Tujina

Princ Filip zapustil bolnišnico

London, 27. 12. 2011 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Princ Filip je zapustil bolnišnico, potem ko so ga dan pred božičem operirali na srcu. 90-letni edinburški vojvoda se je takoj po operaciji počutil bolje in si močno želel, da bi božične praznike preživel v krogu družine.

Vojvodo Edinburškega, ki je z britansko kraljico Elizabeto II. poročen od leta 1947, so hospitalizirali dan pred božičem zaradi bolečin v prsih. Pri princu Filipu so zdravniki opravili poseg, pri katerem so mu uspešno vstavili spiralo, s katero so razširili zamašeno arterijo. Takoj po operaciji se je princ počutil bolje in si zelo želel, da bi čim prej zapustil bolnišnico. Želja se mu je uresničila šele danes, poročajo britanski mediji. Zdravniki mu ob tem priporočajo počitek.

Princa Filipa odpustili iz bolnišnice
Princa Filipa odpustili iz bolnišnice FOTO: Reuters

Princ je tako izpustil tradicionalni božični sprejem britanske kraljeve družine. Njegova soproga kraljica je v letošnjem božičnem nagovoru narodu izpostavila prav pomen družine in prijateljstva. Govor je kraljica napisala sama, in to je ena redkih priložnosti, ko se za nasvet ne obrne na vlado.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

billie_jean
27. 12. 2011 11.40
+5
Dajte nehat s to komunistično miselnostjo. Ko bi malce pomislili, koliko denarja kraljeva družina dejansko prinese v državno blagajno (preko turizma), bi se prav bedasto počutili! Želimm mu zdravja ter še mnogo let ob svoji ženi!
billie_jean
27. 12. 2011 12.23
+2
Anarhijo zganjaš. Prvič: če je moj sorodnik nacist, to še zdaleč ne pomeni ničesar. A se ideologija deduje, al kaj? Drugič:Kraljica je lastnica svoje države samo toliko, kolikor je Obama lastnik ZDA, oziroma še boljša primerjava je papež, ki je \"lastnik\" Vatikana. Na papirju se sicer res vse v državi odvija v njenem imenu, vendar pa ona recimo ne more vse te zemlje prodati. Tako da adijo klasična verzija lastništva. Malce pretiravaš s svojimi zgodbami. A ja, tretjič, Princ Filip se ni dokopal angleškega prestola, ker ga nikoli ne bi mogel \"podedovati\". On je le spremljevalec monarhinje. Zato tudi ne nosi naziva kralj, da ne bi kdaj prestol prešel v njegovo rodbino.
ljx
27. 12. 2011 17.44
-1
Ja ja,prihodki so pa samo od turizma! Izkoriščanje tuje zemlje po vseh kolonijah po svetu skozi stoletja je pa nepomembno ,a ne,pa dejstvo da je njen dedek ali oče na veliko švercal opij iz Indije na Kitajsko je tud zanemarljiv ,a ne?
ljx
27. 12. 2011 17.49
-1
Te Kuščarji so ubil Diano,zato ker je ogrozila njihovo tisočletno zaroto,za vzpostavitev NWO in kronanje svetovnega kralja skozi krvne linije,katere so spretno izbirali iz stoletja v stoletje.
S.GOVOR
27. 12. 2011 11.35
-3
stari aristokratski užitkar, ki se redi na znoju množic...
indal
27. 12. 2011 11.21
+3