Slovenija

Slovenija bo Hrvaški še nekaj časa ponujala roko, pravi Cerar. Bruselj vztraja, da morata državi uresničiti odločbo

Bruselj, 26. 07. 2017 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Bruselj se je odzval na pismo Karla Erjavca, v katerem ta vrh EU obvešča o nezakonitih enostranskih dejanjih Hrvaške. Evropska komisija je odgovorila, da njeno stališče ostaja enako, torej da morata državi uresničiti odločbo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Na morju napeto
    02:09
    Iz 24UR: Na morju napeto
  • Iz SVETA: Policisti štejejo 25 incidentov
    01:19
    Iz SVETA: Policisti štejejo 25 incidentov
  • Iz 24UR: Erjavec prijavil vsakodnevna vplutja hrvaških plovil, odzval se je tudi Bruselj
    02:28
    Iz 24UR: Erjavec prijavil vsakodnevna vplutja hrvaških plovil, odzval se je tudi Bruselj
  • Iz 24UR: Slovenija o blokadi Hrvaške pri vstopu v schengen še ne razmišlja
    01:18
    Iz 24UR: Slovenija o blokadi Hrvaške pri vstopu v schengen še ne razmišlja
Slovenska policija
Slovenska policija FOTO: Damjan Žibert
Evropska komisija je danes v odziv na pismo zunanjega ministra Karla Erjavca z obvestilom o hrvaških kršitvah arbitražne odločbe ter s tem mednarodnega in evropskega prava, tudi schengna, ponovila svoje stališče, ki ga je v začetku meseca sporočil prvi podpredsednik Frans Timmermans. To je pričakovanje, da bosta obe državi odločbo uresničili.

Slovenska policija je v času od razglasitve sodbe arbitražnega sodišča zabeležila že 50 vplutij plovil preko nove morske meje v zalivu, 25 jih obravnavajo kot incidente.

Stališče Evropske komisije v povezavi z arbitražno odločbo o meji med Slovenijo in Hrvaško ostaja enako kot 4. julija, je sporočila govorka komisije Mina Andreeva in spomnila na Timmermansovo izjavo.

Prvi podpredsednik je v začetku meseca v prvem vsebinskem odzivu komisije na arbitražno odločbo izrazil pričakovanje, da bosta Slovenija in Hrvaška odločbo uresničili.

Piranski zaliv - 9
Piranski zaliv - 9 FOTO: Damjan Žibert

Tako so se v komisiji danes odzvali na pismo, v katerem jih minister Erjavec obvešča o nezakonitih enostranskih dejanjih Hrvaške na nedavno določeni morski meji med državama, ki je tudi zunanja schengenska meja, ki jo je Slovenija dolžna varovati.

Nezakonita enostranska dejanja Hrvaške na morski meji med državama so po ministrovih besedah kršitev mednarodnega in evropskega prava.

Erjavec v pismu po neuradnih informacijah med drugim tudi obžaluje, da srečanje predsednikov vlad Mira Cerarja in Andreja Plenkovića 12. julija ni prineslo rezultatov, ter izraža pričakovanje, da bo Hrvaška pristopila k uresničevanju odločbe.

Cerar: Slovenija mora zdaj pokazati pripravljenost na dogovor o implementaciji arbitražnega sporazuma

Premier Miro Cerar je danes ocenil, da zdaj ni čas za napovedovanje ukrepov zoper Hrvaško zaradi kršitev arbitražne odločbe. Dejal je, da mora Slovenija zdaj pokazati pripravljenost, da s Hrvaško doseže dogovor o implementaciji arbitražnega sporazuma.

Miro Cerar, slovenski premier
Miro Cerar, slovenski premier FOTO: POP TV

"To roko bomo ponujali še nekaj časa. Če jo bo Hrvaška sprejela, bomo šli v to skupaj, sodelovalno," je dejal premier. Dodal je, da je to optimum, ki si ga mora sam prizadevati doseči, tudi zaradi mednarodne skupnosti. Vsi namreč pričakujejo, da se bosta dve članici EU obnašali po evropskih standardih, je pojasnil. "In Slovenija se," je poudaril.

Kot je še povedal, Slovenija ni neodločna in nepripravljena, temveč se pripravlja na implementacijo. "Vse tisto, kar bo na naši strani treba pripraviti za implementacijo, bomo pripravili, za to imamo šest mesecev časa in v pravih trenutkih bomo izvedli prava dejanja, takšna kot jih smemo in moremo," je zagotovil.

