Tujina

Ob malezijski obali potonil že drugi čoln

Kuala Lumpur, 19. 06. 2014 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V bližini mesta, kjer je v sredo potonil lesen čoln s 97 indonezijskimi delavci, ki so bili na poti iz Malezije v Indonezijo, je potonil še en čoln, na katerem je bilo 27 Indonezijcev. Skupaj je tako pogrešanih že 36 oseb.

Ladja, ki je v sredo potonila pred malezijsko obalo s 97 indonezijskimi delavci na krovu, je najverjetneje prevažala precej več potnikov, kot bi jih za varno plovbo smela, so danes ugotovitve potrdile malezijske oblasti. Maksimalna zmogljivost ladje naj bi bila 50 potnikov. Doslej so našli deset trupel, še vedno pa se nadaljuje iskanje 27 pogrešanih.

Reševalci še vedno upajo, da je kdo od 27 pogrešanih uspel priplavati do obale in se rešiti.
Reševalci še vedno upajo, da je kdo od 27 pogrešanih uspel priplavati do obale in se rešiti. FOTO: Reuters
V bližini je davi potonila še ena ladja z indonezijskimi delavci, ki naj bi bila namenjena na Sumatro. Obalna straža je rešila 18 ljudi, devet jih pogrešajo.

Reševalci so do sedaj rešili 60 ljudi, oblasti pa menijo, da se je nekaterim od 27 še pogrešanih uspelo prebiti do kopnega in zbežati pred policijo, ki bi jih sicer zadržala. Na krovu so bili namreč Indonezijci, ki so v Maleziji delali brez ustreznih dovoljenj. Med rešenimi potniki je največ moških in en otrok. Vse rešene je policija kaznovala, ker so kršili zakon o imigrantih.

Malezijske oblasti ocenjujejo, da je bil čoln dolg devet metrov in dva metra širok. "Čoln je premajhen, da bi prepeljal 97 ljudi," je dejal tiskovni predstavnik malezijske agencije za pomorstvo Mahamad Zuhri.

Iskanje brodolomcev ob malezijski obali se nadaljuje.
Iskanje brodolomcev ob malezijski obali se nadaljuje. FOTO: Reuters

Sicer pa so potapljači danes razširili iskanje vzdolž obale v upanju, da bodo še našli preživele, pomaga jim še 25 ladij ter helikopter.

Veliko Indonezijcev se vsako leto vrača iz Malezije domov za čas ramadana, ki se letos začne konec junija in bo vrhunec dosegel konec julija s praznikom bajramom.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.