Tujina

FOTO: Klinika v Düsseldorfu: Lubitz je bil pri nas, a se ni zdravil zaradi depresije

Berlin/Pariz, 27. 03. 2015 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
S.S./STA/M.M.
Komentarji
691

Nemško tožilstvo je potrdilo, da je kopilot Lubitz pred delodajalcem skrival svojo bolezen. Klinika v Düsseldorfu je potrdila, da jih je Lubitz nazadnje obiskal 10. marca. MZZ: nemške oblasti so potrdile, da na strmoglavljenem letalu ni bilo slovenskih državljanov. Preiskovalci so na kraju nesreče odkrili med 400 in 600 delov človeških teles.

Andreas Lubitz
Andreas Lubitz FOTO: Reuters
Slovensko zunanje ministrstvo je na Twitterju sporočilo, da so jim nemške oblasti potrdile, da na strmoglavljenem letalu ni bilo slovenskih državljanov.

Nemška policija je preiskala oba domova kopilota Andreasa Lubitza, ki bi letos dopolnil 28 let, in odnesla več njegovih stvari – med drugim tudi računalnik, da bi se prebili do motiva in odgovora, zakaj je namerno usmeril letalo Germanwings v gore v francoskih Alpah in tako ubil sebe ter še 149 ljudi. ''Našli smo nekaj, kar bomo zdaj odnesli na analizo. Ne moremo povedati kaj, ampak je morda pomembna sled, kaj se je zgodilo,'' je tiskovni predstavnik policije Markus Niesczery dejal za Daily Mail.

Nemško tožilstvo je potrdilo, da niso našli poslovilnega pisma. Prav tako niso odkrili znakov o političnih ali verskih motivih.

Pred delodajalcem skrival bolezen

So pa potrdili, da je pred delodajalcem skrival svojo bolezen, a niso povedali, za kakšno bolezen gre. Našli so nekatere dokumente, ki kažejo na ''obstoječo bolezen in ustrezno zdravljenje'', a analiza zaseženega materiala bo potekala več dni.

BBC sicer še navaja, da so našli tudi raztrgano bolniško opravičilo, po katerem bi moral biti Lubitz na usodni dan odsoten z dela. ''Dejstvo je tudi, da so med najdenimi dokumenti bolniška opravičila – raztrgana – zdajšnja in za dan strmoglavljenja, kar kaže na to, da je kopilot skrival svojo bolezen pred delodajalci,'' so dodali.

Vodstvo Germanwingsa je danes sporočilo, da v podjetju niso prejeli bolniškega opravičila, po katerem bi moral biti Lubitz na dan, ko se je zgodila nesreča, odsoten z dela.

Osebna stiska zaradi razhoda z dekletom?

Lubitz naj bi imel osebne težave, navaja britanski Daily Mail. Nedavno naj bi se razšel z dekletom, z njo naj bi bil celo zaročen. Lubitz je imel stanovanje v Düsseldorfu, v katerem naj bi živel z zaročenko, v Montabaurju pa je živel pri starših.

Klinika v Düsseldorfu: Lubitz je bil pri nas, a ne zaradi depresije

Nekateri nemški mediji navajajo, da je kopilot trpel zaradi depresije, a so danes te navedbe v kliniki v Düsseldorfu zanikali. Potrdili so sicer, da je Lubitz večkrat obiskal njihovo kliniko, in sicer februarja in marca letos. Nazadnje je bil tam 10. marca.

Tam je bil zaradi postavitve diagnoze, več pa ne morejo razkriti zaradi varovanja osebnih podatkov. So pa poudarili, da so navedbe medijev, da je Lubitz trpel zaradi depresije, napačne.

Dodali so, da sodelujejo v preiskavi in da so Lubitzovo zdravstveno kartoteko in vso dokumentacijo predali policiji. Ob tem so vsem svojcem, ki so v nesreči ostali brez svojih najdražjih, izrekli sožalje.

Nemška policija je preiskala oba domova kopilota Andreasa Lubitza.
Nemška policija je preiskala oba domova kopilota Andreasa Lubitza. FOTO: Reuters

Že včeraj so se pojavile domneve, da je Lubitz zaradi depresije in izgorelosti prekinil šolanje pred šestimi leti, a v Lufthansi so poudarili, da je moral prestati vsa testiranja preden je z usposabljanjem lahko nadaljeval. Njegovi prijatelji ga sicer opisujejo kot prijetnega, sicer tihega mladega moža. Bil je športnik, redno se je udeleževal maratonov, med drugim navajajo tuji mediji.

