Tujina
Oglas

PRIDOBITE TEH 50 EVROV in zaslužite pri trgovanju s ceno delnic podjetja Yahoo!

Ljubljana, 17. 06. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

FXLider, vsem bralcem 24ur, podarja 50 evrov za uspešen začetek trgovanja s ceno delnic Yahoo!-ja in drugih največjih podjetij na svetovni borzi, edini borzi na kateri lahko vlagatelji zaslužijo tako na rasti, kot na padcu cene delnic.

Yahoo - 1
Yahoo - 1 FOTO: Yahoo

Prevzemite 50 EVROV za trgovanje tukaj

Pred nekaj tedni smo bili priča močnemu padcu cen delnic Yahoo!-ja, do katerega je prišlo zaradi govoric, da ni popolnoma sigurno ali bo spin-off delnic Alibabe izveden. Po komentarjih IRS-a, davčne uprave ameriške vlade, bi se lahko reklo, da davčna uprava te poteze Yahoo!-ja ni smatrala kot zabavno in, da bo vseeno zahtevala plačilo davka. Dovolj je reči, da je tax-free spin-off dela Alibabe, ki je v lastništvu Yahoo!-ja , v vrednosti 40 milijard dolarjev, ena imed najvažnejših poslovnih potez, ki jih to podjetje načrtuje izvesti. Celotno poslovanje Yahoo!-ja je pod vprašanjem, saj trg s pazljivostjo sledi prizadevanja CEO –ja Marisse Mayer, da celotno zgodbo izvede na način, ki bo imel pozitiven izhod za Yahoo!.

"Osnovna dejstva o situaciji med Alibabo in Yahoo!-jem so javnosti dobro znana. Yahoo! ima v lasti delnice Alibaba-e v vrednosti okoli 40 milijard dolarjev. Za sedaj se delnice hranijo na strani, saj ne glede na njihovo nominalno vrednost, v trenutku aktiviranja, njihova vrednost ne bo 40 ampak 24 milijard dolarjev zaradi davka. V kolikor Yahoo! proda delnice Alibaba-e, bo davek, katerega bo moral plačati znašal 16 milijard dolarjev, kar prvotnih 40 zniža na $24 milijard. V kolikor bodo delnice predane delničarjem, bo Yahoo! prav tako moral plačati davek v višini $16 milijard. Edina rešitev je, da se delnice predajo delničarjem dokler so še neaktivne. Način, da se to naredi je spin-off torej, da se ustvari novo neodvisno investicijsko podjetje ('SpinCo') v katerega lastništvu bodo potem dejansko delnice Alibaba-e," pravijo v FXLider-ju.

Yahoo - 2
Yahoo - 2 FOTO: Yahoo

"Da bi bilo to novo podjetje brez drugega osnovnega posla, za katerega bi moralo skrbeti, kot je to primer pri Yahoo!-ju, bi lahko bilo podjetje kupljeno s strani nekega drugega podjetja, na primer Alibabe same, s čimer bi se izognili plačilu ogromnega davka. Vendar pa je to še vedno v sferi špekulacij. Trenutna situacija je takšna, da Yahoo! Poizkuša najti najboljši način, da naredi spin-off, pri čemer pa ne skriva, da je osnovni cilj, da prihrani 16 milijard dolarjev na račun davkov, nasprotno, v celotnem procesu se posvetuje s samim IRS-om," pravijo v FXLider-ju.

Vendar pa, kot stvari stojijo sedaj je malo verjetno, da bosta Ministrstvo za finance in Davčna uprava ZDA odobrila ta spin-off. Eden izmed uradnikov IRS-a je izjavil, da ta institucija načrtuje spremembo zakona o spin-off-u in posledičnem davku. Poleg tega je dejal tudi, da se načrtuje začasna prekinitev vseh postopkov te vrste, dokler se primer podrobneje ne razišče.

Na podlagi teh komentarjev IRS-a, je cena delnic Yahoo!-ja padla pod $40 in se potem popravila ter povzpela nad $43. Četudi se cena delnic ni uspela ponovno vrniti nad $44, kjer je bila pred to novico je vseeno uspela nadoknaditi večji del predhodne izgube. Cena delnice se trenutno giblje okoli $40.5.

Prevzemite 50 EVROV za trgovanje tukaj

Analitiki iz velikih investicijskih bank. Kot je UBS so se postavili na stran Yahoo!-ja po kontraverznih novicah in potrdili svoje prejšnje stališče glede bonitete tega podjetja v pričakovanju rasti cene delnice do 59$.

Opozorilo o tveganju in odklanjanju odgovornosti

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finačnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za Vas. Izgube lahko presežejo vaše depozite in od Vas bi se lahko zahtevalo, da izvršite dodatna vplačila. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. FXLeader ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni