Tujina

Pred strmoglavljenjem odpovedali motorji

Lagos, 06. 06. 2012 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V stavbi v nigerijskem Lagosu, na katero je strmoglavilo letalo, je verjetno umrlo šest oseb. Skupaj s potniki na letalu naj bi tako umrlo 159 ljudi. Le malo pred strmoglavljenjem je pilot sporočil, da so letalu odpovedali motorji.

Nesreča letala v Lagosu - 7
Nesreča letala v Lagosu - 7 FOTO: Reuters

Število žrtev nedeljske letalske nesreče v nigerijskem Lagosu narašča. Na krovu letala je umrlo vseh 153 ljudi. Nigerijske oblasti pa so danes sporočile, da je v stavbi, na katero je letalo strmoglavilo, verjetno umrlo šest oseb.

"V danih okoliščinah je težko podati točno število žrtev," je dejal državni tožilec. Do sedaj so sicer na tleh našli truplo ženske in otroka. A glede na preiskavo, ki so jo izvedli, so oblasti ugotovile, da na tleh pogrešajo šest oseb. To pomeni, da bi skupno število žrtev lahko preseglo število 159.

Letala družbe Dana Air, ki deluje vse od leta 2008, so po nesreči prizemljili. V ponedeljek so preiskovalci našli črno skrinjico. Danes pa so oblasti sporočile, da je pilot malo pred strmoglavljenjem sporočil, da so na letalu odpovedali motorji. Kmalu po tem klicu v sili je letalo izginilo z radarja.

Letalske nesreče v državi, ki velja za drugo največje afriško gospodarstvo, sicer niso nič neobičajnega. Čeprav so v zadnjih letih nekaj izboljšav vendarle izvedli, je v zadnjem desetletju strmoglavilo več potniških letal z več kot sto potniki na krovu.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kimberley-Echo
07. 06. 2012 10.12
Ima še tri MD-83 (DC-9-83).
Cobra007
06. 06. 2012 20.42
+2
Kolikor sem slišala po TV-ju ima ta letalska družba zelo stara letala v svoji floti. Očitno jim ni mar za pogoste nesreče in veliko število umrlih - nedolžnih ljudi! - Grozljivo!!