Glede na navedbe internih dokumentov in virov Lufthanse, matične družbe Germanwingsa, je Lubitz preživel leto in pol na psihiatričnem zdravljenju. Zasebnega terapevta naj bi še vedno obiskoval. Te dokumente, ki jih preučujejo nemški preiskovalci, bodo predali tudi francoskim kolegom, poroča Bild.

Je dejanje načrtoval ali je šlo za trenutek neprištevnosti?

Francoski psihiater Samuel Lepastier je za BFM komentiral, da zaenkrat ne morejo vedeti, ali je kopilot načrtoval svoje dejanje. ''V psihiatriji noben test ne more odkriti trenutka preloma, ko se nekdo odloči, da bo udejanjil svoje misli,'' je pojasnil.

Organizacija za mednarodno civilno letalstvo, ki ima sedež v Montrealu, je poudarila, da bi morali piloti redno opravljati psihofizične teste. ''Piloti bi morali periodično skozi obsežen zdravstveni pregled, ki bi vključeval ne le oceno fizičnega zdravja, ampak tudi psihičnega,'' so sporočili.

Psihološki testi so predvideni pred samim usposabljanjem, nato pa je odvisno od družbe do družbe, če preverjajo psihično zdravje svojih zaposlenih.

Iskanje druge skrinjice

Reševalci na jugu Francije medtem nadaljujejo iskanje ostankov ponesrečenega letala družbe Germanwings. Posebno pozornost usmerjajo predvsem v iskanje druge črne skrinjice. Vreme je tam danes jasno in tako so lahko na goro l'Estrop že zjutraj poleteli helikopterji, ki v dolino vozijo tudi posmrtne ostanke žrtev. Sodno-medicinski izvedenci že tudi izvajajo identifikacijo posmrtnih ostankov žrtev.

Mobilna enota na terenu opravlja DNK analize posmrtnih ostankov žrtev tragedije.
Mobilna enota na terenu opravlja DNK analize posmrtnih ostankov žrtev tragedije. FOTO: Reuters

Francoski policisti so dejali, da so do danes popoldne na kraju nesreče odkrili med 400 in 600 delov človeških teles. Upanja, da bi kakšno truplo odkrili nepoškodovano, ni.

Zadnje minute na letu

Grozljivo dogajanje na letalu v zadnjih minutah so razkrili francoski preiskovalci, ki so sporočili, da je pilot letala, ko so dosegli potovalno višino, odšel iz pilotske kabine, najverjetneje je šel na stranišče. Upravljanje letala je predal Lubitzu, ki pa je nato začel s spuščanjem letala, vrata v kabino pa je zaklenil.

Kopilot se je v primeru Germanwingsa zaklenil v pilotsko kabino.
Kopilot se je v primeru Germanwingsa zaklenil v pilotsko kabino. FOTO: Blaž Garbajs
Nemški mediji so razkrili, da je bilo pilotu ime Patrick Sonderheimer. Bil je poročen in oče dveh majhnih otrok.

V zadnjih minutah leta je bilo na posnetku iz črne skrinjice slišati pilota, ki je razbijal po vratih in skušal priti v kabino, tudi s pomočjo sekire. V notranjosti kabine pa je bilo mogoče slišati mirno dihanje. Kopilot v zadnjih minutah ni izrekel niti besede.

V zadnjih trenutkih so se zaslišali tudi kriki potnikov, ki so po mnenju preiskovalcev do zadnjega pravzaprav niso zavedali, kaj se dogaja. V goro so prileteli s hitrostjo 700 kilometrov na uro, tako da je smrt nastopila v trenutku.

Žalost je neizmerna: spominska plošča v poklon nedolžnim žrtvam.
Žalost je neizmerna: spominska plošča v poklon nedolžnim žrtvam. FOTO: Reuters

