Tujina

VIDEO: Najprej je želel ustanoviti teroristično celico, potem postati džihadist, na koncu pa je streljal na ljudi, ki so risali Mohameda

Austin, 04. 05. 2015 07.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.M./STA/N.Š.
Komentarji
438

Policija je identificirala enega od napadalcev tekmovanju v risanju preroka Mohameda v Teksasu. Dva oborožena moška, ki sta na koncu umrla pod streli policistov, sta se centru, kjer je potekala prireditev, približala v avtomobilu in streljala na varnostnika.

Razstavo je organizirala skupina, ki je kritična do Islama, na prireditvi pa so bile razstavljene tudi karikature preroka, kar pa je za muslimanske vernike huda žalitev.

Agenti FBI so identificirali enega od napadalcev, ki sta sinoči streljala na udeležence dogodka, na katerem so risali preroka Mohameda, kot Eltona Simpsona iz Phoenixa.

Gre za starega znanca oblasti, ki so ga med drugim zaradi grožnje terorizma preiskovali leta 2010. Takrat se je v težavah znašel, ker je želel potovati v Somalijo in postati džihadist, kar je sam sicer zanikal, a je vseeno dobil tri leta pogojne kazni.

To pa ni bilo njegovo prvo srečanje s protiterorističnimi enotami. Leta 2006 so ga preiskovali, ker bi naj skušal v Arizoni ustanoviti teroristično celico.

Razstavo v mestu Garland je sicer napadla dvojica, ki se je centru Curtis Culwell, kjer je potekala prireditev, približala v avtomobilu in streljala na varnostnika. Ta je bil v napadu huje ranjen, a ni v smrtni nevarnosti.

Policisti so na napad nemudoma odgovorili in ustrelili napadalca. Območje so zavarovali in evakuirali udeležence razstave. Teh je bilo okoli 200, s prizorišča pa so jih odpeljali s šolskimi avtobusi.

Nato so protibombni tehniki pregledali njuno vozilo, saj je obstajala verjetnost, da je v njem bomba.

Kot so kasneje povedali na policiji, je bil cilj napadalcev streljati in ubiti čim več ljudi. Prometni policist, ki ju je ustrelil, pa je s svojim dejanjem rešil več življenj.

Evakuacija udeležencev dogodka.
Evakuacija udeležencev dogodka. FOTO: Reuters

Tekmovanje je organiziralo ameriško združenje American Freedom Defense Initiative, znano po svojih protiislamskih stališčih. Med udeleženci razstave je bil tudi nizozemski skrajno desni politik Geert Wilders. Slednji je svetovni javnosti znan po številnih protiislamskih izjavah in ima že nekaj let stalno policijsko zaščito.

Policisti sicer opozarjajo, da pred samo prireditvijo ni bilo groženj in znakov, da bi se lahko napad zgodil. Kljub temu so imeli poostreno varnost. Priča je novinarjem povedala, da je slišala približno 20 strelov.

Ali sta bila moška povezana s kakšno teroristično organizacijo, še ni znano.

Sicer pa je v istem razstavnem prostoru januarja potekala prireditev za zbiranje prispevkov za gradnjo lokalnega islamskega centra.

