Tujina

Požar pri Skradinu pod nadzorom

Zagreb, 20. 08. 2012 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ni.J./M.R.
Komentarji
0

Na Hrvaškem se gasilci še vedno borijo z ognjem v okolici Skradina, kjer je zgorelo približno 600 hektarjev površin. Požar je pod nadzorom, zato so zračne sile že premestili na drugo območje.

Hrvaški gasilci se še vedno borijo z ognjem, ki je zajel območje v okolici Skradina. Gori borov gozd. Po poročanju časnika Index.hr so kraj zapustile zračne sile, ki so pomagale pri gašenju. Požar na območju Skradina imajo gasilci namreč pod nadzorom, vendar pa še vedno gasijo v zaledju omenjenega območja na področju Bratiškovacev.

Včeraj so požar gasili štirje canadairi, air tractor in helikopter. Požar so gasili tudi državna intervencijska skupina iz Šibenika in županijski gasilci, vsega skupaj je bilo na kraju okoli 100 gasilcev in 30 gasilskih vozil. 

Med včerajšnjim gašenjem bi se skoraj zgodila tragedija. Pet gasilcev je namreč ostalo ujetih v ognjenem obroču. A na srečo so se rešili brez posledic, na pomoč so jim namreč priskočili canadairi, ki so pogasili ogenj in jim tako pomagali, da so prišli iz ognjene ječe.

Zračne sile so napotili na gašenje območja Vrpolje–Perković, kjer se z ognjem bori 39 gasilcev. Tam so zgoreli približno trije hektarji, gori pa tudi na območju Gaćeleza.

V soboto so gasilci dobili bitko z ognjenimi zublji v bližini Trogirja.
V soboto so gasilci dobili bitko z ognjenimi zublji v bližini Trogirja. FOTO: dnevnik.hr

Gasilcem pa je uspelo pogasiti požar na območju Kistanja pri Zečevem. Ogenj se je razširil iz zadrske županije z območja Dobropoljci–Stankovci. Požar je zajel 40 hektarjev trave in nizkega rastlinja. Pri gašenju je sodelovalo 32 gasilcev in 10 vozil.

Pri kraju Sitno Donje v bližini Splita je ponoči potekala sanacija pogorišča. Pri gašenju so sodelovala tri letala canadair in dva helikopterja. Skupno je bilo na kraju 82 gasilcev s 27 vozili. Pogorela sta borov gozd in trava.

Tudi požari, ki so včeraj goreli v zadrski županiji, so pogašeni. Pri kraju Biljane Donje je zgorelo 15 hektarjev trave in nizkega rastlinja. Pri gašenju so sodelovali dva air tractorja, 19 gasilcev in pet gasilskih vozil. Pri Galovcu sta prav tako gorela trava in nizko rastlinje. Požar, ki je pogašen, so gasili air tractor, 34 gasilcev in 10 gasilskih vozil, še poroča Index.si.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.