Tujina

Predsednica se po operaciji počuti dobro

Buenos Aires, 04. 01. 2012 16.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Argentinski predsednici Cristini Kirchner so operirali raka na ščitnici. Odkrili so ga dovolj zgodaj, tako da bo najverjetneje popolnoma ozdravela. Številni podporniki so pred bolnišnico stiskali pesti zanjo.

Argentinci stiskajo pesti za priljubljeno predsednico.
Argentinci stiskajo pesti za priljubljeno predsednico. FOTO: Reuters
Da ima 58-letna Kirchnerjeva raka, so iz njenega urada sporočili konec decembra. Bolezen so odkrili med rutinskim pregledom, omejena pa naj bi bila na ščitnico.

Argentinsko predsednico Cristino Kirchner, ki so ji nedavno odkrili raka ščitnice, so operirali v zasebni bolnišnici Austral v predmestju Buenos Airesa. Operacijo je vodil priznani argentinski onkolog Pedro Saco, ki velja za strokovnjaka za bolezni raka na glavi in vratu.

Po besedah zdravnikov se Kirchnerjeva dobro počuti, ima pa tudi dobre možnosti za popolno ozdravitev, saj so raka odkrili, še preden se je razširil. V času njene odsotnosti jo nadomešča podpredsednik Amado Boudou.

Pred bolnišnico so se z zastavami zbrali številni podporniki Kirchnerjeve in njenega pokojnega moža Nestorja Kirchnerja, nekdanjega predsednika, ki je umrl zaradi srčnega napada leta 2010.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CheGaucho
06. 01. 2012 14.36
+18
Želim ji hitro okrevanje in da bo lahko še veliko dobrih stvari naredila naprej, saj je res najboljša predsednica, ki v dani situaciji za svojo državo lahko največ naredi ;)
Nimivseeno
04. 01. 2012 19.53
+4
Kako deluje sistem predatorske ZDA lepo pove iz svoje izkušnje John Perkins.
Nimivseeno
04. 01. 2012 19.55
+4
Za takšno naključno pojavljanje raka ne morem reči, ker nimam dokazov, imam pa dovolj drugih virov, ki jasno ponazarjajo intencije ZDA in njihovo ravnanje skozi zgodovino.
tekavcminka56
04. 01. 2012 17.25
+6
lahko vendarle napišete nekaj več o tem, da naj bi američani imeli prste zraven, ni zgolj naključje, da so raka dobili vsi voditelji držav, ki nasprotujejo njihovi poltiki. Tak da...
kredntam
04. 01. 2012 18.12
-1
Ja, seveda. Si čim so jim ga pa sprožili? S HAARP-om mogoče? :D
neganosrat
04. 01. 2012 19.25
+3
Teoretično bi se z HAARP-om dalo pri obsevanem osebku povzročiti raka. Ena izmed funkcij HAARP sistema je uporaba visokih frekvenc za segrevanje ozračja (pospeševanje premikov atomov). Sami priznavajo da so sposobni ta sistem usmeriti kamorkoli na zemlji. Človeku ki prejme dovoljšno količino sevanja se lahko razvije rak. Tudi rak na ščitnici, vendar je za slednjega večja verjetnost da se ga "povzroči" z pomočjo radiacije. Glede na to da se gredo Američani predatorski kapitalizem, države južne Amerike pa so jim čedalje večji trn v ekonomski peti je moje mnenje da se Hugo z to izjavo ni prenaglil. kredntam ne posmehuj se zadevam o katerih morda nisi dovolj poučen in se ti zato ne zdijo mogoče. V današnjem času je možno prav vse če je le dovolj denarja za razvoj. To je izjava največjega teoretičnega fizika našega časa in najin skupni IQ ni dovolj visok da bi lahko negirala njegovo izjavo. Utemeljeni protiargumenti pa so seveda vedno dobrodošli. Lp