Tujina

Po nesreči v ameriškem zabaviščnem parku, vožnje s podobnimi napravami ukinja več britanskih zabavišč

London / Columbus, 01. 08. 2017 17.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Več zabaviščnih parkov v Veliki Britaniji je po hudi nesreči vrtiljaka v ameriški zvezni državi Ohio do nadaljnjega ukinilo vožnje s podobnimi napravami. Vsi vrtiljaki, ki delujejo po principu nihala, so bili v zadnjem letu sicer že pregledani, a so se za ponovni varnosti pregled odločili, ker še zmeraj ni znan vzrok nesreče v ZDA.

Zatem, ko se je prejšnji teden v zabaviščnem parku v ameriški zvezni državi Ohio zgodila huda nesreča vrtiljaka, je več zabaviščnih parkov v Veliki Britaniji do nadaljnjega ustavilo vse podobne naprave.

Britanski Urad za zdravje in varnost (HSE) je namreč odredil takojšen ponovni pregled tovrstnih naprav in njihovo začasno zaprtje, poroča BBC.

Naprave do nadaljnjega ustavljene v treh parkih

Vožnje z vrtiljaki, ki delujejo po principu nihala, so tako zaenkrat ukinili v treh zabaviščnih parkih v Suffolku, Južnem Walesu in v Somersetu. Park v Severnem Yorkshirju pa je vrtiljak do inšpekcijega pregleda zaprl prostovoljno.

Tiskovna predstavnica britanskega Urada za zdravje in varnost je pojasnila, da je bilo vseh pet ustavljenih naprav v zadnjem letu sicer že pregledanih, a so se za ponovni pregled odločili tudi zato, ker še zmeraj ni znan natančen vzrok nesreče v Ohiu. Kot je še dodala, bodo upravljavci parkov v skladu z ugotovitvami nato morali sprejeti vse potrebne ukrepe za zagotavljanje varnosti.

Po nesreči prejšnji teden je vožnje z vrtiljakom imenovanim 'Vortex' sicer začasno ukinil tudi zabavišni park Lightwater Valley v Surreyu, kjer pa so inšpektorji že pregledali napravo in odobrili vnovični zagon. "Na podlagi varnostnega pregleda inšpektorjev in proizvajalca smo napravo ponovno zagnali v soboto," je dejala tiskovna predstavnica surreyskega parka. Kot je še dejala, pa odločitev HSE-ja, kljub precejšnjim razlikam med ameriškim vrtiljakom in njihovo napravo, "v celoti podpirajo".

Kot smo že poročali, je v nesreči vrtiljaka prejšnji teden v ZDA umrl 18-letnik, še tri osebe pa so bile hudo poškodovane. Nesreča se je zgodila, ko se je ena vrsta sedišč odtrgala, ljudje pa so popadali z nje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nevica
01. 08. 2017 18.52
-5
Meni na kraj pameti ne pride, da bi se šla voziti s kakšnimi norimi vlakci po še bolj norih progah ali na vrtiljak....Skoraj ne razumem ljudi, ki jim je to všeč. Vem pa da obstajajo adrenalinski odvisniki, ki uživajo v nevarnosti...do zadnjega dne.
tony_abcde@yahoo.com
01. 08. 2017 21.38
+5
mackon08
01. 08. 2017 22.21
-1
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++