Policisti na kraju streljanja.
Policisti na kraju streljanja. FOTO: Reuters
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (438)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slophi
05. 05. 2015 06.44
-1
Norčevanje iz drugih ver ni svoboda govora, temveč je maloumje. To norčevanje iz Mohameda in muslimanstva mislim pa je preseglo že vse meje dobrega in slabega okusa. Zato se več ne čudim, da jih akterji dobijo po* Kdor išče ta najde.
Apostol1
05. 05. 2015 02.21
+0
Nekomu narišem mamo v karikaturi kot prostitutko in to je svoboda govora meni se to zdi kvečjemu neokusna žalitev. Zame pomeni svoboda govora da nekomu ki narobe dela poveš da to ni prav in to brez žalitev.Dobre in slabe ljudi pa najdeš med vsemi verami in tisti ki zlorabljajo vero ali pa tisti ki zlorabljajo svobodo govora so enaki med njimi ni nobene razlike, ker oboji žalijo tiste ki tega ne zlorabljajo. Normalno da streljanje ne reši ničesar samo tudi take karikature ne rešijo ničesar samo poglabljajo sovraštvo.in to risanje je samo za obsoditi ne pa tolerirati ali pa še odobravati.
GURT1
04. 05. 2015 23.59
+1
Musliji pod rubriko erotika imate Lindsey Pelas, da se malo olajšate frustracij, ki vam jih povzroča vaša vera!
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 23.17
mogoče sm ateist
frako
04. 05. 2015 23.24
dvomm da si ateist, če bi bil bi se v verske debate uštulil sam zato ker ti je hecno kar verniki počjo.
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 23.26
frako
04. 05. 2015 23.29
+3
Ja lej če si ateist, potem razne čira čare zadeve odpadejo in si realnost ustvarjaš na podlagi faktou. In ti je zlo hecn ko recimo nek ata v ženski obleki s vijolčim šalom pridiga o nekih fiktivnih zadevah. Isto je hecno ko se kregajo za to k je en risou mohameda ker kaj se bo zdej svet končou in bodo naziji na dinozaurih pobil use ?
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 23.29
frako
04. 05. 2015 23.37
prostozidar, sm biu u angliji pred eno prostozidarsko ložo sam ni blo nobenga bliz k bi me not spustu da bi vidu kak od znotrej zgleda. Je pa od zunej blo videt da je prostozidarska oni vinkel pa šestilo nad vrati, notr čez okno se je neke svečnike vidlo ipd.
frako
05. 05. 2015 00.13
+2
Ej tdi dej mi neki povej, a ma tud koran un družinski list varianto notr. Ko so vsi potomci od adama in eve do jezusa not zapisani in njihove starosti. Če je pol svet ne more bit starejši od 6000 let tko kot kreacionisti praujo ti so pa mau drugačnega kalibra fanatiki kot fanatični muslimani, ti se pa borijo prot znanosti LOL kt da bi hotl s glavo skoz zid, vsaj vatikan je izučlo da ne nasprotuje znanosti. Vrjamejo v poplavo ki je pokrila cel svet mount everest tudi, sam noa je preživu v svoji ladici s parom vsake vrste žvali na krovu. PA boš reku da to ni smešn. Ka pa ti kak si kej razlagaš svet vrjameš v znanost pa do kere mere če nasprotuje s koranom recimo ko koran pravi da se slana in sladka voda ne mešajo vrjameš ti to? al raj znanosti v tem primeru?
Draža
04. 05. 2015 22.24
+10
Tako jih vera uči.
krnekilojz
04. 05. 2015 23.14
+1
John Wayne 1
04. 05. 2015 22.17
-7
Haha eni razlagate o svobodi in načinu doseganja ciljev. Kakšen je Ameriški način doseganja ciljev, ko pa so največji proizvajalci orožja imajo skoraj po celem svetu vojaške baze, so v vojni z Irakom in Afganistanom. Vsiljujejo narodom svoj način vladovine, če ne sprejmejo pa vojna tako. Kakšen je pa ta primer.
GURT1
05. 05. 2015 00.13
+0
Če smo že pri tem muslimani so vsiljevali in vposiljevali svojo vero po vsem svetu že 1000 let pred ZDA. In vsiljujejo jo še danes!
appollyon
05. 05. 2015 06.38
Niso v vojni ne z iraqom ne z afganistanom.
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 22.03
-5
ker se krščanstvo v medijih zelo malo pojavlja
frako
04. 05. 2015 22.06
