Tujina

Pred vladnim poslopjem v Turčiji odkrili avtomobil s 150 kg eksploziva

Diyarbakir, 18. 03. 2016 11.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Turška policija je preprečila nov teroristični napad. Pred neko vladno zgradbo so namreč odkrili avtomobil s kar 150 kilogrami eksploziva. Eksploziv so deaktivirali, vozilo pa odpeljali na preiskavo.

Avtomobil so odkrili le nekaj dni po napadu v Ankari.
Avtomobil so odkrili le nekaj dni po napadu v Ankari. FOTO: AP

Turška policija je pred vladno zgradbo v kraju Hani blizu Diyarbakira na jugu države odkrila avtomobil, v katerem je bilo kar 150 kilogramov eksploziva. Eksploziv so deaktivirali, vozilo pa odpeljali na preiskavo. 

Avtomobil so v regiji, kjer se turške sile borijo s kurdskimi uporniki, našli le nekaj dni po nedeljskem napadu v Ankari, v katerem je umrlo 35 ljudi. Odgovornost za napad so prevzeli Kurdistanski sokoli svobode (TAK), ki so povezani s prepovedano Kurdsko delavsko stranko (PKK).

Napad v Ankari je bil peti večji napad v Turčiji od julija dalje. Za dva je odgovornost prevzela TAK, za ostale tri pa Islamska država.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bigbooss
18. 03. 2016 16.04
-4
ERDOGAN skuša uzpostaviti mir v svoji državi...to kar pa se dogaja je pa zahodno maslo da še turcijo kot trenutno stabilno državo jo destabilizirati...da še turčijo naredijo kot IRAK, AFGANISTAN,LIBIJO TUNIS IN EGIPT,,itd in tako naprej...sej dober vemo dokler je bil SADAM , GADAFI , in še drugi voditelji smo pljuvali cez njih sedaj pa smo ugotovili da so imeli prav .ce bodo tudi ERDOGANA ki ga trenutno vidimo kot neprijatleja,, nekoč bomo rekli drugače kot z ostalimi GADFIJA IN SADAMA PA ŠE IN ŠE ....samo v vednost nam ....kje je libija bila nekoc , kom so nam posojali denar da smo lahko lagodno ziveli , sedaj se pa kriza čuti prinas ...,danes je libija destabilizirana država pa tako irak egipt in itd
LAC
18. 03. 2016 12.53
+6
V CELOTNI ZGODOVINI SE SAMO BOJUJEJO. OČITNO V TEM PREDELU PLANETA DELUJE NEKO SEVANJE!?
bigbooss
18. 03. 2016 16.05
-4
to se dogaja tam dol od kar so židji zavzeli palestino ...prej je bil tam mir...so pa po evropi divjale sto letne vojne ..če tega nisi vedel ..naj ti bo v vednost...
Shisui
19. 03. 2016 15.02
+1
BB nimaš pojma o zgodovini. Šia in suni muslimani se koljejo kot prašiči že 1400 let oz. odkar obstaja Islam.
Jimi1
21. 03. 2016 13.09
Zaradi kanibalizma....pa je tem "svi....am" prepovedano jesti svinsko meso....
Joža Gabroža
18. 03. 2016 12.49
+6
to je politika erdogana sami sebe prikazujejo kot žrtve a ste slišali da je isil prevzel odgovornost ne ne boste nikoli
bigbooss
18. 03. 2016 15.58
-2
joža gabroža....ti si neumen...ERDOGAN skuša uzpostaviti mir v svoji državi...to kar pa se dogaja je pa zahodno maslo da še turcijo kot trenutno stabilno državo jo destabilizirati...da še turčijo naredijo kot irak afganistan libijo in tako naprej...sej dober vemo dokler je bil SADAM , GADAFI , in še drugi voditelji smo pljuvali cez njih sedaj pa smo ugotovili da so imeli prav .....samo v vednost tebi JOŽA GABOŽA SAM TO ZNAS IN IZ TVOOJE BUČE DRUNA NIC NE ZNAS LP