Znanost in tehnologija
Oglas

Poglejte, kako lahko zaslužite na cenah delnic Yahoo-ja s temi brezplačnimi 50 evri

Ljubljana, 07. 12. 2015 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zadnjih nekaj let je bilo zelo turbolentnih za Yahoo. Z veliko reorganizacij to podjetje ni uspevalo najti pravih ljudi in načinov za stabilizacijo svojega poslovanja in sodelovanja na trgu, za to pa je bila najpogosteje okrivljena Marissa Mayer, trenutni CEO podjetja.

Yahoo Fortrade
Yahoo Fortrade FOTO: Yahoo Fortrade

Vendar pa, kljub temu, da Yahoo ni posloval preveč uspešno kot internetno podjetje, so njegove delnice porasle. Od kar je Marissa Mayer leta 2012. prišla na čelo podjetja, se je cena delnic več kot podvojila, iz 15 dolarjev na trenutnih 35 dolarjev. Glavni razlog za to je bilo lastništvo značajnega dela delnic Alibabe, kitajskega podjetja za spletno trgovino.

Vključite se v trgovanje s ceno delnic Yahoo-ja in začnite služiti na svetovni borzi od svojega doma v 3 enostavnih korakih:

1. registrirajte brezplačen račun za trgovanje na naslednji povezavi
2. verificirajte račun za trgovanje in
3. avtomatsko dobite brezplačnih 50 evrov na svojem računu s katerimi lahko takoj začnete trgovati in služiti

Yahoo! je kupil del Alibabe pred več kot desetletjem z dogovorom katerega je dosegel Jerry Yang, eden od snovalcev Yahoo!-ja. Danes Alibaba obsega 80% trgovine preko interneta na Kitajskem. Preden je Alibaba izvedla največji IPO v zgodovini, so bile delnice Yahoo!-ja najlažji način, da vlagatelji kupijo del tega kitajskega podjetja.

Yahoo! poseduje delnice Alibabe v vrednosti okoli 40 milijard dolarjev. Za zdaj se delnice hranijo na strani, saj, ne glede na njihovo nominalno vrednost, od momenta njihove aktivacije, njihova vrednost ne bo več 40 ampak 24 milijard dolarjev zaradi davka. V kolikor Yahoo! proda delnice Alibabe, bo davek, katerega bodo morali plačati $16 milijard. V kolikor bodo delnice predane delničarjem, bo Yahoo! prav tako moral plačati davek v višini $16 milijard.

Edina rešitev je, da se delnice predajo delničarjem dokler so še na nek način zapečatene. Način, da se to naredi je takoimenovani ’spin-off’, da se formira nova nezavisna kompanija Aabaco u čijem vlasništvu će zapravo biti akcije Alibaba-e.Način, da se to naredi, je tekmovalni “spin-off”, da se ustanovi novo neodvisno podjetje Aabaco, ki bo lastnik delnic Alibabe. Kar se tiče davkov ne bo podjetje Abaco v nič boljšem položaju kot je bil Yahoo. Aabaco kot lastnik delnic je podjetje, ki nima dodatnih dejavnosti in je primerno za nakup s strani kakšnega večjega podjetja, ki bo s tem postalo večinski lastnik delnic Alibabe. Ampak takšno razmišljanje je še vedno v sferi spekulacije. Trenutno Yahoo! išče vse možne rešitve, da opravi omenjeni “spin-off” pri čemer ne skriva dejstva, da bi bil končni cilj privarčevanje 16 miljard dolarjev davkov. Vseeno se je IRS (Organizacija za kontrolo plačil davkov v ZDA) zoperstavila in odbila ta spin-off.

Po mnenju mnogih ekonomistov  je način kako se pri podjetju Yahoo ukvarjajo s tem problemom največ vplival na ceno njihovih delnic.

“Po mnenju analitičarjev iz CNN moneya-a, v kolikor se problem uspešno reši, bi lahko delnica lahko dosegla vrednost 41 dolarjev. Medtem, če se to ne zgodi pa bi lahko zdrsnila tudi na 30 dolarjev” nem je zaupal dobro informiral vir iz Fortrde-a.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3