+3
JKe redkejše sam se tud znajde, oni šved ki je streljau na muslimanske otroke je bil krščan ga obsojam isto kot te muslimane, da ne govorimo o pedofiliji ki se še vedno dogaja v cerkvenih vrstah, prav tako obsojam. Sam razlika je da ko krščan neki slabga nardi vsi ostali krščani praujo da ni bil pravi kristjan oz nek izgovor da ni njihou, muslimani pa praute lejte sej ni mel druge izbire če so pa risal mohameda.
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 22.08
-6
jz pravm najdi mi muslimana ki gre risat Jezusa na grd način
King 1
04. 05. 2015 22.10
+5
Krščan pravijo na balkanu kristjan pa v sloveniji.... Beverik se ni drl jezus je velik in to ni bil verski mottiv.... Pedofile pa takoj odstrant in v zapor... Poznam enega zpunika ki je v zupniji z. 50 zuplani reven tok da si niti avta ne more kupit spustujejo ga pa vsi po vrsti. Tudi najvecji komunisti tam zakaj? Ker pomaga vsakemu ki ga prosi ali pa ne in z tem se dobrota izkazuje
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 22.15
-2
kaj ma veze če reče bog je velik to še ne pomen da je v imenu vere ampak, to pomen za take nerazgledana sledeče zbijes srno in rečeš o ljubi bog o sveta Marija zbil sem srno o Jezus poglej moj avto a to je use v imenu vere al kako si vi zdej to predstavljate
frako
04. 05. 2015 22.16
+2
LOL protestniki prot onem "filmu" na jutubu o mohamedu so mel napise jezus je alahova kulba. in podobne. Drgač pa jezus je tud muslimanski prerok če se ne motm. Sam da ni bil v jaslih rojen ampak pod palmo, pa govoru je s marijinga trebuha ipd zadeve. Tko da muslimani ki slabo govorijo o jezusu slabo govorijo o lastnem preroku. Sam muslimani ne rišete raji požigate cerkve in pobijate krivoverce oz vse ki niso vaša denominanca muslimanstva. Za risbe je treba met kej druzga v glavi kot pomori. Pa ne ne mečem vse v isti koš zlo pohvalni so muslimani ki so sklenili obroč za zaščito kristjanou pred napadi in podobni. Samo na žalost so tam doli v majšini.
frako
04. 05. 2015 22.28
+5
ja sam ni glih 1% pr muslimanih. Povej mi si za to da so ženske lastnina možeu al nisi. V polno muslimanskih državah so ženske lastnina možeu. Ne morš govort o 1 mu procentu ko so pa države s muslimanskimi zakoni takimi nad katerimi se evropejci zgražamo vse zato ker to tko vaša vera pravi. v egiptu ima 90% žensk odrezan ščegetavček je to 1% kriv al muslimanska država ki zahteva da ženske ne uživajo med občevanjem. 9 letnice se lahko ženijo po nekaterih državah, ženske ne smejo vozit, se ne smejo učit, morjo bit oblečene v čebelarske obleke sicer sledijo hude kazni je za to 1% kriu al celotna država muslimanov. Če bi bla večina civilizerana pa samo 1% takih dol potem neb mel takih zakonov.
frako
04. 05. 2015 22.31
+3
KA misliš za moje slikce če bi zdele žvel v iraku ianu al pa afganistanu, bi me kamenjal al obesl, bi me sam 1% populacije al bi me država?
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 22.54
-2
jz ne vem kaj se Evropejci sekirate za njih že dosti je pomagala Ameriki da uniči use tam rajši skrbite da ne boste prevelike copate ženskam pa jih probajte čim manj tepst pa manj alkohola popit pa pustit otroke da psihično ne trpijo v nasilju aja pa pomest pred svojim pragom prvo pol poskrbeti za druge oni niso Evropejcem in Američanom dirigiral kaj naj naredijo naj bo tako tudi obratno in ne pamet solit
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 22.57
-1
ka pa mislš da en muslic pride v Vatikan al pa v Rusijo al pa v Zagreb pa začne risat zdej al ga bo 1% al ga bo ceu svet in še njegovo državo in še države poleg njegove države haaa
frako
04. 05. 2015 23.02
+1