"Če je Hrvaška večkrat kršila naš prostor, je prav, da se izvede seznanjanje, to je pa zaenkrat tudi vse," je ocenil premier. "Mislim, da morata Slovenija in Hrvaška zaenkrat še sami poskusiti, če ne bo šlo, pa bom prvi, ki bo odločno zahteval, da naša vlada stori vse tisto, kar je potrebno za implementacijo sporazuma."

Vlada v okviru arbitraže ustanovila delovno skupino za pripravo kartografskih podlag

Vlada je na današnji dopisni seji za potrebe implementacije arbitražne razsodbe o meji med Slovenijo in Hrvaško ustanovila medresorsko delovno skupino za pripravo kartografskih podlag, so sicer danes še sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

V skladu s končno razsodbo arbitražnega sodišča in za potrebe njene implementacije je tako vlada poleg posebne medresorske koordinacijske skupine danes ustanovila še medresorsko delovno skupino za pripravo kartografskih podlag. V skupino so imenujejo člani po posameznih resorjih, opredeli vodja skupine, doda člen o vsebinskem zaključku dela skupine, poročanju vladi ter člen o administrativni podpori skupine, so dodali.

Spomnili so, da je arbitražno sodišče, ki je odločilo o meji med Slovenijo in Hrvaško, 29. junija javno razglasilo končno razsodbo. Arbitražni sporazum med vladama Slovenije in Hrvaške v tretjem odstavku 7. člena določa, da pogodbenici v šestih mesecih po sprejetju razsodbe ukreneta vse potrebno za njeno izvajanje, vključno s spremembo nacionalne zakonodaje, če je to potrebno.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (740)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik113189
27. 07. 2017 17.09
+1
Po komentarjih sodeč, je še vedno mnogo takšnih, ki verjamejo da bo EU rešila naše probleme..Na kratko je odgovor, da sanja pujsek o koruzi, v koritu pa ima pomije. Slovenija bo morala najprej sama kaj storiti. Na primer naše zunanje ministrstvo si bo moralo krepko obrusiti pete pri vsaki od članic EU, ji pojasniti bistvo naše težave.. Vzeti s seboj Kozlerjev zemljevid, pojasniti da nismo nikoli bili agresor, da pa smo imeli obilo problemov z vsemi sosedami, tudi v Jugoslavijah takšnih ( fevdalnih, kraljevinah, komunističnih, zvezah, federacijah itd) in drugačnih.Sedaj je pravi čas, nikakršni dopusti, pot pod noge in akcija. Pri tem nikakor ne razumem tega pljuvanja po Cerarju.. Politike, ki so zganjali celo skupaj norčije v Piranskem zalivu s hrvati in drugimi jigoslovanarji ki so se bratili z njimi bi morali dokončno razkriti kot nesposobne, dobesedno brez kolesc v glavi. Da se greš takšne igre s sosedo za katero je vsem jasno kakšna je v resnici ( agresivna, genocidna, z načrti ki podpirajo osvajanja ozemlja sosednjih bivših republik) moraš res biti usmiljenja vreden po svoji inteligenci. Danes, ko je igre konec in je resnica z vso silo izbruhnila na dan, pa od Cerarja zahtevajo rešitve. Kot če bi prišel nov kapitan in bi od njega zahtevali da se Titanik ne potopi in luknja zaraste. Kdo pa ga je vozil in se z njim zaletel??? Samo upamo lahko, da bo pokazal takšno mero inteligence, kot jo je v času krize z migranti. Mnogi v naši državi problem arbitraže podcenjujejo in to krepko. EU pa bo storila točno toliko, kot je storila pri pomoči Italiji, ki se duši v migracijskem valu, grožnje Poljski bodo zvodenele ko bo proti ukrepom EU še Madžarska, tako kot so iz EU pomagali Grčiji, kjer so prevarani državljani v obupu in revščini, elitam pa ni hudega. ZAKAJ MISLITE DA SMO MI IZJEMA????? Vse je v naših rokah, prepričati moramo članice EU, da bodo na naši strani, časa je malo tečejo minute in ure, tik, tak..Hrvati so ponudili otok za utekočinjen ameriški plin, to je velika podkupnina, upam da se kdo zaveda. Sicer je zgodba neumna, ta plin ne bo nikoli cenejši od ruskega, zgodba je obsojena na neuspeh, to sosedje vedo, je pa super za nekatere v ZDA, ki so prav tako kratke pameti kot pri nas. Tiste čolne naj pa naša policija toliko izziva, da bo kakšen sočen dokument več za Bruselj o balkanski sosedi.