Lufthansa ponuja finančno pomoč

Vodstvo Lufthanse je sporočilo, da je pripravljeno za vsako žrtev tragedije plačati takojšnjo finančno pomoč, in sicer v višini do 50.000 evrov.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (691)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gaia Asta
28. 03. 2015 12.39
+2
Morilec, če se že hočeš ubiti to narediš na samem, da pa pelješ v smrt 150 ljudi, pa je masovni umor.
Uporabnik652150
28. 03. 2015 11.33
+1
Noben ne more vedeti, kaj nekdo nosi v sebi in kako dejansko občutiš neko stisko. Tudi ko nekdo pojamra da ga kje kaj boli, je večinoma reakcija drugih, da pretirava, ker sam tovrstne bolečine še ni izkusil. Povsem možno je, da v službi niso vedeli za težave, glede na raztrgana zdravniška opravičila je svoje težave čimbolj skrival. Redko kdo spregovori o svojih psihičnih težavah, ker naleti na posmeh in norčevanje, je okarakteriziran za norca. Sam sem bil . Jaz vidim napako v sistemu, da je bolana oseba tista, ki je vez med zdravnikom in delodajalcem glede papirjev. Meni tudi lahko da zdravnik bolniško in jaz hodim normalno delat, bolniški list pa vržem v koš. O komentarjih, ki jih nekateri pišejo pa nimam komentarja, bolano res!
Angela Franko
28. 03. 2015 06.23
+7
NEVEM KAJ SE DOGAJA Z LJUDMI ????? KAKO TO DA NOBEDEN OD NJEGOVIH LEČEČIH NI POVEDAL KAKO NESTABILEN JE TA ČLOVEK GLEDE NATO KAKŠNO DELO OPRAVLJA ???? DA EDEN NOREC UBIJE TOLIKO LJUDI !!!! MAR JE TO VAROVANJE OSEBNIH ODATKOV ????? ZAKAJ NISO POVEDALI VODSTVU LETALSKEMU PREVOZNIKU ????
User513426
28. 03. 2015 06.57
-2
se zavedaš kaj pišeš in podžigaš nestrpnost. a si osebo osebno poznal, da lahko trdiš na je bil nestabilen. se pa strinjam s teboj glede osebnih podatkov ter obvestitev o tem prevoznika, čeprav je tudi to malo škatljivo.
bandit1
28. 03. 2015 07.08
-1
Mogoče neumesna primerjava, vendar v našem zdravstvu je enako, ko voznikom kar podaljšujejo vozniška dovoljenja. Je enkrat rekla ena Dr. če temu 80 letniku ne podaljšam VD bo doma ždel in od žalosti umrl????Na cesti pa ni važno, koliko jih pospravi s seboj
sel
28. 03. 2015 02.39
+3
čudno da to ne obravnavajo kot teroristični napad, aja, sj bi, sam ko pilot ni bil musliman pa pol rečejo da je le pilot bil moten...
MaunelNeuer
28. 03. 2015 01.48
+2
sožalje svojcem umrlim :( zaka mora zarad 1 človeka umret toliko ljudi?
Serafin
28. 03. 2015 01.13
+0
Verjel bom ko bodo pojasnili 18 minutni mrk vseh pristojnih služb in mednarodnih postopkov (tudi za primere ugrabitve letala)-zakaj kontrolor ni ukrepal (skladno z postopki) ob nenapovedani, nedovoljeni spremembi višine leta, kako to da nihče od osebja v letalu ni obvestil kontrolorjev kaj se dogaja (najbrž vam je jasno da je to možno (pa ne z mobitelov kot so lagali v poročilu o 9/11), zakaj nihče od pristojnih ni sledil protokolom (tudi vojska, lovci,...), ter kaj je bil razlog da so piloti prevoznika po nesreči odklonili lete. Pa negre za samo sestrelitev (ja ali ne), ampak da se poroča zgolj o domnevni ugrabitvi z strani kopilota, oz. celo zadevo pojasnjujejo "igričarji" ki doma igrajo Microsoftovo igrico ki ima v imenu besedo simulator a je le igrica, igričar pa je z izjavami dokazal da nima pojma o zadevah o katerih je govoril !!!
Energetski mesija
28. 03. 2015 02.04
+5
Vrjetno si preskocu prispevek da je biu u zraku takoj lovec francoske vojske, in da bi naj celo taisti pilot dolocene informacije... ki (se) niso objavlene...
Cath
28. 03. 2015 00.54
+6
NE VERJAMEM. Čemu bi vrgel v smrt 150 življenj? Saj ni predvideval, da bo pilot šel na wc! Resnice ne bomo izvedeli NIKOLI!
MaunelNeuer
28. 03. 2015 01.50
+1
Angela Franko
28. 03. 2015 06.41
+2