Poglej kok risb o zombi jezusu je na guglu, pa se noben ne buni. No mogoče se bo kkšn bunil sam noben ne bo nobenga ubil, pa če bi se kkšn psiho najdu ki bi te ubil bi bil res edn od tistih 1% slabih. Da pa v iraku skiceram mohameda, me bo pa verska POLICIJA aretirala SODNIK mi bo sodu in me bi obesli oz kamenjali. Vidiš razliko da niso tu 1% slabih ampak je cela država v kulcu.
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 23.02
-1
jz še nisem opazil da to moja vera pravi pa tok sm jo že nastudiral zdej pa če imaš ti kakšne druge vire ali literaturo ki točno to opisuje v islamu bi te pa res prosil da mi jo posodis lahko greva na kavo in debatirava jz častim ne skrbet
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 23.07
-1
kdo jih je narisal pa pust zdej Irak kaj zdej da bi ti to u Iraku greva u Vatikan al pa u Rusijo al pa u Zagreb pa greva javno risat pa kazat slike o zombi Jezusu pa kako objema Marijo pa boža mucko pa da vidmo reakcijo si za?
frako
04. 05. 2015 23.11
+2
če lohka pridem oblečen v majco na kateri je narisan mohamed :D sklepam da si mau bl civilizeran kot tisti v iraku afganistanu in podobnih krajih, že samo po tem ker si izpostavljen svobodni kulturi ampak sam poglej kaj delajo tvoji soverniki tam dol, ti pa tu poskusaš branit sovernike ki so napdali ljudi ki so risal mohameda v protest temu kar tvoja vera dela po bližnjem vshodu.
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 23.16
-1
lahko bom tud jz super majico obleku ni panike
frako
04. 05. 2015 23.16
+2
To veš da maš v raznih sex šopih dildote na prodaj v obliki križa s obliko jezusa na njem, lohka greva v vatikan, med ruse se ne grem petljat dost bolš niso tm kokr pa v iraku al pa afganistanu, lohka gremo po lublani pa po evropi, južnije tud neb šu balkan je tud bl necivilizeran bi kkšno fasala tm sam glih ubil nas nebi. Sam nikjer ne bo hujše reakcije kokr če greva s s skulijem narisano faco od mohameda po iraku afganistanu oz kerikoli muslimanski državi. Pa v nobeni od držav po evropi nas ne bi policja zaprla, pa sodnik obsodu na obešanje oz kamenjanje. V muslimanskih državah pa takoj.
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 23.17
-1
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 23.21
-2
sej krščanstvo je itak mahnjeno na seks zato pa ime sadomazo in takšni drugi čudni seks obredi
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 23.23
-2
u Vatikanu te bo tud verska policija zaprla
frako
04. 05. 2015 23.33
Bi me frančišek kuj pomilostiu, pa tud če bi me zaprla ka bi mi pa naredl misliš v najhujšm primeru bi me izgnal. Tisti kao pravi kristjani bi mi vsakem primeru oprostili to je njihova dogma več al mn.
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 23.37
ja sam trikrat oče naš pa je use oproščen tud dihovnikom za dečke
frako
04. 05. 2015 23.46
Ja zato pa mamo ločeno vero in državo. Tko da lohka je duhounikom oproščen po jezusu, sam ni jim oproščen po držaunem zakonu.
frako
04. 05. 2015 23.48
In pač kontra lohka da sm po alahu storil velik greh sam to men nič ne pomen po črki zakona sam samo risal mohameda čist legalno in kul.
Mr.
04. 05. 2015 21.36
-7
Vsak bi moral vedeti, da se tvoja-njegova svoboda konča ko s svojimi dejanji ali izražanji posežeš v svobodo drugega... Mislim, da težko govorimo o svobodi če namerno izzivaš nekoga drugega, ko že naprej veš, da ga bo prizadelo!!!!
frako
04. 05. 2015 21.55
+9
Lej normalno bi se strinjal s tabo in dejansko se mi ne da risat mohameda, sam nekak jim je treba dopovedat da s nasiljem ne bodo dosegli ničesar, za vsako žrtev ki je izgubila življenje zaradi risbe mohameda ali je bila ustrahovana s smrtjo če bo risala bo tisoče novih upodobitev mohameda. Vsak 20 maj bom risal, dokler jih ne bo izučlo da se s grožnjami in umori ne bo doseglo nič. Jst nism pripadnik njihove vere oz nism pripadnik nobene vere in lohka rišem kogar hočem.
Mr.
11. 05. 2015 08.59
