Tujina

Policist jo je brcnil v trebuh. Je zaradi tega res izgubila otroka?

Seattle, 23. 11. 2011 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

19-letna brezdomka trdi, da jo je med protestom Okupirajmo Seattle policist brcnil v trebuh, zaradi tega pa je čez nekaj dni splavila. Vendar na njene trditve pada senca dvoma, saj jih za zdaj še ni podprla z zdravniško kartoteko.

15. novembra so se med protestom Okupirajmo Seattle protestniki spopadli s policisti. Ena od udeleženk protesta, ki se je znašla sredi spopadov, je bila tudi 19-letna Jennifer Fox. Dogajanje so posnele kamere in tako je bil na YouTubu objavljen posnetek, na katerem je Foxova videti izčrpana. Trdi, da jo je eden od policistov brcnil v trebuh, medtem ko je drugi policist v množico vrgel kolo in z njim zadel tudi Foxovo. In to kljub temu, da je vpila, da je tri mesece noseča.

21. novembra je bloger Ian Awesome objavil, da je Foxova splavila. Najstnico so poiskali tudi novinarji, ki so želeli izvedeti več o samem incidentu.

Foxova je povedala, da so jo po spopadu s policisti odpeljali v bolnišnico. Tam so zdravniki ugotovili, da s plodom ni nič narobe. Nekaj dni pozneje pa ji je postalo slabo in znova se je znašla v bolnišnici. "Dejali so mi, da sem splavila," je povedala za časnik The Stranger. "Povedali so mi, da je bila škoda narejena z brco v trebuh in da je dodatne težave povzročil solzivec," je dodala. Novinar Dominic Holden je Foxovo prosil za kopijo zdravniške kartoteke in obljubila je, da mu jo bo priskrbela.

Kje so pisni dokazi?

Holden je dejal, da je od prvega pogovora Foxovo večkrat prosil za kopijo zdravniških beležk o njenem splavu, a da mu je odgovarjala, da nima časa, da bi odšla v bolnišnico. "Ponudil sem ji prevoz, a je tudi to zavrnila," je zapisal Holden. Ob tem je dodal, da ji je razložil, da bo brez dokazov njena zgodba podvržena dvomom.

Holden je sicer od anonimnega vira izvedel, da je policija pred devetimi tedni Foxovo, ki je sicer brezdomka, našla v neki hiši. Sodeč po policijskem poročilu, v katerem imena niso razkrita, je osumljenka dejala, da je tri mesece noseča. Ko so jo aretirali, je osumljenka začela jokati, prijela se je za trebuh in dejala, da jo boli. Holden je napovedal, da bo s Foxovo skušal stopiti v stik, da bi še pri njej preveril, ali gre res za isto osebo.

Policija je sicer podala izjavo, v kateri pravi, da ni dobila nobene prijave po incidentu. "Vemo za trditev, da je nosečnica, ki se je udeležila protestov 15. novembra, splavila. Vemo tudi, da je splav pripisala solzivcu in fizičnemu stiku s policisti. A nobena uradna pritožba ni bila podana," so zapisali v sporočilu. Ob tem so dodali, da so sprožili notranjo  preiskavo, da bi dobili več informacij o incidentu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.