BO RAZISKAL KAKŠEN NAŠ PARLAMENTAREC ------------- SEVEDA KO BO IMEL NAROČILO !!!!
FRC-H
28. 03. 2015 07.04
+2
Cath...butast si...piloti imajo mehurje večje kot ostali ljudje ane...pilot gre dostikrat na wc..tolahko kopilot pričakuje, če ne na tem pa na drugem letu. lahko tudi ne pričakuje in pač zgrabi priložnost. Sicer zakaj bi moral načrtovati? Bolan um je pač videl priložnost in je naredil kar je naredil...
LaFemme
28. 03. 2015 00.54
+2
Smiselno bi bilo preveriti, ali imajo sicer kopiloti ali piloti navado zakleniti vrata, če drugi zapusti kabino (mogoče zaradi varnosti, da ne bi prišla tretja oseba notri). Ker me čudi, da je kopilot do zadnjega mirno dihal. Če bi šlo za psihični zlom ali samomor bi verjetno kazal znake (obup, jok, hitro dihanje, mogoče poslovilne besede)... Razen če je imel dolgotrajno psihično bolezen, zaradi katere je čustveno že popolnoma otopel...
Ferdo Crni
28. 03. 2015 00.33
+6
Jaz pa tega ne razumem. Sedaj nekateri s prstom kažejo na delodajalca. Češ da ni vedel za kaj se zdravi njihov delojemalec. Torej da bi to moral vedeti, ga nadzirati, vedeti za vsa njegova čustva in zdravstvene probleme. V nekem drugem kontekstu se ljudje pritožujejo nad velikim bratom - da nadzira vsako besedo na FB ali na forumih, da ve vse o nas, da nam gleda takorekoč pod prste. Češ da je to grdo in nepotrebno. Bil je primer, ko so američani zavrnili na meji britanca, ki je po FB klaftral antiameriške bedarije, podpiral teroriste. Takrat so isti kritiki kot eden vstali in s stisnjeno pest ob prazni lobanji vpili, da gre za kršenje človekovih pravic, osebne integritete in osebnih podatkov. Torej kaj naj tu storimo? smo pripravljeni delodajalcu dopustiti da ve za vsako našo zdravstveno stanje? Izpuščaji, gonoreja, driska, beli tok, problemi z erekcijo, psihične težave....? Zamislite se ljudje.
HooplaToopla
28. 03. 2015 00.51
-6
Izpuščaji, gonoreja, driska, beli tok, problemi z erekcijo, psihične težave....? >>> To še najmanj. A nimajo vsi to, ali kako? >>> Če bi se pa slučajno kak dober delodajalec za mene zanimal, lahko pa že kar tule povem, da priznam brez pardona za nazaj še za ateja in dedeka, ne le svojih težav.>>>>> Če mi dajo pa slučajno še avon za šofirat ... Potem pa jebemuboga, da priznam vse razne psihične težave in druge take tegobe, še po ženski liniji do prababice
brusnica
27. 03. 2015 23.35
+6
pri izginulem in še ne najdenem malezijskem avionu je pa pilot delala samomor ker ga je pustila žena, ta ni bil poročen se je pa z zaročenko razšel, ......kaj bo pri naslednji nesreči...se bo potrebno kaj novega spomnit
HooplaToopla
27. 03. 2015 23.33
+9
Tule glede razloga ni potrebna nobena visoka znanost. Freud je to vedel že pred 160 leti, ko je še potičke iz blata pekel v peskovniku. Nekoga je hotel ekstremno prizadeti in mu uničiti življenje z občutkom krivde. Starše? Mogoče ... Čeprav vektorji kažejo na gospodično s katero se je razšel. Več kot 50% možnosti je, da ji je stvar celo napovedal. Tako enostavno je to.
Ivan Kobal
27. 03. 2015 23.07
-1
ja in če na letalu ni bilo sloveskih državljanov sedaj se nam lahko sladko J ali kaj?
asgml
27. 03. 2015 22.59
-1
mogoče je imel pa hipoglikemijo
Tincha26
27. 03. 2015 22.56
+10
Naj že povejo za kakšno bolezen gre, mulc je ubil veliko ljudi naj se ve kakšna neozdravljiva bolezen ga je pestila, da je to naredil. Kako je lahko en tak mulo pilot oz. kopilot?? za moje pojme čisto premlad in neizkušen....
Na Slovenskem
27. 03. 2015 22.44
+4
Joj folk kje vam je logika kaj pa bi Amerika sploh pridobila z zrušitvijo enega nizko cenovnika a mi lahko prosim nekdo to pojasne ,ker očitno to ne pade v območje mojega intelektualnega okvirja .