Ja ne gre samo za risanje ... gre za druge bolj pomembne stvari v življenju... zaradi mene lahko rišeš kogar hočeš in kolikokrat hočeš... Moja misel je bila namenjena na splošno, ker menim, da je na svetu vse več agresije in poniževanja ljudi... sem pa spadajo tudi izzivanja....
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 21.29
-4
Pa če javno rišejo krščanske preroke pa objavljajo
King 1
04. 05. 2015 21.49
+4
Moras zmeraj krcanstvo napasti in preusmerjati pozornost?
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 22.02
-4
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 22.04
-4
zato je pa stric na intronetu še na voljo
OriGinal Nuttah
04. 05. 2015 21.07
+3
kameloyebce..itd itfd
TRUMPP
04. 05. 2015 19.50
+20
To je to. Kako pa kaj džamija v Lj napreduje? Samo vprašam....
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 21.22
-9
karlo6
04. 05. 2015 19.38
+14
Takih in podobnih zgodb bomo tudi pri nas imeli v prihodnosti na pretek in zato se bomo lahko zahvalili našim pametnim politikom. Na njihovem mestu bi že danes zbežal iz države.
ONniON
04. 05. 2015 19.28
-9
OriGinal Nuttah
04. 05. 2015 21.05
+1
o rly?
04. 05. 2015 19.24
-4
A vi po komentarjih sodite katera novica ni za na prvo stran? Take zgodbice raje ne pisite vec, ker vemo cemu so namenjene.
frako
04. 05. 2015 19.19
+4
Ja no vsaj za nekaj je bil Sauth Park dobr, vse to se je začelo 5 let nazaj ko so grozil s smrtjo ustvarjalcem sauth parka da ne smejo mohameda narisat, malo po tem ko so unga reporterja ubil ker je narisal mohameda s bombo na glavi. Pero je močnejše od nasilja ("-*) <--- mohamed ki pomežikne svoji novi nevesti v vrtcu.
tojeto7
04. 05. 2015 19.16
-10
delajo se norca iz vere kot je islam pravite svoboda govora te 2 jih ubijeta js potem pravim svoboda gibanja, razmisljanja, uresnicevanja svojih zelj itd..kaj pa zdaj?
frako
04. 05. 2015 19.20
+13
nimaš svobode ubijanja, soboda govora je pa temeljna človeška pravica.
tojeto7
04. 05. 2015 19.22
-8
nimas tudi svobode da zalis druge na nacionalni, rasni, verski osnovi
ateistek
04. 05. 2015 19.25
+8
Na Zahodu se svoboda govora ugotavlja na sodiščih ne pa preko ubijanja. Če si musliman in misliš, da je nekdo prekoračil tvojo svobodo imaš zato sodišča in tožbe, ne pa kot največji primitivec ubijati druge ljudi...Muslimani bi se morali civilizirati in naučiti kje se razčiščujejo morebitne krivice.....Torej, kdaj se bodo naučili in kako jih civilizirati je pravo vprašanje....
tojeto7
04. 05. 2015 19.31
-15
muslimani smo pametnejsi in strpnejsi kot katera koli druga vera na svetu, ampak tvoj Zahod ze desetletja izziva muslimane in te generecaije ki so se rodile in so celo zivljenje trpele Zahodno politiko so zdaj odrasle in se mascujejo...ampak pustimo to tema je svoboda govora, v ustavi R. Slovenije lepo pise da je dovoljena svobodo govora AMPAK ce s to svojo svobodo govora ne zalimo ali na kaksne koli drugi nacin ponizujemo drugacne ljudi po veri, nacionalnosti, rasi...oni so namerno zalili Islam in to je po vase svoboda govora, potem pa jaz pravim da te 2 imata svobodo drugacne razmisljanja in uresnicevanja svojih zelj in ciljev (oboje ni pravilno ampak ce vi tako pravite bom potem tudi jaz tako)
tojeto7
04. 05. 2015 19.34
-7
frako sej smo ugotovil da si en zakompleksan tipcek ki verjetno pri 30 nima sluzbe, zene, zivi pri starcih, 12h prezivi za kompom, 12h spi, ko pa kdaj pride ven iz hise je pa ceu prestrasen ker se boji lastne sence
frako
04. 05. 2015 19.36
+7
Pol prauš da boš šel pobijat oz mene prišel ubit ker rišem mohameda. Lej v realnem svetu ne podlegajo vsi tvojim dogmam, kr poglej kok zomi jezus fotk je na netu pa se noben kristjan ne buni, sam muslimani pa ne prenesete če ni vse po vašem, na svetu je 6 miljard ljudi ki niso muslimani in vsi imajo temeljno človeško pravico izražanja in prav vsi lahko narišejo mohameda in slab dan zate ne moreš jim nič, pobit nas vseh ne moreš. @-@ mohamedove oči ko je videl nov zakon da se lahko 9 letne muslimanke poročijo.
