Tujina

VIDEO: Potnik med poletom odprl škatlo s kačo in povzročil preplah

London, 07. 11. 2013 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na letu iz Izraela v Veliko Britanijo je eden izmed potnikov odprl škatlo, v kateri je imel živo kačo. Med nekaterimi potniki je nastal preplah, pilot pa je grozil, da bo predčasno pristal. Lastnik kače pravi, da je šlo za nesporazum.

Pretekli teden je na poletu iz Tel Aviva v London nastala panika, saj je eden izmed potnikov iz plastične škatle, ki jo je imel pri sebi, potegnil živo kačo. "Kača na letalu," je začela vpiti ženska, ki je sedela poleg njega. Med nekaterimi potniki je nastal velik preplah, drugi pa so bili mirni. Tudi pilot je nekaj časa grozil, da bo predčasno pristal.

Vse skupaj je zakuhal londonski voznik avtobusa Adam Gubbay, ki je med bivanjem v Izraelu za bratranca kupil skoraj 80 centimetrov dolgo kačo, za katero je odštel 60 evrov. Med peturnim poletom, pa je moral škatlo odpreti, saj je kača potrebovala vodo.

24-letnik je povedal, da je šlo za nesporazum. Pri vkrcanju na letalo ni imel nobenih težav. Vrečko s škatlo, v kateri je bila kača, je postavil na tekoči trak za pregled prtljage. Oglasil naj bi se celo alarm, vendar pa pristojni na letališču niso opazili ničesar sumljivega. Ker je imel pri sebi dva kosa osebne prtljage, je moral za to doplačati 30 evrov, to pa je bilo tudi vse.

"Milkyja, sem imel ves čas v škatli z majhnimi luknjami za zrak," je povedal in dodal, da je ženska, ki je sedela v isti vrsti, povzročila paniko.

Eden izmed potnikov na letalu je na družbenem omrežju Twitter zapisal: "Kje je Sam L. Jackson, ko ga potrebuješ?" s tem pa je imel v mislih film Kače na letalu iz leta 2006, v katerem je imel poleg kač glavno vlogo omenjeni igralec.

Gubbay s svojo kačo
Gubbay s svojo kačo FOTO: Reuters Video

Kako je lahko kačo prinesel na letalo?

Predstavnica letalske družbe easyJet je dejala, da so že uvedli preiskavo, kako je lahko kača sploh prišla na letalo. "Potniku nismo zaračunali dodatnih 30 evrov, ker je imel pri sebi kačo, temveč zaradi drugega kosa prtljage, saj je sicer dovoljen le en kos. Nobeden izmed članov posadke ni vedel, kaj ima pri sebi," je pojasnila.

"Kabinsko osebje je šele med letom izvedelo za kačo in odzvali so se popolnoma profesionalno," je zatrdila in dodala, da je sicer nenevarna kača ves čas bila v škatli, potniki pa niso bili ogroženi. "Od letališča smo zahtevali pojasnila, zakaj kača ni bila odkrita," je zaključila.

Po pristanku na letališču Luton so Gubbayja zaslišali policisti, vendar pa so ga kasneje izpustili. Opozorili so ga, da naj letališče s kačo zapusti. "Vse skupaj je bil nesporazum. Ljubitelj živali sem in to je bilo zame zelo stresno," je pojasnil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LordKEK
07. 11. 2013 14.26
Kje je samuel l jackson ko ga rabis.
Lanna Masaža
07. 11. 2013 11.53
+1
če je to skoraj 80cm sem jz potem velik 3 metre
Ramzess
07. 11. 2013 11.45
+2
Lep primer posledic, ko ljudje ne razlikujejo med fikcijo (film) in resničnostjo.
Ramzess
07. 11. 2013 11.44
+0
""Od letališča smo zahtevali pojasnila, zakaj kača ni bila odkrita,"" To je jasno, zaradi naprav, ki reagirajo na to kar ne bi smele, in ne reagirajo na to kar bi morale, ...srednji tehnološki vek pač, če tako rečemo. In kaj bi bilo če kačo odkrili, revež ne bi smel na letalo, ...odziv osebja na letališču bi bil povsem drugačen, gotovo.
Ramzess
07. 11. 2013 11.40
+0
Dejansko je ženska povzročila preplah, ...ker je preveč resno vzela istoimenski film. Kdo bi bil kriv, če bi do česa prišlo, dobronameren možakar, ki je skrbel za svojo kačo, ali nevedna in neum.. ženska, ki to kaže naokrog.
Mb128
07. 11. 2013 10.11
Hehehe, reklama za nizkocenovnika.