Tujina

Portugalska policija ne bo znova odprla primera Maddie

Lizbona, 26. 04. 2012 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Portugalska policija je sporočila, da ne bo znova odprla preiskave pogrešane Madeleine McCann, saj nima nobenih novih dokazov, na podlagi katerih bi to lahko storila. Bodo pa v sodelovanju z britanskimi kolegi še naprej preučevali doslej zbrane dokaze.

Maddie McCann
Maddie McCann FOTO: Metropolitan Police

Portugalske oblasti nimajo nobenih novih dokazov, na podlagi katerih bi lahko znova odprle preiskavo o primeru pogrešane britanske deklice Madeleine McCann, ki je izginila leta 2007 med počitnicami na Portugalskem.

S tem besedami se je portugalska policija odzvala na poziv britanskih kolegov, po mnenju katerih bi lahko bila deklica še vedno živa. Britanska preiskava primera namreč še vedno poteka. Po ocenah britanskih preiskovalcev bi lahko bila deklica pet let po izginotju še vedno živa.

Portugalska policija je preiskavo zamrznila julija 2008. Kot je danes pojasnil vodja portugalskih preiskovalcev Pedro do Carno, bodo v sodelovanju z britanskimi kolegi še naprej preučevali doslej zbrane dokaze. Gre za običajno prakso, kar pa še ne pomeni, da bodo preiskavo znova odprli.

Madeleine McCann je izginila 3. maja 2007 med družinskimi počitnicami na Portugalskem, medtem ko so bili njeni starši, Gerry in Kate McCann, na večerji. Primer je po svetu zbudil nemalo pozornosti, delno zato, ker je portugalska policija v določenem trenutku preiskave kot osumljence zaslišala tudi starše.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buco -
27. 04. 2012 19.45
-7
je pa že kr lušna bo šla v gnar še mal ;) junferce majo sploh ceno
jez_jezen
27. 04. 2012 12.47
+16
Ko bi vsem izginulim posvečali toliko pozornosti, bi rekel, da je to normalno. Ta primer pa za moje pojme ni, kriva sta starša in pika!
Suckhead
27. 04. 2012 12.24
+8
Starši so jo verjetno likvidirali. Tk pač je.
Sputnik
26. 04. 2012 17.42
+6
nehajte že posiljevat s to maddie in pišite kaj lepšega. lahko pa tudi poveste kaj nam s tem člankom hočete prikrit in od česa tole odvrača pozornost!!!!!
flowerca
27. 04. 2012 09.40
+30
uboga ta punčka res se mi smili,kako so mogli starši pustit same otroke brez varstva?-grozna neodgovornost!!