tojeto7
04. 05. 2015 19.39
-6
kje sem pa jaz napisal da bom koga ubil? Sploh pa tebe nebi ker te bo ubila samota ker se noben noce druzit s tabo ker si zakompleksiran in nemaras drugacnih ljudi...saj ti pravim da ima vsak pravico do svojega razmisljanja in izrazanja ampak CE S TEM NE ZALI ALI NE PONIZUJE DRUGE LJUDI DRUGE VERE, RASE, NACIONALNOSTI..to si lahko preberes v ustavi R. Slovenije
Misija1
04. 05. 2015 19.39
+8
tojeto7, kdo je to ugotovil? Kdo si tile, ki jih omenjas kot vi? Pokazal si svojo strpnost z agresivnim in zaljivim komentarjem. Na tovjo smolo tvojim zgodbicam in nacinu zivljenja ne naseda 6 milijard ljudi na svetu, zato zal, bos tezko uveljavljal svoje. Lahko pa probas. Pri nas v Evropi se bo slo, v ZDA bodo poskrbeli zate in se za tvoje bliznje, tam je nicelna toleranca do taksnih, ki bi radi svoj prav izkazovali z orozjem, se posebej ce so priseljenci druge vere. Vso sreco, bos jo potreboval. Stopi pa cimprej iz okenca lastne samopodobe, bo ti lazje!
tojeto7
04. 05. 2015 19.43
-5
kaj me briga ce mi nekdo verjame ali ne? To je vas problem, sej bo cas pokazal kdo je imel prav
frako
04. 05. 2015 19.49
+6
Ne žalim jst muslimanou, jst samo rišem mohameda v spomin žrtev ki so plačale s življenjem ker so risale mohameda. 8=) mohamedou nasmešek ko vidi svojo 9 letno ženo.
tojeto7
04. 05. 2015 19.53
-7
e moj zakompleksieani frako nije ni tebi lako v takem zivljenju ane? haha
tojeto7
04. 05. 2015 20.01
-6
frako noben ti ne prepoveduje svobodo govora ce z njo ne zalis nobenega, ze Slo sodisce te lahko kaznuje ce nekoga zalis nacionalno,rasno ali versko...ce bi bil zares ateist potem nebi zalil v vsakem svojem postu Muhameda...uglaunem neda se mi vec eni mamo tudi lajf izven hise in interneta
frako
04. 05. 2015 20.03
+5
Tojeto7 Dej ti men neki razlož, zakaj potrebuje veliki alah vsemogočni bog vas oz fanatike da pobijajo nasprotnike njegove vere, in ljudi ki rišejo mohameda. A ni on vsemogočen en tlesk s prsti pa nas ni več sam še muslimani ostanete. Pa bote lahko mel vse ženske včebelarskih oblačilih, zaprte doma. zapiral ljudi ki plešejo na pesm happy, posiljevali ženske in se nato s njimi poročili ker tko piše da mora bit v koranu ....
frako
04. 05. 2015 20.05
+8
tojeto, če moje slike mohameda žalijo tebe, potem vsaka druga črka ki jo ti napšišeš direktno žali mene in bom zahteval odškodnino za moje trplenje.
tojeto7
04. 05. 2015 20.12
-3
frako kaj pa ce bi te fantike poimenoval v mafijsko skupino, mar to Islam nesme imeti mafije? V Mehiki na dan ubijejo tudi po 400 ljudi mafijski karteli le da bi dokazali da so mocnejsi od nasprotnikov kaj pravis na to pa niso muslimani? O ZDA da negovorim koliko je mafijskih umorov v ''crnskih'' gettih (ko belec pride notr ziv nepride ven) ali tudi obratno pa isto niso muslimani kaj pravis na to? V spaniji obstaja katoliska mafijska skupina seveda je mediji ne nazivajo teroristina, prav tako na Irskem, v nemciji fasisti isto niso fanatiki ali teroristi zakaj?...zdaj res vidim da nimas blage veze o Islamu tko da se tukaj koncuje zares najina debata ker s tabo se ni vec mozno pogovarjati naprej ker neves niti 0,1% o Islamu, to je isto kot bi otroku v 1. razredu osnovne ze zacel uvajat kombinatoriko in procente on pa seveda nima niti osnovnih matematicnih predznanj
paradoxal
04. 05. 2015 20.38
+8
tojeto7 prosim da se asimiliras....lahko pa tudi odselis
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 21.17
-3
jz še nisem slišal za kakšnega muslimana da bi kakšnega grdega Jezusa narisal in to javno objavil in razlagal
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 21.20
-2
King 1
04. 05. 2015 21.26
