravlja na številne dogodke, ki bodo prihodnje leto potekali v okviru 60. obletnice vladanja kraljice Elizabete II. Kraljica in njen soprog imata na programu vrsto obiskov in dogodkov po vsej Veliki Britaniji, ki bodo vrhunec dosegli z velikim slavjem v Londonu v začetku junija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LJUBLJANA.
24. 12. 2011 12.42
+2
valda ,da okreva ce je pa reptilian.
billie_jean
24. 12. 2011 21.40
+0