Tujina

Poplave v Franciji in Vietnamu, vihar v Španiji

Hanoi/Pariz, 02. 11. 2008 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
5

V Franciji je moralo zaradi poplav domove zapustiti več sto ljudi. Še huje je v Vietnamu, kjer je deževje zahtevalo že 49 žrtev. Z vremenom imajo težave tudi v Španiji, kjer je vrtinčast vihar povzročil ogromno škode.

Vietnam
Vietnam FOTO: Reuters

Poplave v Vietnamu so zahtevale več kot 49 žrtev. Po poročanju lokalnih oblasti so to najhujše poplave v zadnjih dvajsetih letih. Najbolj je bil prizadeti osrednji del Vietnama, provinca Nghe An, kjer je umrlo 11 ljudi.

Prebivalci Hanoja so povedali, da so se ceste spremenile v potoke, sami pa so se znašli v vodi do pasu. Močno deževje in poplave so podirale drevesa, popolnoma pa so uničile tudi veliko domov. V glavnem mestu Hanoj je umrlo več kot devet ljudi. V poplavah je bilo uničenih skoraj 55.000 domov, oblasti pa skrbi tudi več kot 180.000 hektarjev poplavljenih kmetijskih površnih, kar naj bi povzročilo več deset milijonov dolarjev škode.

Tajfun Hagupit je v septembru terjal življenja 25 ljudi. Poplave so v Vientamu pogost pojav, vsako leto pa zaradi močnega deževja umre veliko ljudi.

Pod vodo tudi deli Francije

Vietnam
Vietnam FOTO: Reuters

Hudi nalivi so zajeli tudi osrednje-vzhodni del Francije. Zaradi poplav ali pa strahu pred njimi je svoje domove zapustilo več sto prebivalcev, zaprti pa sta bili tudi dve najpomembnejši avtocesti. Tisto med Lyonom in Parizom so po nekaj urah vendarle odprli, avtocesta, ki povezuje Lyon in Saint-Etienne, pa je bila opoldne še vedno zaprta v obe smeri.

Vrtinčast vihar v Španiji

Severovzhod Španije je danes prečkal vrtinčast vihar, ki je povzročil občutno škodo. Nevihta z močnim vetrom in nalivi je v letoviščih Salou in Cabrils odkrivala strehe, lomila stekla in ruvala drevesa. V nekem kampu je veter s hitrostjo okoli 140 kilometrov na uro prevračal avtomobile, pri tem pa je bila ranjena neka ženska.

Slednja je zavetje poiskala v avtodomu, kar pa je ni rešilo pred viharnim vetrom. Nevšečnosti so povzročali tudi močni nalivi, ki so zalili več stanovanj, pa tudi železniške proge. Zaradi poplavljene proge je bil nekaj časa prekinjen tudi železniški promet med Barcelono in Valencio.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sanja90
16. 11. 2008 17.24
sam verjetno bomo pa mi imeli največ problemov z zimo po mojem
sanja90
16. 11. 2008 17.23
wau pu ameriki požari tlele poplave nasrečo hvala bogu da je še v evropi zaenkrat mirno vse...
vrt007
02. 11. 2008 19.49
poglejte luštno vietnamko, kako se smehlja... ti vzhodnjaki so mi bli vedno všeč - ohranijo mir in veselje sredi vsakega dogodka! ni čudno da bi vse več evropskih dedcev rado imelo prijazno in privlačno aziatko... jst bi jo tut!
Lopahin
02. 11. 2008 18.09
jao UPAM DA SE BOSTE LJUDJE KMALU ZAMISLILI GLEDE VSEGA TEGA UGODJA KI GA IMAMO...
mukika
02. 11. 2008 12.17
Jaz sem v Vietnamu, nekje na sredini, pa je vse ok:)