Tujina

Požar na železniški postaji, gmotna škoda ogromna

Rim, 24. 07. 2011 14.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na eni od večjih železniških postaj v Rimu je izbruhnil požar, zaradi katerega bo železniški promet še kar nekaj časa oviran ne le v italijanski prestolnici, temveč tudi drugod po državi.

Požar na železniški postaji
Požar na železniški postaji FOTO: Reuters

Po poročanju italijanskih medijev je v enem od kril železniške postaje Tiburtina na severovzhodu Rima v zgodnjih jutranjih urah zagorelo. Postaja je povsem zaprta, gmotna škoda pa je ogromna, so sporočili z italijanskih železnic FS. Ranjenih ali mrtvih sicer po do zdaj znanih podatkih ni.

Vzrok požara uradno še ni znan, je pa po prepričanju gasilcev skoraj gotovo, da je zagorelo zaradi napake na električni napeljavi. Zagorelo je ob štirih zjutraj, gasilci pa so uspeli v stavbo, kjer je divjal požar, vstopiti šele okoli sedme ure. Z ognjem so se borili do poznega popoldneva.

Italijanom so danes odsvetovali potovanja z vlakom. Med drugim je namreč zagorela električna centrala na postaji, ki ureja promet, zaradi česar je promet zelo oviran, kar se pozna po vsej Italiji. Vlaki zamujajo, nekatere prevoze pa so pristojni odpovedali. Zamude in odpovedi vlakov bodo predvidoma trajale še kar nekaj časa, rimski župan je celo dejal, da kar ves mesec.

Požar na italijanski železniški postaji
Požar na italijanski železniški postaji FOTO: Reuters


 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Igor Hari 1
24. 07. 2011 20.17
Škoda , da ni na Ljubljanski , bi se vsaj nekaj premaknilo od obljub .....
piko112
24. 07. 2011 16.25
verjetno imajo malce počitka ker zna biti gašenje kar naporno
proofreader
24. 07. 2011 16.17
Kaj opazujejo trije gasilci na sliki spodaj?