Tujina

Posilil otroka, sodnika pa sta mu zmanjšala kazen, ker naj bi bil šestletnik gej

Buenos Aires, 20. 05. 2015 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Argentinska sodnika sta pedofilu skoraj za polovico zmanjšala zaporno kazen, ker naj bi bil posiljeni šestletnik gej. Po njunem mnenju se je otrok sam odločil za svojo usmerjenost. Ker je otroka pred tem že zlorabljal njegov oče, sta prepričana, da mu napad ni mogel povzročiti novih travm.

Sodnika sta z obsodbo razburila javnost.
Sodnika sta z obsodbo razburila javnost. FOTO: Thinkstock

V javnost je prišla skoraj leto stara razsodba, v kateri sta argentinska sodnika obsojenemu pedofilu znižala kazen, ker naj bi njegova žrtev kazala znake homoseksualnega vedenja. Namesto šestih let sta mu sodnika prisodila le 38 mesecev zaporne kazni.

Obsojeni Mario Tolose je bil podpredsednik športnega kluba, v katerem je v času zlorabe deček treniral. Njegova identiteta javnosti ni znana, saj ga želijo zaščititi. Napad se je zgodil leta 2011, žrtev je bila takrat stara šest let.

"Žrtev je bila na zlorabe navajena"

Sodnika Horacio Piombo in Ramón Sal Llargués sta s svojo razsodbo razburila javnost ter postala tarči kritik in ogorčenja. Svojo odločitev sta argumentirala s trditvijo, da je otrok spolno hitreje dozorel in je šlo za njegovo izbiro. Pri tem sta namigovala na to, da se je otrok sam odločil za svojo spolno usmerjenost in posledično tudi za sam spolni akt. Zato njunem mnenju pedofilovih dejanj s pravnega vidika ne bi smeli dojemati kot pretirano napačnih. Še več, dodala sta, da je bila žrtev na zlorabe že navajena, ker je dečka že v zgodnjem otroštvu zlorabljal njegov oče. Tako mu posilstvo ni moglo povzročiti večjih travm.

Piombo je sicer prepričan, da je skoraj eno leto stara razsodba v javnost prišla zato, da bi njega in njegovega kolega diskreditirali.

Javnost zahteva razrešitev sodnikov

Primer je v ponedeljek preplavil argentinske medije, ljudje o njem goreče razpravljajo tudi na družbenih omrežjih. Mnogo jih poziva k razrešitvi omenjenih sodnikov.

Argentinsko združenje lezbijk, gejev, biseksualcev in transseksualcev je ogorčeno, saj takšna razsodba šestletnika postavlja na mesto osumljenca.

"Posilil je otroka, a trdijo, da je nedolžen, ker je otrok homoseksualec," je pretresena ženska, ki se je novinarjem predstavila kot njegova teta.

Primer je v ponedeljek preplavil argentinske medije, ljudje o njem goreče razpravljajo tudi na družbenih omrežjih.

Notranji minister Florencio Randazzo je na Twitterju zapisal, da je obsodba sramotna. "Odvratno je reči, da je predpostavljena spolna usmerjenost zlorabljenega šestletnika razlog za zmanjšanje kazni storilca," je povedal.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1