+4
Ares? Povprasaj iraske kristajane in si oglej pozgane cerkve
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 21.28
-2
King 1
04. 05. 2015 21.44
+6
Muslimani so zelo nestrpni do manjsin v muslimanskih dezelah
hrcor6
04. 05. 2015 21.58
+5
Pa kaj pol silite v zahodni svet? M.a.r.š nazaj od kod ste prišli in se tam fajn mejte.
frako
04. 05. 2015 22.00
+4
Tojeto, kako se pa reče mafiji ki ma lastno državo, v bližnjem vshodu kjer muslimani vladajo je katastrofa, mladoletnice se ženjo, ženske nimajo pravic, kamenja se folk ki sam pomisli kej rečt čez islam, .... Drgč tud države kjer majo absolutno oblast krščani niso kej dost bolše sam mal južnije pogledaš v afriko pa vidiš. Zato pa mora bit država ločena od cerkve, tvoj bog pravi da se mohameda nesme risat moj pravi da ga je treba, ker dokazou za enga al druzga ni se rešitev najde v nasilju.
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 22.05
-3
se strinjam s teboj greva skupi spakerat pa se vrnt od kod smo prsli
4krogci
04. 05. 2015 19.02
+0
Tekmovanje v risanju preroka in pol se še čudijo, da enmu, ki je kratke pameti poči živc in jih postreli? Teli američani ne delajo drugega, kot da izivajo!
ateistek
04. 05. 2015 19.12
+5
Raje se vprašaj, kako je mogoče, da religija nekomu toliko opere glavo, da je ta pripravljen zato ubijati drugega človeka....Je to normalno?
TDI-GDI-SDI
04. 05. 2015 21.30
-3
o rly?
04. 05. 2015 18.45
+5
Ta shema je ze prevec transparentna. Americani rabijo izgovore za vojno proti terorizmu. Tako dobijo financiranje od davkoplacevalcev. Ljudje na visokih vladnih pozicijah imajo pa firme ki izdelujejo orozja ter jih prodajajo. Tako sluzijo denarce kakrsne si mi sploh ne predstavljamo. Mal "pogooglite" kako FBI ter vladne organizacije novacijo "teroriste" jim dajo denar za nakup orozja itd. Tako se dela denar dame in gospodje v zahodnem svetu. Ne pravim da je vzhod brezmadezen ampak take pozresnosti ter neeticnosti zahodnih korporacij ter multibiljarderjev se svet ni videl.
o rly?
04. 05. 2015 18.58
+3
Npr. od Bush-a firma se imenuje Carlyle investment group, in so leta 2003 prejeli od davkoplacevaskega denarja,2.1miljarde dolarjev. Eden tesnejsih poslovnih partnerjev je bil pa sam Osama Bin Laden ter njegova druzina ki so ze vrsto let sodelovali. To so dejstva, ostalo pa sami raziscite da ne bom izpadel prevec tegoben, lp.
OriGinal Nuttah
04. 05. 2015 21.08
+1
appollyon
05. 05. 2015 06.41
Bin laden familjija je zelo znana po svetu. So bili nekaj časa celo sponzorji pri formuli ena ferariju! Osami so se odpovedal že par let predno so ga američani začeli lovit! Da ne boš nabijal nekaj v prazno!
Debi16
04. 05. 2015 18.44
+4
Hahah, sam so geniji ane..to grejo delat v Teksas, kjer je največ vojnih veteranov in nasplošno ljudi z veliko orožja..svaka jim čast brihtni so :)
Ka pa mislis
04. 05. 2015 18.43
-7
Kdor izziva prej ko slej dobi. Ze cel svet ve, da je rizicno sikati v obcutljive stvari, potem grejo pa se javno razstavo narediti
Ka pa mislis
04. 05. 2015 18.45
-11
Pa se ta nizozemc, je ful proti islamu, potem pa gre obcudovat portrete preroka. Ce ni to izzivanje oz bolanost..
Pedi3
04. 05. 2015 18.49
+10
Če te lahko slika pripelje do tega da nekoga ustreliš, potem je z vero te osebe nekaj hudo narobe. Mene recimo motijo zakamuflirane ženske, pa ne grem zaradi tega streljat vse povprek.
frako
04. 05. 2015 18.50
+13
Svobode govora ne dam noben mi ne bo govoru kaj lahko rišem in kaj ne smem. @-@ <--- mohamedove oči ko zagleda mladoletno devico.
yarrick
04. 05. 2015 19.06
-3
Tudi svoboda govora in pravice imejo svoje omejitve.Mi tu na zahodu bi pa že lahko vedeli, ko furamo "demokracijo"...
ateistek
04. 05. 2015 19.14
+5
Yarrick, svoboda govora se ne sme ustaviti pri religijskih interpretacijah, kaj se sme in kaj ne....