Gospodarstvo
Oglas

Pri nakupu stavbnega pohištva upoštevajte razmerje med kakovostjo in ceno

Ljubljana, 19. 06. 2014 06.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izbira stavbnega pohištva je pogosto težka. Ob številnih ponudnikih je za modro odločitev ob, za mnoge življenjski investiciji, potrebno poznati tudi nemalo tehničnih podrobnosti.

Kadar se odločate za nakup oken se najprej odločite, ali bi želeli okna iz umetnega materiala (plastika ali PVC) ali vam je bližje les. Potem ožite svoj izbor glede na namen. V kolikor opravljate klasično adaptacijo izberite okna, ki vam ponujajo srednji razred energetske učinkovitosti s skupno toplotno prehodnostjo okrog 0,90 W/m²K, hkrati pa so kakovostna in cenovno dostopna. Nima namreč nobenega pomena, da vgrajujete v sicer klasično grajeno stavbo po energetski učinkovitosti predimenzionirana okna.

V primeru, da gradite ali prenavljate zgradbo, ki se bo uvrščala med energetsko učinkovite, bodisi da je to nizkoenergijska ali pasivna gradnja, vam svetujemo izbiro oken, ki spadajo v najvišji razred energetske učinkovitosti (toplotna prehodnost takih oken je okrog 0,60 W/m²K) in so sestavljena iz kakovostnih materialov. Kakovostna okna za energetsko učinkovito gradnjo vam ne bodo zagotovila samo toplotne, ampak tudi odlično zvočno in protivlomno zaščito, še posebej, če je steklo lepljeno v krilo okna. Taka tehnika zagotavlja večjo mehansko stabilnost in izolativnost. Pri energetsko najbolj zahtevnih objektih ne spreglejte trislojne zasteklitve in temu primernega debelejšega profila oken.

Podjetje AJM
Podjetje AJM FOTO:

Poleg oken, ki naj dobro in učinkovito izpolnjujejo svojo primarno funkcijo, to je tesnjenje, vam svetujemo, da se odločite še za kakovosten način prezračevanja, ki bo omogočal, da prezračujete zdravo, varno in ne vedno, ampak takrat, ko boste vi to želeli.

Tudi izbira vrat naj bo preudarna. Začne se pri izbiri materiala. Med najbolj vzdržljive spada aluminij, zato ga priporočamo za vhode z veliko frekvenco prehoda. Ob vzdržljivosti je pri vratih pomembna tudi varnost in seveda energetska učinkovitost. Za energetsko učinkovitejše objekte priporočamo vrata iz umetnega materiala (PVC), saj je ta boljši izolator. Vrata so tista, ki dajejo vtis o vas in vašem prostoru, so obličje vašega doma. Izbira je bogata, za vse okuse in namene. Priporočamo izbiro sodobnih, a hkrati dovolj konvencionalnih oblik, ki so dolgo časa v trendu, saj vrat ne menjujete vsako leto.

V podjetju AJM okna-vrata-senčila d.o.o. se zavedamo, da je nakup stavbnega pohištva za povprečnega posameznika ena večjih življenjskih investicij, zato si želimo, da bo preudarna in brez obžalovanja. Tako vam okna in vrata ne samo prodajamo, ampak vas za to, da boste lahko sprejeli odločitev, ki je najboljša za vas, najprej pravilno informiramo in vam brezplačno svetujemo in izmerimo. Tudi zato je izbira naših izdelkov za večino naših kupcev prava, kar dokazujeta tudi certifikata o zadovoljstvu kupcev in odličnem razmerju med kakovostjo in ceno.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3