Tujina

Prijeli zapornike, ki so pobegnili s helikopterjem

Quebec, 22. 06. 2014 18.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policisti so prijeli tri zapornike, ki so pred dvema tednoma iz zapora pobegnili s helikopterjem. Prijeli so jih v stanovanju v Montrealu, iščejo pa še njihove morebitne pomagače. Zato podrobnosti aretacije niso znane.

Denis Lefebvre, Serge Pomerleau in Yves Denis
Denis Lefebvre, Serge Pomerleau in Yves Denis FOTO: Reuters

Kanadska policija je ponovno prijela tri zapornike, ki so i zapora pri Quebecu zbežali s helikopterjem. Prijeli so jih v stanovanju v Montrealu v zgodnjih jutranjih urah po lokalnem času, verjetno pa bodo sledile še nove aretacije, saj policija še išče ljudi, ki bi jim pri begu lahko pomagali. Za zdaj še ni jasno, kako so trojico prijeli.

35-letni Yves Denis, 53-letni Denis Lefebvre in 49 Serge Pomerleau so obtoženi umora in zločinov, povezanih z drogami. Na sodišču naj bi se pojavili že jutri.

Zaporniki so 7. junija pobegnili z zelenim helikopterjem, ki je pristal na dvorišču zapora na obrobju Quebeca. To jim je na nek način omogočila odločitev sodnika, ki je trojici dovolil, da se lahko sestaja na zaporniškem dvorišču, da bi jim omogočil boljšo pripravo obrambe.

Ko je trojica pobegnila, so bili lokalni prebivalci opozorjeni, naj se moškim ne približujejo. Njihov pobeg s helikopterjem je bil že drugi takšen pobeg v enem letu v provinci Quebec. Marca 2013 sta dva zapornika pobegnila iz zapora pri Montrealu tako, da sta z vrvjo splezala v helikopter, ki je bil pripravljen na vzlet.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

titi len?ica
23. 06. 2014 07.45
+1
Ko so jih mel na špagi helikopterja bi jih enostavno sklatl in bi bil takoj en strošek manj ;)
Vurer
23. 06. 2014 04.23
+0
pa vsi majo čudne face ...
Praškovarit
23. 06. 2014 08.09
+0
ja, kot da bi bili slikani s pralnim strojem