Tujina

Policija se je opravičila tistim, ki so doživeli 'travmatično izkušnjo'

London, 11. 11. 2010 10.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.M./U.F.
Komentarji
2

Britanska policija se je tako opravičila zaposlenim v stavbi, ki so jo napadli protestniki proti dvigu šolnin. Premier Cameron je obsodil nasilje.

Britanski premier David Cameron je obsodil včerajšnje nasilje, ki je izbruhnilo na protestih zoper varčevalne ukrepe in načrte vlade za trikratno zvišanje šolnin na 9000 funtov (10.500 evrov) letno. Med protestniki so bili tako študenti kot profesorji, ki se s tovrstnimi ukrepi ne strinjajo, poročajo tuji mediji. Policija je aretirala 35 oseb, 14 pa je ranjenih – med njimi sedem policistov. Cameron je spopade označil za "nesprejemljive“. "Hrabre“ policiste je pohvalil, a dodal je, da so bili protestniki številčnejši, poroča britanska spletna stran BBC.

Protestniki so bili številčnejši.
Protestniki so bili številčnejši. FOTO: Reuters

Direktor policije je včerajšnje dogodke označil z besedo "zadrega“. Opravičil se je vsem v stavbi, ki so doživeli travmatično izkušnjo, prav tako je priznal, da policija ni bila dobro pripravljena na morebitne izbruhe nasilja. Prav zato je ukazal preiskavo, ki bo pokazala na morebitne nepravilnosti pri delu policije.

Cameron spremljal izgrede iz Seula

Britanski premier se sicer mudi na srečanju G20 v južnokorejskem Seulu. "Bil sem zaskrbljen za varnost ljudi, ki so bili v stavbi, saj jih poznam. Ne le člane Konservativne stranke, temveč tudi druge,“ je povedal Cameron, ki je še dodal, da od načrtovanih ukrepov ne bo odstopil.

Spomnimo

Protestniki so vdrli na sedež vladajoče Konservativne stranke in povsem razdejali preddverje. Policija je skušala napad preprečiti, a zaman. Zaposlene v stavbi je policistom še uspelo pravočasno evakuirati.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Simon Pikato
11. 11. 2010 12.11
yeyo.white- bo jest tebe vidu k se bo pr to začel to dogajat. Za moje pojme so vse politike in državni organi po celem svetu ilegalne.zapomni si da bomo mogli bit na koncu vsi uporniki proti vsem sistemov, če bomo kej hotl dosežt. Tko da ne vem u čem je problem, ker v vsakem primeru vsi politiki kradejo davkoplačevalski denar, tut če se kej ne razbije.
yeyo.white
11. 11. 2010 11.35
popolnoma neumnost. ne vem kaj je narobe v glavah. ce protestniki zacnejo unicevat tujo lastnino in postanejo nevarni za mimoidoce, sploh ni nobenega vprasanja; potrebno je ukrepat in to drasticno. tudi z orozjem. pa ne samo s kazanjem le-tega, ampak uporabo. ne pa da se mnozico pusti, da pocne karkoli ze pac dela in unicuje vse pred sabo - zazigajo, razbijajo, kradejo, prevracajo, policajcki pa gledajo v zrak, pa se smesijo z raznimi gasilskimi cevmi. pistola pa v celo.