Tujina

Poslovnež tihotapil nevarne snovi

Berlin, 16. 01. 2008 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Berlinu so aretirali nemško-iranskega državljana, ki je osumljen, da je skušal v Iran pretihotapiti jedrski material.

Gre za 52-letnega poslovneža, katerega prostore v nemški prestolnici so oblasti danes že preiskale. Kot je sporočila predstavnica nemškega tožilstva Monika Harms, naj bi poslovnež skušal omenjeno pošiljko poslati nekemu podjetju, ki naj bi bilo povezano s spornim iranskim jedrskim programom.

Zahod obtožuje Iran, da skuša pridobiti jedrsko orožje.
Zahod obtožuje Iran, da skuša pridobiti jedrsko orožje. FOTO: Reuters

Pristojne carinske službe so že v torek preiskale osumljenčevo stanovanje v Berlinu. Po navedbah tožilstva pa mu grozi obtožnica zaradi tihotapljenja prepovedanih snovi podjetju, ki se je znašlo na črnem seznamu. Tožilstvo ni navedlo, za katero snov naj bi šlo, vendar kot pojasnjujejo viri blizu preiskovalcev, naj bi šlo za kemične in ne jedrske snovi.

Nemčija si sicer s petimi stalnimi članicami Varnostnega sveta Združenih narodov prizadeva za dogovor o uresničevanju tretjega sklopa sankcij proti Teheranu, ki še naprej zavrača ustavitev spornega bogatenja v okviru svojega jedrskega programa.

Zahod obtožuje Iran, da si skuša pridobiti jedrsko orožje, vendar Teheran po drugi strani vztraja, da je njegov jedrski program namenjen izključno temu, da bi zadostil energetskim potrebam iranskega naroda.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mark avrelij
17. 01. 2008 11.19
..sicer bodo pa oni nas..samo vprašanje časa je. poslušejte, kakšne govore ma Ahmadinejad (zanikanje holokavsta, antisemitizem, misli o zahodnem svetu), pa pol govorte... sicer pa si sami odgovorte na vprašanje: bi rajše živeli v ZDA al v iranu (pa bodte pošteni do sebe)... še vedno govorimo o demokratičnem in totalitarnem režimu
Unit@mailinator.com
17. 01. 2008 00.32
Podnaslov: "...je skušal v Iran pretihotapiti jedrski material." Tekst v članku: "...kot pojasnjujejo viri blizu preiskovalcev, naj bi šlo za kemične in ne jedrske snovi." Halo??? Bravo POP-TV, odlično poročanje o trdnih dejstvih, ki so v skladu z visokimi in uglednimi zahodnimi viri. YEAH, IRANIANS PREPARE FOR IT, WE WILL FORCE YOU TO ACCEPT FREEDOM!!
grizzly
16. 01. 2008 19.23
Bla bla bla. Še ena poteza ZDA, da bi lahko napadli Iran!!! Ljudje, prebudite se. Te novice so zavajanje.