Tujina

Po obtožbah o spolnem nadlegovanju še obtožba o prostovoljnem spolnem razmerju

New York, 29. 11. 2011 09.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Herman Cain, ki se poteguje za republikansko predsedniško nominacijo, se tokrat ne sooča z obtožbami o spolnem nadlegovanju. Zdaj neka ženska zatrjuje, da je bila z njim v razmerju kar 13 let.

Kandidat za republikansko predsedniško nominacijo Herman Cain je v ponedeljek zanikal navedbe o dolgoletnem prostovoljnem spolnem razmerju z žensko iz zvezne države Georgia, še preden jih je ta izrekla na lokalni postaji televizije Fox v Atlanti. Cain se še vedno otepa obtožb o spolnem nadlegovanju najmanj treh žensk.

Pred mesecem dni je 65-letni Cain za kratek čas prevzel vodstvo v anketah med republikanskimi predsedniškimi kandidati. Nato so prišle na dan zgodbe žensk, ki naj bi jih nadlegoval pred leti, ko je bil predsednik Nacionalnega združenja restavracij, in podpora mu je začela padati.

Herman Cain
Herman Cain FOTO: Reuters

Poslovnež iz Georgie obtožbe vztrajno zanika in se pogosto sklicuje na ljubezen in razumevanje soproge Glorie. Zdaj pa se je pojavila 46-letna Ginger White, ki trdi, da sta imela s Cainom sicer povsem prostovoljno spolno razmerje. To naj bi trajalo kar 13 let, skoraj do trenutka, ko je Cain vstopil v predsedniško tekmo.

Whitova je pojasnila, da se je odločila spregovoriti, ker so se ji zasmilile ženske, ki so Caina obtoževale spolnega nadlegovanja, v medijih pa so bile prikazane kot lažnivke. Whitove za zdaj ni nihče obtožil laganja, objavili pa so podatek, da ima finančne težave in da večkrat ni plačala stanarine, zaradi česar je morala na sodišče.

Cain je še pred objavo njenega pogovora na televiziji Fox za televizijo CNN dejal, da bodo prišle na dan nove neresnične obtožbe. "Spet smo tam. Nič napačnega nisem naredil," je dejal. Da bo zgodba objavljena, je izvedel od novinarjev televizije Fox, ki so mu s telefona Whitove poslali sporočilo, nakar je nemudoma poklical nazaj. Povedal jim je sicer, da ženski le finančno pomaga.

Cainov odvetnik Lin Wood je poskrbel za dodatno zmedo, ko je sporočil, da se mediji in javnost nimajo pravice vtikati v prostovoljno spolno razmerje med odraslima osebama, kar ni zvenelo kot zanikanje razmerja. Cainov volilni štab je medtem sporočil, da nekdo želi iztiriti kampanjo z obtožbami o preteklih dogodkih, ki se niso nikoli zgodili. Sam kandidat pa je zatrdil, da bo ostal v predsedniški tekmi, vse dokler bo imel za to podporo svoje žene.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.