Tujina

Avstralska policija ponosna: To je največji zaseg kokaina v eni sami operaciji

Montreal, 07. 02. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

1,4 tone kokaina ni malo, pravijo avstralski kriminalisti, ki so drogo našli na eni od jadrnic, ki je plula v njihovih morjih. Na ulici bi njena vrednost presegla 200 milijonov evrov. Tolikšne količine prepovedane droge naenkrat doslej še niso odkrili.

Avstralska zvezna policija je po opravljeni dveletni preiskavi v hitri akciji zasegla 1,4 tone kokaina. Prestregli so jadrnico, na kateri je bila rekordna količina omenjene droge. Posadka na plovilu je štela šest članov, poleg štirih Avstralcev tudi državljan Nove Zelandije in oseba s švicarskim državljanstvom in državljanstvom Fidžija. Vse so aretirali in pridržali.

Kot poročajo, gre za izjemen ulov, saj bi kriminalna združba s preprodajo zaslužila krepko preko 200 milijonov evrov.

“Verjamemo, da je to močno sporočilo vsakomur, ki razmišlja, da bi tihotapil droge. Ni važno, kako inovativen in dovršen je pristop. Z našimi razvijajočimi se tehnikami zaznavanja in odkrivanja jim bomo vedno viseli za vratom,” je dejal Michael Outram, namestnik komisarja za operacije na avstralskih mejah.

Ulična vrednost kokaina v Avstraliji je devetkrat višja kot v ZDA, zaradi česar je avstralski trg preprodajalcem zelo privlačen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Avstralska zvezna policija je sicer skupaj z mejno policijo in kriminalisti Novega Južnega Walesa že konec januarja v enem največjih zasegov do zdaj odkrila pol tone kokaina, v celotni operaciji, ki je trajala kar dve leti in pol, pa 1.100 kg kokaina. Droge so v državo tihotapili na lažnih ribiških ladjah. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Principat
07. 02. 2017 11.26
+4
policija ponosna ,, skok cen ,, tudi poraba se povečuje ,, vsi pokazatelji pa da je stanje v mejah normale ,, še zdaleč ne ,, špicelj je bil uspešen , vendar je glava v doglednem času lahko na pladnju
Mauzahecmauzares
07. 02. 2017 11.02
+2
kako gre ze tista do tone nisi zanimiv DEA kot trafikante...ko jim pride na uho da si zrasel v macka da svercas preko tone vsak mesc si ga oplel ko te DEA na oko vzame
me987
07. 02. 2017 09.24
+4
"Ulična vrednost kokaina v Avstraliji je devetkrat višja kot v ZDA, zaradi česar je avstralski trg preprodajalcem zelo privlačen." seveda, v ZDA je prodaja organizirana malo drugače, največkrat s strani institucij, ki delujejo "proti drogam".. :)
Dinho8O
07. 02. 2017 09.20
Seveda ni malo lol