Črna kronika

Poljskemu tožilcu naj bi grozili s smrtjo

Poznan, 11. 01. 2012 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poljski tožilec, ki se je poskušal ubiti, trdi, da so mu v zadnjih mesecih grozili s smrtjo. Pravi, da je bila na njegovo glavo razpisana nagrada v višini 225 tisoč evrov. Očitki o nezakonitem ravnanju pa so bili zanj preveč.

Mikolay Przybyl trdi, da ni prenesel očitkov o nezakonitem ravnanju.
Mikolay Przybyl trdi, da ni prenesel očitkov o nezakonitem ravnanju. FOTO: Reuters
Telefoni za pomoč v stiski:

- 112 Reševalna služba

- 01 520 99 00 Klic v duševni stiski (med 19. in 7. uro)

- 116 123 Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik (skupna brezplačna številka 24 ur na dan)

- 080 12 34 TOM brezplačni telefon otrok in mladostnikov (med 12. in 22. uro)

Na ponedeljkovi tiskovni konferenci v Poznanju je vojaški tožilec Mikolaj Przybyl zanikal navedbe medijev, da so vojaški tožilci pri preiskavi uhajanja informacij glede strmoglavljenja predsednikovega letala leta 2010 kršili zakone in prisluškovali novinarjem. Takoj zatem pa je v svoji pisarni poskušal storiti samomor, a je preživel. Pravi, da je "ukrepal v naglici".

"Sprijaznil sem se s tem, da so mi uničili avto, ubili psa in na mojo glavo razpisali denarno nagrado v višini milijon zlotov (225 tisoč evrov)," je v bolnišnici povedal Przybyl, ki dodaja, da nikakor ni mogel prenesti očitkov o nezakonitem ravnanju. Przybyl, ki bo lahko kmalu zapustil bolnišnico, ni razkril, kdo naj bi mu grozil in točno zaradi katerih dejanj.

V nesreči predsednikovega letala je 10. aprila 2010 na poti na spominsko slovesnost v ruski Smolensk ob takratnem poljskem predsedniku Lechu Kaczynskem umrlo še 94 visokih predstavnikov poljske politike in družbe.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ibasumik
11. 01. 2012 08.23
+8
kaj nismo mi take sreče, da bi imeli tak državni avion....
indal
11. 01. 2012 07.53
+2
Črna skrinjica je tudi postavila na laž rusko zgodbo, da je pilot poskusil pristati štirikrat v megli, saj skrinjica jasno pravi, da je bil poskus pristanka le en. Pravtako ni zabeležila nobenih komunikacij med potniki in pilotom, ter tako ovrgla predvidevanja, da so potniki (predsednik) silili pilota naj pristane. O tem je pisal tudi Guardian. Najprej so poročali o 97 žrtvah, kmalu jih je bilo že čez 130, različni ljudje so metali na mize različne sezname. Za nekatere se je domnevalo, da so ugrabljeni, ker so kar nenapovedano izginili, pa so se potem znašli na spisku potnikov letala. Letalo je bilo opremljeno z TAWS sistemom, ki je narejen, da pilota opozori, če se približuje kaki oviri. Ruske oblasti so zaplenile vse fotografije in video posnetke s prizorišča kraja takoj po nesreči, tistih par ki jim jih je ušlo so sedaj že povsod po spletu. No, zato mora biti splet bolj nadzorovan. Saj so zbrisali posnetek in profil uporabnika, ki je prvi naložil posnetek s streli, pa so bili k sreči prepozni, ker so ga že mnogi prenesli na svoje računalnike. In še razlog zakaj bi bilo bolje, če ne bi imeli svojih diskov. No, vsaj za tiste, ki hočejo skrivati informacije.
indal
11. 01. 2012 07.52
+1
Izgleda, da Rusi in Američan skupaj vodijo politiko “razdvajanja”. Ruski oligarhi so prevzeli Rusijo in prestopili na stran sil nove ureditve. Enkrat na leto se v podmornici sestanejo rusjak in washingtonovc, globoko pod ledom na Severnem tečaju in skupaj določijo politiko, ki jo bodo vodili v naslednjem letu? Zakaj tam? Zato, da se jim ne bi prisluškovalo. To informacijo je obelodanil Milton William Cooper v svoj buklc. Potniška letala pa imajo sistem cyclops. V klun letala je računalniški čip, ki kontrol na zemlji omogoča, da pilotu odvzame nadzor in letalo usmer natančn proti cilju. Zato pa bandit odvračajo vsakršno neodvisno preiskavo. Tako je bilo z Dvojčki in poljsko oblast. Ba.n.dit ubijejo kerga hočjo. *. Samo, da bodo ostali živi. Vse ostale bo pa hudič vzel. Kip “svobode” bodo zamenjal s kamnitim kipom Satjana.
Bojan Skof
11. 01. 2012 07.41
Maxster
11. 01. 2012 07.36
+8
Potem pa še to povejte 24 ur, da je Poljska po tej "tragediji" doživela popoln gospodarski in politični preboj, premagala svetovno gospodarsko krizo in postala ena gospodarsko in politično najstabilnejših držav Evrope.... Mogoče bi tudi se tudi pri nas moralo zgoditi kaj podobnega, da bi Slovenija potem končno le zaživela in se premaknila s tega komunističnega krča, ki traja že najmanj 17 let...
Slovanec
11. 01. 2012 07.45
+0
Pa kje ti živiš?! Preberi si ( če že ne vidiš sam) kaj je komunizem in kaj kapitalizem..... U komunističnem krču HAHAHAHAHA... Aja Udbo mafija pa to...
luckyss
11. 01. 2012 07.30
+4
Običajen postopek zastraševanja - praksa, ki jo redno izvaja CIA.