Domača scena
Oglas

Pričarajte najmlajšim pravo vzdušje prazničnih dni

Brdo, 16. 12. 2015 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Med 18. in 20. decembrom bo Posestvo Brdo pri Kranju spet zablestelo v čarobnem sijaju. Tridnevna prireditev Zimske pravljice vam bo pričarala pravo vzdušje prazničnih dni, vsak dan od 15. do 20. ure.

Foto: arhiv naročnika
Foto: arhiv naročnika FOTO: Brdo

Posestvo Brdo je čarobno skozi vse leto. Barvitost adventnih luči, lesketajoče se ledene skulpture in pester praznični program, pa mu bodo dali dodaten sijaj. Sneg sicer še ni pobelil pokrajine, a Park Brdo že dobiva zimsko podobo. Narava se je umirila, brdska jezera zmrzujejo, vsak dan se prižge kakšna lučka več … Ta vikend bo na Brdu vse v sijaju pravljic, praznikov, veselja in druženja.

Foto: Maja Bertoncelj
Foto: Maja Bertoncelj FOTO: Brdo

 

Pester program za vse generacije.

Najmlajši obiskovalci se bodo podali v magični svet pravljic. Spoznali bodo posebne brdske zgodbe, ki črpajo navdih iz bogate zgodovine posestva. Za vas smo jih ujeli v pravljične hišice, kjer boste lahko izvedeli njihove skrivnosti. Vzemite si čas in prisluhnite njihovim pripovedim, tudi odrasli se lahko iz njih veliko naučimo, pravljice pa boste lahko ponesli tudi domov in jih še večkrat skupaj prebirali.

Otroke čaka še veliko druge animacije: ustvarjalne delavnice, streljanje z lokom, jahanje lipicancev ali vožnja s kočijo. To bodo utrinki, ki se jih boste še dolgo spominjali, zato pripravite fotoaparate in shranite dragocene spomine.

Sodelovanje z lokalno skupnostjo

Zimske pravljice so na Brdu že tradicionalna prireditev, kjer sodelujejo tudi z lokalnimi umetniki. S tem ponudijo možnost mladim talentom, da se predstavijo in nabirajo dragocene izkušnje. Otroški gledališki predstavi sta pripravili kulturni društvi iz Predoselj in Visokega pri Kranju. Ogledali si jih boste lahko na toplem, v dvorani, in nato skupaj pričakali še prihod Božička. Na stojnicah boste občudovali unikate izdelke lokalnih umetnikov in obiskali dobrodelni sejem Centra Korak in Zavoda Sonček, kar je lepa priložnost za zadnje praznične nakupe.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič FOTO: Brdo

Kulinarični užitki

Medtem ko bodo otroci več pozornosti namenjali pravljičnem svetu, pa bo za odrasle gotovo mamljiva ponudba  odlične brdske kulinarike. Degustacija izdelkov pod blagovno znamko Okusi Brda in okusni prigrizki, ki vam jih bodo postregli ob žlahtni kapljici, vroči čokoladi, kuhanem vinu ali brdskem čaju. Vse to ob razposajenem glasbenem vzdušju.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič FOTO: Brdo

Piko na i bosta dogajanju dodali predstavi, ki sta prava atrakcija za vse generacije, šov z ognjem in klesanje ledenih skulptur. Čarobno dogajanje na Posestvu Brdo je idealna priložnost, da preživite lepe skupne trenutke z družino in prijatelji. Dobrodošli v kraljestvu pravljic!

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič FOTO: Brdo

Brdo – posestvo doživetij

Prekrasno naravno okolje posestva Brdo je tudi sicer odprto za javnost . Park Brdo vas bo navdihnil s številnimi sprehajalnimi potmi, mogočnimi drevoredi, zasanjanimi jezerci in mostički, pestrimi živalskimi in rastlinskimi vrstami  in izjemno arhitekturo, ki pripoveduje zgodbo dežele. Zgodovina parka Brdo sega daleč v preteklost, ko je slovita rodbina Zois oblikovala vrt in park, zgled vsem drugim parkom v deželi Kranjski in daleč naokoli.

Foto: Maja Bertoncelj
Foto: Maja Bertoncelj FOTO: Brdo

Odkrijte posestvo ki preseneča z mešanico edinstvenih doživetij: kulinarični užitki, wellness razvajanja, vožnja z elegantno kočijo, jezdenje lipicancev, kolesarjenje, igranje golfa, ali pa se enostavno sprehodite po parku sami ali v spremstvu njihovih vodnikov – poskrbeli bodo, da bo doživetje nepozabno. Več o Brdu – posestvu doživetij: Brdo pri Kranju.

Posestvo Brdo
Posestvo Brdo FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3