Tujina
Oglas

Poletje pri sosedih

Pelješac in Pag vabita na doživetje Jadrana, 24. 06. 2014 13.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Začelo se je Poletje pod Palmo. Na deset tisoče Slovencev počitnice tradicionalno preživlja na Jadranu. Pri Turistični agenciji Palma je že vse pripravljeno za živahno Poletje pri sosedih, kot pravijo, saj Jadransko morje za večino slovenskih otrok predstavlja prvo in najbližje pomorsko okno v svet.

Poletje pri sosedih, Pelješac, Palmin klub, 7 dni all-inclusiva že od 269 EUR
Poletje pri sosedih, Pelješac, Palmin klub, 7 dni all-inclusiva že od 269 EUR FOTO:
Klubske počitnice in kulinarična nebesa na Pelješcu

Pelješac je ena najbolj dišečih in opojnih pokrajin Jadrana. Morje, sonce in radodarna pokrajina so zagotovilo za počitniške užitke. Med najlepšimi je okušanje vrhunske kapljice in domačega pršuta v vinarnah in konobah. Trpanj, najstarejše mesto na polotoku Peljšac, slovi po dalmatinskih kulinaričnih nebesih. Prav tam Palmovci priporočajo domovanje – v hotelu Faraon bo celo poletje Palmin klub z ugodnostmi in presenečenji za najmlajše, ki bodo lahko v družbi slovenskih animatorjev. Oddih je najlepši, kadar se prižge raziskovalna žilica. Poleg vinskih cest ne zamudite drugega največjega obzidja na svetu od Stona do Malega Stona, kjer je zvezda klasične glasbe Ana Ručner posnela spektakularen video za promocijo Jadrana. V Palminem klubu boste lahko uživali tudi na izletih z ladjico - do slikovitega otoka Korčula ali na fotosafariju v dolini Neretve, ki bo v stilu legendarnih neretvanskih gusarjev.

Trpanj na Pelješcu, Palmin klub v hotelu Faraon
Trpanj na Pelješcu, Palmin klub v hotelu Faraon FOTO:

Pag, slovenska počitniška zvezda

Skorajda ni Slovenca, ki ne bi že doživel slavnega Paga. Poleg najdaljše obalne linije na Jadranu (270 km), ki jo ima otok Pag, nas v svet med Kvarnerjem in Dalmacijo kliče tudi slasten paški sir. Ovce na Pagu zobajo aromatično zdravilno rastlinje, ki prekriva cel otok. Zato ima sir edinstven, malo pikanten okus. Odlično se poda k pršutu, slanim sardelicam, olivam in h kozarčku rujnega. Še dobro, da kalorije lahko uravnavata plavanje in kakšna očiščevalna kura z zdravilnim paškim blatom. Eden najlepših zalivov je Metajna, kjer je doma Palmin družinski hotel Valentina z odlično hrano. Na dosegu roke je za mnoge najlepša plaža Paga Ručica. Dobrodošli na Jadranu, poletje pri sosedih vedno paše!

Poletje pri sosedih, otok Pag
Poletje pri sosedih, otok Pag FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3