Tujina

Poplave zahtevale življenja

Berlin/Praga, 07. 08. 2010 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poplave na Češkem so zaradi močnega deževja in viharjev zahtevale dve smrtni žrtvi. Z močnim deževjem se soočajo tudi v Nemčiji, kjer so v poplavah na vzhodu države umrli trije ljudje.

Nevihta
Nevihta FOTO: Reuters

Po podatkih čeških oblasti sta v pokrajini na meji s Poljsko in Nemčijo utonila dva moška. Podrobnosti sicer niso znane.

Poleg tega so v bližini dveh jezov zaradi naraslih rek evakuirali najmanj tisoč ljudi. Prebivalce krajev Hrastav in Friedland so policija in gasilci rešili s helikopterji z njihovih streh. Evakuirali so tudi otroke, ki so se udeležili treh poletnih taborov.

Močne padavine na Češkem naj bi se sicer nadaljevale do nedelje.

Utonila v kleti

V nemškem mestu Neukirchen so gasilci medtem našli trupla treh starejših oseb, ki so utonile zaradi narasle vode v kleti. Po navedbah policije jih je presenetilo nepričakovano hitro naraščanje vode, ko so poskušali rešiti svoje premoženje iz kleti.

Obilica vode je mesto poplavila, predstavniki policije, ki pričakujejo še več deževja, pa so prebivalstvo posvarili, naj raje ostanejo na varnem, kot pa da rešujejo svoje imetje.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MrRudi333
08. 08. 2010 17.38
Lep pozdrav vsem! Kot sem že omenjal ob podobnih nesrečah,stiska bo iz dneva v dan večja.Takšne novice bi nas morale streznit.Ko se ti kaj takega zgodi ,se hitro strezniš..Zato vas prosim,otprite srce in zastopite da je to odraz naših neagativnosti do narave.Največji dolg v Svetovni Karmi izhaja iz nehumanega odnosa do živali.Nehumani eksperimenti,gojenje,transport,zakol.Zakol itak ni nikoli bil human.Spremenite se zdaj!Z jetjem mesa,ki je krvavo tudi,ne samo rdeče,delamo nevidno Karmo,silo katere vidimo in čutimo posledice.V vseh religijah so podučevali:;;Ne ubijaj !,,Nobeno čuteče bitje! Stiske in nesreče se bodo nehale takrat ko ne bo več Negativne Karme.Nekateri jo čistijo ker vedo kako,tisti ki jo ustvarjajo naj bi to nehali tako da podprejo življenje in se odpovejo mesu.Veste kdo je učil:,,To kar seješ boš žel!?No,to je to.Moč je v vaših rokah,beri dejanjih! Izberite ŽIVLJENJE!Izberite rešitev ljubečega sobivanja z živalmi.Tu so da nam omogočajo zdravo in eko življenje.Če ni živali ni narave.So glavni eko faktor!Ko ne bo narave,ne bo tudi nas.Zemlja je živa in nas podučuje:,,Dost z vašim odnosom!,,.Imamo časa samo do konca 2012.
MrRudi333
08. 08. 2010 08.20
Solucija za izhod iz krize in rešitev planeta obstaja,UREDNIŠTVO 24UR! Če cenzurirate takšne objave,delujete v pogubo Planeta Zemlje in zavirate Proces rešitve!Zavestno se odpovedujete lastnemu domu.Konc 2012 se bo vedelo ali gremo v pogubo ali bomo živeli v Novi dobi.Pomagajte prosim in nehajte brisati prispevke.V Bibliji piše da pride čas ko bo Ljudstvo iskale tiste ki vedo,pa ih ne bodo najdli.Nimam časa tratiti z vami če nočete poslušat.Ta čas je tukaj in Zdaj!Rajši grem tistem ki POSLUŠA!L.P.vsem
MrRudi333
08. 08. 2010 08.19
Solucija za izhod iz krize in rešitev planeta obstaja,UREDNIŠTVO 24UR! Če cenzurirate takšne objave,delujete v pogubo Planeta Zemlje in zavirate Proces rešitve!Zavestno se odpovedujete lastnemu domu.Konc 2012 se bo vedelo ali gremo v pogubo ali bomo živeli v Novi dobi.Pomagajte prosim in nehajte brisati prispevke.V Bibliji piše da pride čas ko bo Ljudstvo iskale tiste ki vedo,pa ih ne bodo najdli.Nimam časa tratiti z vami če nočete poslušat.Ta čas je tukaj in Zdaj!Rajši grem tistem ki POSLUŠA!L.P.
sannja5
08. 08. 2010 07.20
Rudi, se strinjam s tabo! Po moje narava tako razmišlja, če ne gre zlepa, pa zgrda! Samo jasno nam mora bit, da se večina ljudi ne bo spremenila, pa se jim lahko streha nad glavo poruši. Ker še vedno večina misli, ah, saj to se nas ne tiče, je tam daleč stran, pa to se je itak vedno dogajalo.