Tujina

Policija prijela še enega neonacista

Karlsruhe, 29. 11. 2011 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški policisti so prijeli 36-letnega moškega, ki naj bi sodeloval pri šestih umorih in enem poskusu umora. Povezan naj bi bil z organizacijo Nacionalsocialistično podzemlje, ki je napadalo in morilo tujce.

Nemška policija je davi v mestu Jena prijela še enega domnevnega neonacističnega terorista, ki naj bi sodeloval v zloglasni skupini Nacionalsocialistično podzemlje. 36-letni Nemec naj bi sodeloval pri šestih umorih in enem poskusu umora, še danes pa naj bi ga privedli pred preiskovalnega sodnika.

Pred dobrima dvema tednoma so oblasti aretirale dva neonacista, ki naj bi bila povezana z napadi in umori tujcev.
Pred dobrima dvema tednoma so oblasti aretirale dva neonacista, ki naj bi bila povezana z napadi in umori tujcev. FOTO: Reuters

Tožilstvo v Karlsruheju je te podatke potrdilo, sporočili pa so tudi, da naj bi aretirani od leta 1995 aktivno deloval v krogih desničarskih skrajnežev v nemški zvezni deželi Turingija, od 90. let prejšnjega stoletja pa naj bi bil v tesnem stiku z Nacionalsocialističnim podzemljem.

Tožilstvo danes prijetemu moškemu med drugim očita, da je neonacistični skupini priskrbel orožje in strelivo ter jim posredoval kontakt Holgerja G, ki naj bi pomagal trojici, ki je izvedla umore. Gre sicer za četrtega domnevnega terorista, ki so ga prijeli po razkritju vrste umorov tujcev v Nemčiji.

Omenjena organizacija je med letoma 2000 in 2007 zagrešila najmanj deset umorov ter več napadov na tujce v Nemčiji. Odkrili so jih v začetku meseca, razkritje njihovih dejanj pa je v Nemčiji povzročilo pravo ogorčenje, predvsem kako je možno, da jih niso odkrili že prej.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HLAPCI.HLAPCI
29. 11. 2011 11.28
-3
e, zato mi desnica ni všeč niti malo !
crnkamn
29. 11. 2011 14.46
+1
sej za 10 umorov tujcev v 10 letih, je zgodba zelo aktualna. o ostalih umorih ki jih je cez 1000, da ne govorimo o krajah in posilstivh z strani priseljencev v 10 letih pa niti ene besede. zato mi levica sploh ni vsec!
crnkamn
29. 11. 2011 15.12
+2
itak, sam ce bos o tem govoru prevec naglas bos nacionalist in skrajnez. a ni to sprevrzena logika? to je samo kontra efekt, prevelike socialne liberalnosti sistema, da migrantom dovoljujete cisto vse, na lastne prebivalce ste pa pozabili, tipicno levicarstvo!