Tujina
Oglas

Pridobite brezplačnih 50€ za trgovanje s ceno delnic Microsoft-a na svetovni borzi

Ljubljana, 01. 12. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prejšnji teden je Microsoft izvedel promocijsko akcijo za vse uporabnike Windows 10 in Windows store-a, kjer so bile določene elektronske vsebine naprodaj za samo 10 centov. Čeprav je bila akcija uspešno zaključena, je podjetje izjavilo, da bodo vsak dan imeli določene promocijske aktivnosti, katerih namen je povečati število uporabnikov Windows 10.

Microsoft
Microsoft FOTO: Microsoft

“Takšne aktivnosti bodo imele pozitivne učinke na gibanje cene delnic podjetja”, je izjavil vir iz Fortrade-a.

Izkoristite priožnost in pridobite 50€ za trgovanje s ceno delnic Microsoft-a na svetovni borzi.

Prevzemite brezplačnih 50€ za trgovanje tukaj.

Po objavi odličnih poslovnih rezultatov podjetja, je cena delnice Microsoft-a zrasla za skoraj 13% v samo dveh dneh. Prihodki podjetja so se povečali na 21,66 miljarde dolarjev in s tem presegli pričakovanja ekonomistov.

Lansko leto je cena microsoftovih delnic zasledovala rastoči trend in presegla rast indeksa S&P 500. Zgodovinsko gledano je cena v letu 2014 zrasla za 25%, kot posledica trenda rasti, ki se je pričel avgusta 2013, po sestopu takratnega predsednika uprave Steva Ballmerja. Do danes je cena delnic zrasla za 34%.

Eden od glavnih dejavnikov rasti cene delnic je nova strategija Microsofta, ki sliši na ime “ekosistem”. Gre za pristop, da se uporabnikom zadostijo vse hardverske potrebe kot so pametni telefoni, tablični računalniki, pametne ure, fitnes zapestnice in podobno. Podobno strategijo je uspešno že uporabil Apple in s tem postal najvrednejše podjetje glede na tržno kapitalizacijo.

Clould strategija Microsofta je takođe veoma perspektivna i napori da se proširi ovaj vid poslovanja ostaće ključni katalizator rasta cene akcija u budućnosti. Osim toga, firma za istraživanje, IDC, prognozira da će Microsoft do 2019. godine udvostručiti tržišno učešće kada su u pitanju tableti sa sadašnjih 7%. Prihodi od Surface tableta već sada dostižu 1 milijardu dolara i tokom prethodnog kvartala prodaja je više nego udvostručena.

Širitev storitev v oblaku je še en ključen pristop Microsofta, ki bo bistveno vplival na rast cen delnic podjetja v prihodnosti. Raziskovalno podjetje IDC, ocenjuje da bo Microsoft do leta 2019 podvojil svoj delež na trgu tabličnih računalnikov, ki se trenutno giblje blizu 7%. Prihodki od prodaje tabličnega računalnika Surface že sedaj znašajo 1 milijardo dolarjev in so se v preteklem kvartalu že podvojili.

Prevzemite brezplačnih 50€ za trgovanje tukaj.

Kot navaja vir iz Fortrade-a, bodo oblačne storitve v kombinaciji z drugimi napori pomagale, da cena delnic zraste na 60 dolarjev do sredine leta 2016.

’UBS je potrdil “nakupno oceno” za delnice Microsofta ter dvignil ciljno vrednost iz 56 na 60 dolarjev’, pravi vir iz Fortrade-a.  

Trenutna cena delnice je okoli 54,4 dolarjev. 

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1