Tujina

Prenevarno za princa Harryja

London, 29. 02. 2008 12.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Princ Harry zapušča Afganistan. Potem ko so v javnost prišli podatki, kje se nahaja, je zanj postalo prenevarno.

Britanski princ Harry v Afganistanu
Britanski princ Harry v Afganistanu FOTO: Reuters

Britanska vojska se je odločila, da bo iz nemirnega Afganistana odpoklicala princa Harryja, tretjega v vrsti za britanski prestol. Za to so se odločili, potem ko je v javnost prišla informacija, kje se britanski princ nahaja.

Harry je bil v Afaganistanu od sredine decembra, po četrtku, ko je ameriška spletna stran razkrila, kje v Afganistanu je Harry nastanjen, pa je zanj in za njegove sovojake postalo prenevarno, zato ga bodo raje poslali domov v Veliko Britanijo.

Harry, ki se je zaradi nevarnosti že moral odpovedati misiji v Iraku, zaradi česar je celo premišljeval o koncu vojaške kariere, nad razkritjem ni navdušen. Kljub temu bo brez ugovorov odšel iz Afganistana, saj, kot pravi, je bolj pomembna varnost ostalih vojakov.

Britanski princ Harry se vrača domov.
Britanski princ Harry se vrača domov. FOTO: Reuters

Harry je prvi član britanske kraljeve družine po več kot četrt stoletja, ki se aktivno udeležuje kake vojaške operacije v tuji državi.


SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
29. 02. 2008 21.30
Vedno bo veljal za britanskega vojaka bv prvih vrszah, nihče ne bo vprašal katerih, saj tam prve vrste sploh ni!!! Tako je to, hujši nateg kot sta Maddie ali B. Spears, Janša ali še kdo!!!
stanyo1
29. 02. 2008 21.03
naj starega pošlejo tja saj kamelo že ima
crni99@gmail.com
29. 02. 2008 20.31
Reklamna poteza za dvig vojaške priljubljenosti? Namerno žrtvovanje lastnega življenja? Ali zgolj nepotešena potreba fanta, ki se želi izkazati izven okvirov družbenega življenja po katerem je poznan?Izkazal je pogum in dostojanstvo, ki mu je bilo vsiljeno ob rojstvu. Boril se je enakopravno in prvič je občutil okus resničnega življenja ter tovarištva. Na bojišču, kjer krogle ne izbirajo. Na prizorišču, kjer so minute štete vsakemu, tudi princu. In zdaj mu je bila odvzeta še možnost, da bi se tudi v očeh mednarodne javnosti izkazal z resnično častjo.
goso
29. 02. 2008 20.02
Mal operete mora bit. Reklamna poteza. Če gre princ, grejo tud drugi lahko. Sam princ gre nazaj, drugi pa ne.
mc_burek@email.si
29. 02. 2008 19.54
nevem zakaj bi mogu on met drugač od drugih, vsi k so u vojski so se odločil da tvegajo in princ ni izjema, jebiga če pade pa pade
dark_one@email.si
29. 02. 2008 18.39
ajekjfrej, ja je. ce miha ugrabijo se noben politik ne bo sekiral prevec. zal, ampak tako je. in ja, en veliiiiiiiiiiik bravo za novinarje... koncno gre en clan kraljeve druzine sluzit kot se spodobi, ampak neeee, glupi novinarji morajo vse zaf****, za to da bodo prvi ki to objavljajo ali kaj podobno pateticnega...
preprostež
29. 02. 2008 17.40
parefin, nihče te ne sili, da bereš te prispevke. Enostavno izberi kategorijo ki ti ustreza, torej "Za plankami", pardon, "Slovenija".
parefin@yahoo.com
29. 02. 2008 17.17
In zakaj naj bi nas Slovence zanimal nek otrok princa neke drzave cez tisoc kilometrov stran? In zakaj naj bi nas Slovence zanimala neka tamala iz drzave vec kot 1000km stran ki je bila ugrabljena v drzavi se malo bolj stran? Stalno berem vsakodnevne dogodke ki se dogajajo tudi po sloveniji iz neke oddaljene dezele na severu... MRŠ!
Bedni
29. 02. 2008 16.58
yan a je mulc kaj drgacen kot miha od sosedovga stefana, k je sel v afganistan v sklopu nase odprave. ce gres v vojno, v intervencijo, potem se zavedas, da ne bo rozic. lahko se je borit iz prvih vrst proti namisljenemu sovrazniku. zdej pa ko sovrag lahko pride do njegove postelje, bo pa evakuacija hitrejsa kot je bilo resevanja unega nasega ultraalpinista.
preprostež
29. 02. 2008 16.34
Ravno zaradi publicitete ga umikajo! Ker bi takoj postal tarča ekstremistov. Če ga ugrabijo, imajo močno orodje.
yan333@email.si
29. 02. 2008 15.52
Tiste ki so izdal to bi pa brez premisleka dal zapret. Koni!
rastafari@email.com
29. 02. 2008 13.20
pred pou ure je biu še v prvih bojnih vrstah:) lol...budale