Tujina

Policija preiskala prostore Mossack Fonsece

Panama, 13. 04. 2016 07.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Panamska policija je skupaj z enoto za boj proti organiziranemu kriminalu izvedla preiskavo brez incidenta ali motenj. Preiskave so potekale na sedežu Mossack Fonsece v prestolnici Panama in njenih podružnicah. Kaj so odkrili in odnesli, še ni znano.

Panamska policija je v torek preiskala prostore panamske odvetniške pisarne Mossack Fonseca, katere dokumenti so razkrili, kako bogataši in vplivneži skrivajo svoje premoženje v davčnih oazah.

Kot so sporočili s panamskega tožilstva, je policija skupaj z enoto za boj proti organiziranemu kriminalu izvedla preiskavo brez incidenta ali motenj. Preiskave so potekale na sedežu Mossack Fonsece v prestolnici Panama in njenih podružnicah.

Kaj so odkrili in odnesli, še ni znano.

V aferi Panamski dokumenti je skupina novinarjev z vsega sveta razkrila razsežnosti korupcije globalne elite na podlagi notranjih podatkov družbe Mossack Fonseca, ki izvaja registracijo podjetij v davčnih oazah. V mrežo se je med drugim ujelo več kot sto svetovnih politikov, športnikov, slavnih ter drugih posameznikov in podjetij.

Mossack Fonseca
Mossack Fonseca FOTO: AP

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jzkzfzmz
13. 04. 2016 13.47
Kolk je razvidno novatv piše da je POP TV in A kanal v enakem d.... pa lep dan. Očito dragi novinarčki ste sami v teh "oazah"
BobbyP
13. 04. 2016 08.58
+3
Glede na to, da lastniki ProPlus-a in dir.Dela poslujejo preko davčnih oaz (da ne bomo o politikih in gospodarstvenikih), sem stoprocenten, da bodo edine novice o Panama papers le še iz tujine. Iz naših logov se bo pa kvečjemu po "raziskavah" Delićke našel še kakšen Tošić ali "Zavec". Na žalost pa je velika večina slovenskih državljanov še vedno slepa in gluha in veselo požira to medijsko propagandno sranje.
BobbyP
13. 04. 2016 09.01
+1
Ha, ha, ha. To pa je bil ekspresen umik članka iz naslovnice.
Frane Šajn
13. 04. 2016 08.46
+4
Ouuyeah! Nekaj ne tako malo takšniš karseda uspešnih hišnih preizkav smo videli že pri nas moram reči, kar nekaj. Ja in na koncu tresla se gora rodio se miš. Bog pomagaj čistilkam zdaj tam notri vse bodo izgubile službo. Vsi ki so prali tu notri novce, njih pa bo doletela družbena kritika. Ne natikajte več rogov naivemu človeku "kapital &company" pokvarjen do obisti. Še naprej jih filajte s tetami krizami in podobnimi floskulami nekaj pa ni nikakor jasno tem malim hlapčkom zakaj ima bogatija vsako leto vedno več, oni pa kljub garanju in usposabljanju že dobro dvajsetletje vedno manj?
vsismosužnji
13. 04. 2016 08.43
+3
povsod isto!!kriminalcem pustijo čas da pospravijo dokaze
Frane Šajn
13. 04. 2016 08.54
+4
To niso kriminalci ne mešat to je "elita". Kriminalci so kurji tatovi, ki jih ta elita ne jemlje v svoja golf društva razen za pobiranje žogic in košnjo trave. Poglejte si samo v Panami oblast in kakšnih temeljih stoji ta država (koliko ladij pred potopitvijo je bilo registriranih pod Panamsko zastavo za primer celo naše) in imate odgovor na dlani, glede preiskav tamkajšnje policije. Ne zavedate se ljudje svoje moči se pa toliko bolj zaveda bogatija vase neumnosti in nenavadne vodljivosti. Vi pa kar po prazni slami veselo naprej.
plotter123
13. 04. 2016 08.17
+3
a naših imen pa še ni ?
Yokte
13. 04. 2016 08.15
+12
Kaj pa tajne službe nekaterih držav... kot CIA ....tajne združbe za prodajo orožja itd. nekatere banke tudi slovenska .... Da na Malti protestira proti premierju na tisoče ljudi, vse to v zvezi z panamskimi papirji? Slo novinarji pa niti besede o tem nič, ninente , nula?? ( vir Süddeutsche Zeitung). Kdaj bomo deležni, spoštovani narod Slovenije, kjer pošteno plačujemo tudi oderuške davke, zvedeli velecenjena imena kriminalnih združb in posameznikov iz Slovenije?? Novinarji = politiki = sodniki. Evropska komisija je pravilno ugotovila, kako deluje in kakšno je slovensko sodstvo !!!!
jesenvoyo
13. 04. 2016 08.57
Te službe imajo podatke že zdavnaj, samo ne za nas.
Frane Šajn
13. 04. 2016 08.58
+3
Cia to so pa režiserji in scenaristi sodobnega demokratičnega gospodarstva in ureditev sveta po meri strička Sama, tistega , ki mu naši svečkarji postavljajo oltarje in svoje državice na žrtvenik pokvarjenega turbo kapitalizma. Toliko o tem. In seveda ne moremo mimo na novo zraslih komunističnih turbo kapitalistov, ni ga več Josipa , ki so se ga bali kot hudič križa.
Frane Šajn
13. 04. 2016 09.01
+3
Pomnite samo imena in priimki štejejo ne pa strankarska pripadnost poskusite do naslednjih volitev to razčistiti v sebi!