Tujina

Preživela napad v Nici in na Instagramu objavila posnetek: 'Nikoli več ne bom šla v takšno množico'

Nica, 16. 07. 2016 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Ure, minute in sekunde groze, ki smo jih prestali ... tega se bomo še dolgo spominjali. Te podobe bodo z menoj ostale do konca življenja. Nikoli več ne bom šla v množico, samo sedela bom doma, medtem ko me bodo ti prizori preganjali," je po napadu v Nici povedala Rusinja. Na dan prihajajo zgodbe preživelih.

Po napadu v Nici na dan prihajajo zgodbe in izpovedi tistih, ki so uspeli zbežati pred morilskim tovornjakom, za krmilom katerega je sedel Mohamed Bouhlel. Medijem v šoku pripovedujejo, kako bodo podobe, ki so jih videli, za vedno ostale vtisnjene v njihov spomin.

32-letni Laurence Olding iz Londona je s svojo zaročenko na promenadi poslušal koncert. "Slišala sva hrup in krike, šele potem sva zagledala tovornjak, ki je vijugal proti nam," je opisal. Ko je prišel do njiju, je Laurence skočil čez zid in padel na beton, pri čemer si je poškodoval zapestje. V vsem kaosu je za kratek čas izgubil svojo zaročenko in ko sta se spet našla, sta bežala še naprej, saj sta slišala strele. Ustavila sta se šele, ko sta prišla do stanovanja.

"Povsod na tleh so ležali ljudje, nekateri mrtvi, nekateri ranjeni. Nikoli še nisem videl česa takega in upam, da tudi nikoli več ne bom," je opisal in dodal, da človek v taki situaciji odreagira popolnoma instinktivno. "V trenutku samo začneš bežati."

Napad v Nici
Napad v Nici FOTO: AP

'Nikoli več ne bom šla v takšno množico'

Rusinja Amina Ivleva pa je takoj po dogodku na svojem Instagramu objavila videoposnetek, v katerem govori o stvareh, ki jih je doživela: "Jutri bo vse pri poročilih, danes pa vam jaz lahko povem, kaj se je zgodilo. Bila sem na ulici z mamo in bratom. Izpustila sem mamino roko in jo izgubila. Enako je bilo z bratom. Tečeš in ne veš, kaj storiti. Ko se ozreš, pa vidiš samo krvava trupla," pripoveduje.

"Ure, minute in sekunde groze, ki smo jih prestali ... tega se bomo še dolgo spominjali. Te podobe bodo z menoj ostale do konca življenja. Nikoli več ne bom šla v množico, samo sedela bom doma, medtem ko me bodo ti prizori preganjali," je zaključila.

Albina Kichuk
Albina Kichuk FOTO: Instagram
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3