Tujina

Podrobnosti iz kleti groze: vklenjene z verigami in s pasjo ovratnico, prelepljene z lepilnim trakom ...

Cleveland, 16. 05. 2013 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Medtem ko Ariel Castro trdi, da ni kriv mučenja treh žensk, desetletje po izginotju najdenih v njegovi hiši, žrtev podobnega pekla Natascha Kampusch pravi, da naj ženske nov smisel najdejo v ponovno pridobljeni svobodi. Pa čeprav nočna mora nikoli zares ne izgine.

Castrovi žrtvi Amanda Berry in Gina DeJesus
Castrovi žrtvi Amanda Berry in Gina DeJesus FOTO: Reuters

Naj se odvetniki Ariela Castra še tako trudijo in zatrjujejo, da Castro ni pošast, ampak predvsem ljubeč oče, zastrašujoče podobe, ki prihajajo na dan iz clevelandske kleti groze, glasno kričijo, kako sprevržen je v resnici Castro.

Gina DeJeus, Amanda Berry in Michelle Knight, njegove tri ujetnice in spolne sužnje, bodo posledice njegovih dejanj, pa čeprav so po desetih letih le zapustile klet, čutile vse življenje.
Ne le psihično, ampak tudi fizično.

Neimenovani zdravstveni delavec, neposredno povezan z zdravljenjem ugrabljenih žensk, je namreč povedal, da bodo ženske potrebovale dolgotrajno zdravljenje zaradi poškodb slušnih organov, sklepov in kosti, družina Knightove pa je razkrila, da bo zaradi številnih Castrovih udarcev potrebovala rekonstrukcijo obraznih kosti.

Castrovi odvetniki trdijo, da ni pošast, ampak ljubeč oče.
Castrovi odvetniki trdijo, da ni pošast, ampak ljubeč oče. FOTO: Reuters
Grozljive podrobnosti ujetništva žensk razkrivajo, da so bile na steno privezane z verigami, glave pa naj bi imele vpete s pasjimi ovratnicami, ki so visele s stropa. Da so bile tiho, naj bi jim Castro preko ust nalepil lepilni trak. Zvezane naj bi jih puščal tudi tako dolgo, da so od prisilnega položaja dobile zaležanine.

Najhuje naj bi bili telesno poškodovani Gina DeJesus in Michelle Knight. "Obstajajo razlogi, zakaj je javnosti po izpustitvi videla le fotografijo Amande Berry," pa je dodal neimenovani policijski vir in s tem namignil na hude poškodbe drugih dveh žensk.

DeJesusova naj bi imela me drugim zaradi dolgotrajne vklenjenosti težave s premikanjem glave.

Ko je bil iz hiše odsoten več ur, naj bi Castro z močnim lepilnim trakom ženskam prelepil kar cel obraz, zunaj naj bi pustil le nos, ko se je vrnil, pa naj bi lepilni trak odstranil tako nasilno, da so se ga držali celo koščki kože.

Knightova je v ujetništvu tudi petkrat zanosila, a jo je Castro tako dolgo pretepal in stradal, da je vsakokrat splavila. Z njo naj ne bi želel otrok, ker je bila po njegovem prenizke rasti in premalo inteligentna.

Predvsem Knightova in DeJesusova sta bili ob rešitvi močno podhranjeni. Castro naj bi se zabaval tako, da ju je stradal, nato pa sestradano ujetnico silil gledati, kako druga jé.

Je pa imel otroka z Berryjevo, s katero naj bi najlepše ravnal. Prav Berryjeva je bila tisti, ki ji je na koncu uspelo priklicati pomoč.

Castrove žrtve doslej niso javno spregovorile, so se pa s pismom preko odvetnikov javnosti zahvalile za podporo in zaprosile za zasebnost.

Tisti, ki so bili v stiku z njimi, poročajo, da jim gre dobro, kot to pač dopuščajo okoliščine, strokovnjaki menijo, da bo okrevanje najbrž trajalo vse življenje.

Natascha Kampusch priznava, da nočne more tudi na svobodi nikoli ne izginejo.
Natascha Kampusch priznava, da nočne more tudi na svobodi nikoli ne izginejo. FOTO: Reuters

Še najbolj se lahko s tem, kar so preživele žrtve v Clevelandu, poistoveti Avstrijka Natascha Kampusch, ki je osem let preživela v rokah Wolfganga Priklopila.

V ekskluzivnem pogovoru za CNN je dejala, da Castrovim žrtvam ne preostane drugega, kot da živijo naprej. "Gledati morajo v prihodnosti, biti pozitivne. Če želijo preživeti, morajo zakopati sovraštvo do človeka, ki jim je uničil življenje," je dejala Kampuscheva.

"To so zelo močne ženske. Veselila sem se z njimi, ko so jih rešili, da so preživele takšno mučenje," je še dejala Kampuscheva, ki se je s svojimi travmami spopadla na svoj način. V javnosti je odkrito spregovorila o ujetništvu, promovirati je pomagala film, posnet po njeni zgodbi, čeprav tega marsikdo ni razumel, je zase želela tudi hišo, v kateri je bila leta ujetnica. "Kot opomin na preteklost in spodbudo za prihodnost," pravi 25-letnica.

