Tujina

Prijeli še tri osumljence zadnjega terorističnega napada v Londonu

London, 20. 09. 2017 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.M.
Komentarji
1

Britanska policija je v povezavi z zadnjim terorističnim napadom na londonski podzemni železnici Parsons Green, v katerem je bilo ranjenih 30 ljudi, aretirala še tri osumljence. Trenutno je v priporu pet ljudi, preiskava pa poteka še na štirih naslovih.

V kraju Newport v Walesu so v torek pripadniki protiterorističnih enot policije aretirali 25-letnika, je sporočila londonska policija. To je še tretji osumljenec v povezavi s terorističnim napadom na londonski podzemni železnici minuli teden, v katerem je bilo ranjenih 30 ljudi.

Prav tako v Newportu so v sredo aretirali dva moška, stara 48 in 30 let.

"Preiskava je še vedno hitro potekajoča. Od napadov smo izvedli veliko aktivnosti. V priporu je sedaj pet moških in preiskave nadaljujemo na štirih naslovih. Detektivi opravljajo obsežne preiskave, da bi ugotovili vsa dejstva o napadu," je povedal poveljnik Dean Haydon, vodja oddelka za boj proti terorizmu.

Doslej so v povezavi s terorističnim napadom v trajektnem pristanišču v Dovru aretirali 18-letnika, ki je osumljen izdelave eksplozivne naprave, na zahodu Londona pa 21-letnika, ki naj bi prav tako sodeloval v napadu.

Oba naj bi kot begunska otroka pred leti namestili pri eni od britanskih rejniških družin, ki je leta 2010 prejela odlikovanje kraljice Elizabete za njen prispevek k družbi. Ali je bil tudi tretji osumljenec nameščen pri tej rejniški družini, še ni znano.

Eksplozija je odjeknila, ko je bil vlak na zgornjem postajališču postaje Parsons Green na jugozahodu Londona.
Eksplozija je odjeknila, ko je bil vlak na zgornjem postajališču postaje Parsons Green na jugozahodu Londona. FOTO: AP

Spomnimo

V jutranji prometni konici je minuli petek odjeknila eksplozija v enem od vagonov podzemne železnice, ravno ko se je ta ustavil na postaji Parsons Green na jugozahodu Londona. Eksplozija je odjeknila, ko je bil vlak na zgornjem postajališču, ki je na prostem, in ne pod zemljo.

Potniki v bližini so utrpeli opekline. Poleg tega je eksplozija povzročila paničen beg prisotnih, pri čemer je prav tako nekaj ljudi utrpelo poškodbe. Skupaj je bilo ranjenih 30 ljudi.

To je bil že četrti teroristični napad v Londonu in peti v Veliki Britaniji letos.


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

scipio
20. 09. 2017 18.10
+3
Zadnjega? Ko bi vsaj bil zadnji.