Tujina

Policist pretepel novinarja do smrti

Moskva, 20. 01. 2010 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ruski policist je tako hudo pretepel 47-letnika, sicer novinarja, da je ta umrl. 26-letni policist zdaj pravi, da je bil pod stresom. Koliko policistov je še vpletenih v incident, ni znano.

Ruski policist
Ruski policist FOTO: Reuters

V Rusiji se je znova zgodil škandal, ki kaže, da imajo v tej državi v policijskih vrstah zaposlene ljudi, ki svojega besa ne znajo brzdati.

4. januarja so policisti v mestu Tomsk prijeli 47-letnega novinarja, poročajo tuji mediji. Med pridržanjem so ga pretepli, poškodbe pa so bile tako hude, da so moškega še isti dan hospitalizirali. Novinar je danes umrl, zdravniki pa so sporočili, da je utrpel hude poškodbe notranjih organov, poroča tiskovna agencija Reuters.

Ruski mediji poročajo, da so policisti usodnega dne moškega odpeljali na streznitev. Policista, ki naj bi odgovoren za novinarjevo smrt, so že prijeli. Osumljen je hudega napada in zlorabe položaja. 26-letni policist je priznal, da je moškega pretepel, dodal pa je, da je bil pod hudim stresom. Mladeniča so že izključili iz policijskih vrst. Koliko policistov je še vpletenih v incident, še ni znano.

Predsednik Dmitrij Medvedjev je lanskega decembra opozoril, da javnost ni zadovoljna z delom policije. V njihovih vrstah naj bi bilo ogromno korupcije in nasilja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

voren
20. 10. 2010 20.55
a je naš zoki mlajši kaj boljši
S.R
21. 01. 2010 07.35
V Rusiji se je znova zgodil škandal, ki kaže, da imajo v tej državi v policijskih vrstah zaposlene ljudi, ki svojega besa ne znajo brzdati. Vau kakšen stavek. V tej Rusiji je vse črno in loše!
Tonček Balonček
20. 01. 2010 20.43
Sptet smo priče uporabe napačnega besednega reda! Gre za norčevanje iz slovenskega jezika ali bralcev? Ali celo iz sebe?
19slovenija91
20. 01. 2010 19.25
pobijanje novinarjeu je pa itak že ruski nacionalni šport!
hendikep
20. 01. 2010 18.44
stres nikakor ni opravičilo da pretepeš človeka do smrti to ni več pretep to je umor katereg je treba ustrezno kaznovati sicer pa novinarji z svojim usiljevanjem nesramnim obnašanjem z svojim ne etičnim in neargumentiranim poročanjem si sami nakopljejo jezo batine pa smrt tudi tega ne popiram ampak novinari bi tudi morali spoštovati človekovo zasebnost pošteno in korektno poročati pa bo tega manje.
Osvald
20. 01. 2010 18.43
Če bi kriminalci dobili po piskri kot je to počela milica bi bilo dosti majn kriminala.
galiot
20. 01. 2010 17.10
No to da se koga pretepe in še to do smrti,odločno nasprotujem,ni pa čudno saj so včasih novinarji zelo vsiljivi,prepotentni in komu zabriše ven na žalost...
vsevid
20. 01. 2010 15.59
TO je pa prima zgodba, saj ne samo v RUSIJI tudi v SLOVENIJI bi jih trebalo kar nekaj ohladit. SAJ TAKŠNIH TEPCOV KOT SO NOVINARJI vsaj večina njih res nemoremo več PRENAŠATI. BANDA PRIMITIVNA.