Tujina

VIDEO: Kamere ujele trenutek, ko so se v Skopju zatresla tla

Skopje, 12. 09. 2016 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po potresu, ki je stresel makedonsko prestolnico Skopje, so bili prebivalci tako prestrašeni, da se niso hoteli vrniti v zgradbe. Deli mesta so ostali brez elektrike. Poškodovanih je bilo najmanj sto ljudi, večina med paničnim zapuščanjem stavb. Nadzorne kamere v eni od trgovin so ujele trenutek, ko so se zatresla tla.

V potresu, ki je v nedeljo stresel Skopje, je bilo v zadnjih podatkih poškodovanih najmanj sto ljudi, večina med paničnim zapuščanjem stavb. Poškodovane so tudi nekatere zgradbe. Sledilo je več popotresnih sunkov, zadnji v nedeljo nekaj minut pred 21. uro z magnitudo 2,1. 

Potresni sunek je zaznala kamera v eni od trgovin:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri poškodovanih gre pretežno za zlome okončin, ki so jih že oskrbeli v bolnišnicah. Prebivalci Skopja so bili prestrašeni in se niso hoteli vrniti v zgradbe. Deli mesta so bili brez elektrike, prav tako niso delovala omrežja nekaterih ponudnikov mobilne telefonije. Poročajo tudi o manjši škodi na vozilih.

Takoj po potresu se je sestal center za krizno upravljanje, ki je meščanom izdal priporočila za ravnanje.

Potres je prebivalce Skopja močno prestrašil.
Potres je prebivalce Skopja močno prestrašil. FOTO: AP

Zabeležili še deset popotresnih sunkov

Najmočnejši v nizu potresnih sunkov je imel magnitudo 5,3, njegovo žarišče pa je bilo sedem kilometrov vzhodno od makedonske prestolnice. Zatem so do 18. ure zabeležili še deset šibkejših sunkov.

Prvi potresni sunek z magnitudo 3,9 je mesto stresel v nedeljo ob 6.58, čez minuto pa še eden z magnitudo 2,8. Potres so čutili tudi v Srbiji in na Kosovu.

Makedonska prestolnica se je vnovič stresla danes, ko so ob 11.50 izmerili potres z magnitudo 2,3.

Skopje je leta 1963 prizadel močan potres, ki je zahteval več kot 1000 življenj, mesto pa je bilo skoraj povsem uničeno.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pizzamargerita
12. 09. 2016 15.57
+16
a ste opazili, da vse nesreče pridejo kar ena za drugo.. ko pridejo nepovabljeni gostje, se jih zemlja poskuša otresti najprej s poplavo, potem pa še s potresom... kot pes bolh...
mak0521
12. 09. 2016 13.38
+4
Vsi, ki smo že doživeli hujši potres, razumemo... ostali pa se čudite :(
GrKo666
12. 09. 2016 13.44
+18