Castrovim žrtvam je tudi svetovala, naj uživajo v novo pridobljeni svobodi. "Občutek, ko veš, da si svoboden, je neponovljiv. Ko vidiš, kaj vse ponuja življenje ... To je nekaj, česar se morajo oprijeti," pravi Kampuscheva.

Pa čeprav se trpljenje v resnici nikoli popolnoma ne konča, je odkrito priznala. "Vedno je v tvoji glavi. Vse življenje."
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maya0207
17. 05. 2013 10.11
-4
No in kje je ta otrok...? O mali punčki pa se nikjer nič ne piše...kaj se je pa z no zgodilo?
pat77
17. 05. 2013 09.49
+32
kako nizkotna je lahko človeška narava!nimam besed!!!!!
nis9x
17. 05. 2013 08.47
+0
Vse te podrobnosti so namenjene našemu zadovoljstvu.
SonyGirl
17. 05. 2013 08.05
+81
Če bi blo sojenje v Sloveniji bi bil ali oproščen zaradi pomanjkanja dokazov, ali pa bi dobil zgolj 4 leta.
Ajda46
17. 05. 2013 08.39
+23
To je vsakomur v Sloveniji popolnoma jasno!
nikolesnik
17. 05. 2013 01.15
+5
Jaycee Dugard, 18 let ujetništva, res vredno ogleda. Težave imam s pripenjanjem linka. Dokumentarec je na YouTub-u.
br.0001s
18. 05. 2013 12.05
maajaa123
17. 05. 2013 01.08
+14
Ne zdi se mi spostljivo do teh punc, da se zdej vsaka podrobnost objavlja. To naj ve sodisce in psihiatri, ki jim bodo pomagal okrevat ter drugi, ki se jih to pac tice, ne pa cel svet.. Nevem, mislm da je dovolj hudo, kar so dale skos.. Tega se ne bi smelo dajat v javnost, ker je zelo ponizujoce.
Ajda46
17. 05. 2013 08.49
+12
Ponizujoce je za izprijenca, ki je ta dejanja izvrsil, zakaj bi bilo za dekleta, ki so bile njegove zrtve. Dekleta so le lahko ponosna na svojo psihicno moč, da so vse to izdrzale!!!
drek_na_palci
16. 05. 2013 23.14
+40
Boge punce res...upam v najbolse okrevanje
jožagolikoža
16. 05. 2013 21.45
+32
Himself
16. 05. 2013 22.23
+10
hjoj
16. 05. 2013 21.42
Nobena žival ni tega sposobna! Pošast!
Amasakul
16. 05. 2013 21.18
+36
čim več lepih slik dajte gor na fejsbuk, da bodo lačni podobni Castrovi brati v Sloveniji preučili kdaj vam lahko zmaknejo otroka ... Žalostno, da se ljudje sploh ne zavedajo koga reklamirajo doma ...( za zamislit ) na koncu pa pride problem , ki si ga ljudje sami nardijo ...
Vazndazadane
16. 05. 2013 23.41
+6
ja, sigurno jih je na facebooku sčekirov (Y)
postoj?an74
16. 05. 2013 20.36
+141
to je še en dokaz,koliko so odvetniki pokvarjeni,brez kanček morale in mahnjeni na denar za vsako ceno! ena normalna moralna oseba, nebi nikoli mogla zagovarjati takšnega človeka,pa denar gor ali dol! kako si sploh upajo trditi da ni kriv in je ljubeč oče? svašta
Praškovarit
17. 05. 2013 09.10
+12
mogoče je bil pa glih dežurni in je moral sprejet stranko. poznam odvetnika , ki je na tak način dobil primer Plut. Odvetniku se je gravžalo gledat vse hudobije kar jih je storil Plut, ampak je moral, ker je bil takrat dežurni in je pač prišel na vrsto. vsak pa ima pravico do odvetnika pa naj bo še taka *
Darko Oblak
16. 05. 2013 20.32
+49
Tudi Slovenija postaja hiša groze. Barabe v navezi z Agendo 21, testirajo voljo in mejo, do kod bomo hlapci pokvarjenih psov, še zdžali in kje je tista točka, ko bo ljudem počil film. Gaddafi je bil še edini državnik, ki se je boril proti takemu načinu in razvoju človeštva, a je barabam uspelo utišati njegov glas. Brez ozaveščanja in medsebojnega sodelovanja nas bodo, kot pse stisnili v kot in potolkli, tako v materialnem, kot mentalnem smislu. Bodite pripravljeni in se organizirajte. Malo si preberite o Agendi 21 pa vam bo jasno odkod izvira potemtakem forum 21..................
Maruša Šuštar
17. 05. 2013 15.34
+2
Se strinjam s tabo, samo kaj pa Gaddafi? Očitno nimam pojma. Pa kje naj preberem o Agendi 21? Priporočaš kaj? Jaz priporočam v slovenščino prevedeno knjigo Skupina Bilderberg.
Gregor Jaklinov
16. 05. 2013 20.29
-15
Jim je uspelo preusmerit pozornost Bstona :)