Ferdo Crni
28. 03. 2015 00.05
-2
Takšne bolane teorije ne padejo v noben kolikor toliko normalen intelekt. Gre z beton, ki je zabetoniran določenim borgom, ki ponavljajo kot naučeni roboti "za vse je kriva ZDA". Po vsaki nesreči gredo na net in iščejo teorije zarote, ko še preiskovalci raziskujejo kraj nesreče. Ko naletijo na še tako absurdno teorijo, ki vključuje satana ZDA, doživijo izliv semena, pokadijo čik in deklarirajo svojo najdbo za "razmišljanje s svojo glavo"
odpisan2x
27. 03. 2015 22.42
+3
kar nabijate mediji,NE VRJAMEM,R.I.P. za vse
Klimova
27. 03. 2015 22.41
+12
No, vidiš. Ko sem včeraj napisala, da bi vrata skušala razbiti v prafaktorje, če bi imela na skrbi toliko življenj, sem dobila cel kup minusov. Tukaj lahko preberete, da je pilot skušal vrata razbiti s sekiro, čeprav je vedel, da so neprebojna. Je pa res, da ne verjamem, da je kopilot delal samomor. Mrtev je in lahko manipulirajo s podatki..
Angela Franko
28. 03. 2015 06.30
+1
BOLANI STE ŠE VELIKO BOLJ OD TISTEGA KOPILOTA SRAMOTA ZA SLOVENIJO KAKŠEN FOLK IMA !!!!
gamper
27. 03. 2015 22.40
+4
Letalo je bilo polno kerozina glede na pot, ki jo je do tedaj preletelo.Pogorišče bi zato ob strmoglavljenju moralo biti veliko večje in bi ga bilo najprej potrebno pogasiti,ne pa da so bili reševalci na mestu nesreče nekaj ur potem brez dima.Glede na to da so deli ostankov zelo mali in če samo nesrečo primerjamo z našo na Korziki,letala pa zgrajena z veliko bolj obstojnimi materiali,potem nekaj ni logično.Nekdo nekaj prikriva.
emilzapata
27. 03. 2015 22.44
+2
res je, tukaj nobenih sledi o požaru, v Ameriki pa sta se zaradi kerozina zrušila dvojčka
Netajkun
27. 03. 2015 23.02
+2
Ob takem trku se kerozin hipoma razprši in eksplodira . Po podatkih je bila hitrost ob trku več kot 700 km / h ( 200 m / sek . ) . Nič ne ostane , kar bi lahko gorelo .
Ferdo Crni
28. 03. 2015 00.24
+4
Ma ja... (se opravičujem ampak sarkazem je edino kar mi preostane). Res je tole čudno, da kamni in skale na 2000 metrih ne gorijo tri dni kot recimo kakšen požar borovcev v nam priljubljeni hrvaški ali konstrukcija neke stavbe na 100 metrih nad morjem. To je pa dejansko kronski dokaz, da imamo v sloveniji izredno izurjene posameznike, ki doma mimogrede sede z izurjenim očesom, bistrimi možgani, svetovnim intelektom ...... razkrijejo, da bi morale naokoli skale goreti kot baklja. Spremljam twiter in tuje sajte o tej nesreči ampak na 24ur in tudi na drugih slovenskih sajtih je zdaleč največ bistroumnežev, ki naenkrat postanejo strokovnjaki za prizorišče nesreč, psihofizične deviacije, management letalskih družb....... Res fantastnično. Lahko sme ponosen, da živim v sloveniji.
mamamankar
27. 03. 2015 22.02
+14
Kakorkoli že, sistem je slab. Sam večkrat potujem z letalom, strahu pred letenjem sem se že davno otresel. Zavedam se, da je to najvarnejša oblika prevoza.Vseeno mi pa včasih vzbuja nelagodje že misel, da je ena oseba odgovorna za življenje več 100 ljudi. Že na sovoznikovem sedežu v avtomobilu se ne počutim tako varno, kot bi se sicer, če bi sam vozil avto. Brezpilotna letala vzletajo in pristajajo, roverje na Marsu vodimo z razdalje več milijonov kilometrov, na potniških letalih pa z vsem znanjem, ki ga imamo ne moremo vzpostaviti sistema, ki bi nerazumne odločitve človeka lahko kontroliral računalnik.........in obratno. Sam pilot mogoče ni kriv.....kriva je njegova presoja in zdravstveno(psihično)stanje...... v nestresnih situacijah večina ljudi reagira normalno.........ko nastopi problem pa nastane še večji problem.....za nekatere
...U.D.B.A...
27. 03. 2015 21.46
-7
Zanimivo da staršev ne omenjajo bi imeli kaj povedat....