Tujina

Po zaslišanju ostaja v priporu

Dunaj, 16. 08. 2010 11.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po več kot 30-urnem zaslišanju nekdanji predsednik Hypo Alpe Adria ostaja v priporu. Najpozneje jutri zjutraj pa bo sodnik odločil, ali bo za zapahi dočakal tudi sojenje.

V Avstriji je še vedno glavna novica prijetje Wolfganga Kultererja, nekdanjega direktorja Hypo Alpe Adria, ki so ga v petek zgodaj zjutraj v bližini doma v Celovcu prijeli kriminalisti. V soboto so ga preiskovalci t. i. CSI Hypo več ur izpraševali, koroški tožilci pa so že dali zahtevo za pripor. Če bo Kulterer res ostal prikrajšan za svobodo, bo sodnik odločil najpozneje jutri zjutraj.

Wolfgang Kulterer
Wolfgang Kulterer FOTO: Reuters

Kultererjevo 28-letno sodelavko, ki so jo prav tako prijeli v petek, so na prostost spustili še istega dne. Po besedah predstavnika tožilcev zanjo niso zahtevali pripora.

Dokazi proti Kultererja pa, kot kaže, prihajajo z vseh strani. Agenti CSI Hypo so preiskali deset domov, našli pa naj bi pomembne dokumente, ki bremenijo nekdanjega direktorja finančnega koncerna, ki je impresiven vzpon doživel ravno pod njegovim vodstvom, pa tudi s političnim pokroviteljstvom avstrijskega koroškega glavarja Jörga Haiderja.

Preiskovalci naj bi imeli zdaj dovolj dokazov za obtožnico za poneverbo, vredno več deset milijonov evrov. Govori se, da gre za dajanje kreditov komitentov, ki niso imeli popolne dokumentacije in jamstev za vračilo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roxy79
17. 08. 2010 16.39
naš Prijatelj je še vedno............
tron3
17. 08. 2010 14.06
V nekaterih krogih v Sloveniji se že menda zelo slabo spi, če bodo jutri sodniki odločili da še bo vrli gospod še nekaj časa tam kamor spada bodo se nekateri izselil, ker nalogi veljajo tudi v Sloveniji he,he...
JanezNovakJohn
16. 08. 2010 19.44
Kje je meja kapitala? V Kapitalu.! Kapital jemlje Kapital nam ovcam bresplačno, brezobzirno in se redi in si ustvarja kapital, da s tem kapitalom ustvarjajo še hujše metode za jemanje kapitala.
alpino
16. 08. 2010 18.45
Če bi zgodbo prenesli na slovenska tla, bi zgledalo tako, s pomočjo znane mafijske odvetniške pisarne, saj vemo vsi za katero gre. Revežu bi vse skupaj podtaknila policija, ki bi pri tem na nezakonit način sledila osumljenemu in zbirala dokaze. V SLO bi postopek najmanj kar je, prej zastaral, kot pa bi se odvil do konca.
VolilecSI
16. 08. 2010 16.21
Naj še dodam nekaj ključnega kar na 24 ur seveda zamolčijo, Kulterer je pripravljen razkriti vse akterje (tudi slovenske) in njih vlogo minulih tranzicijskih letih.
resslovenka
16. 08. 2010 13.48
No kaj podobnega pri nas ne pride niti v poštev.
am_staff
16. 08. 2010 13.42
Pri nas bi bilo samoumevno, da je na svobodi in da lahko vpliva na predkazenski postopek z izsiljevanjem..