korintos23
27. 07. 2017 17.17
+4
Klasik, če EU ne bo rešila tega primera je EU fertik, in tega se vsi zavedajo! Tako bo kot so arbitražni sodniki reklim zglasovali. To kar Madžar govori je samo lari fari, tudi njih lahko sankcije doletijo, so že enkrat bili pred njimi in so lepo vse pogoltnili in gremo dalje. Verjamem v A rbitražni sporazum.
Uporabnik113189
27. 07. 2017 17.22
+0
Za kazen EU ( 7 člen) Poljski morajo biti vse članice, Madžari pravijo da bodo proti..Kaj pa sedaj?
Nightyfly
27. 07. 2017 17.45
+2
klasik ....... naj si Slovenija upogiba hrbet pred vasako clanico EU in naj ji pojasnjuje sodbo ? Tu imas pa narobe -vsaj po moje . Slovenija -kot sem ze napisal -do 29 . 12 cisto mirno vzpostavi nov mejni rezim in gre na dopust .Pika .Vse clanice UE so zavezane spostovanju pravnih norm in nacel te skupnosti . In to je vse .Pika in en velik Amen .
Uporabnik113189
27. 07. 2017 20.59
+1
Na žalost se vsi zanimajo samo za svoje težave in o naših problemih nimajo pojma, ali pa se odločajo na podlagi lažnih informacij. Osebni stik in pogovor velikokrat v mnogočem spremenita odločitve, človek ne bi verjel če ne bi videl. Ne gre za upogibanje hrbta, ampak za pogovor, izmenjavo mnenj, razumevanje kateri so vzgibi in vzvodi za odločitve drugih držav, ki imajo pravico (so)odločati o tvoji usodi. Kako razumejo vse skupaj in koliko se jim sploh zdi pomembno. Predpripprava teh držav na dogodek ki bo moral slediti. Tito je imel velik političen vpliv prav zaradi osebnih stikov, prepotoval je svet, pa čeprav je bil v državi komunizem.
Karantanija
28. 07. 2017 11.35
korintos23
27. 07. 2017 16.35
+5
bildi javlja da mu je toča na šotoru žlebove "podvinola"! Bo treba iti k špenglari!
Nightyfly
27. 07. 2017 17.45
+2
bildi v sotoru ? A se ti hecas iz ljudi ,on je rekel,da ima hotel v lasti , z zlebovi vred . ;)
Uporabnik443897
27. 07. 2017 16.24
-2
Kaj dela sedaj Cerar, preganja se tam bogu za hrbtom in nekaj obljblja brez veze, medtem ko tam kjer bi bilo potrebno narediti akcijo pa ga ni. Hrvati se nam režijo na vsa usta in kmalu bodo začeli Cerarja hvalit. Pa saj ga imajo uakaj, je več vreden kot 100 njihovih poslance in že popolnoma ZASTONJ. No kavico mu bodo že postregli za četrt zaliva se to le spodobi, bizgec, pa ne jaz !!! !!!!
korintos23
27. 07. 2017 16.33
+3
Kaj cviliš Pištek, Cerar je za Hrvate Bog! Kako akcijo ti zahtevaš, da prekopljemo kanal iz piranskega zaliva do Ljubljane?
Nightyfly
27. 07. 2017 17.37
+1
Smisel ,pa tudi namen vasega pisanja je ???
Nightyfly
27. 07. 2017 17.38
+1
hahaha ,,,, kori , samo berem in berem kaj so vsi ti ljudje sposobni sproducirati ,,,madonca .Ce bi bili v sluzbah tako energicni polni Elana , postenja , prava in znanja v politiki -ja ,potem se Svica kar skrije .
Nightyfly
27. 07. 2017 17.41
rafael ,,,a vi imate samo internet za notranjo uporabo ,ali berete tudi kaj novice iz domacih logov , torej Bruxla ??? A ni ata Junck reekel v imenu vse Evrope , da je treba to porihtati in konec besedi ? Kaj ima tu Cerar za narediti ,,,salto mortale zaradi nekaj nevzgojenih hrv .politikantov ? DFajte no .
krtofl
27. 07. 2017 15.11
+0
a bo bildi sodeloval pri spreminjanju hrvaških zakonov potrebnih za izvajanje sodbe arbitražnega sodišča .....kaj menite...
korintos23
27. 07. 2017 15.29
+1
On bi, samo mu je neurje, toča, šotor "razčesnila", sedaj ga fkup spravlja, menda ne bo nič, bodo morali ponoviti.
prašek
27. 07. 2017 14.57
+0
Dober dan tovariši in tovarišice !
prašek
27. 07. 2017 14.59
+2
Jaz pa odobravam Cerarjev način dela. Ne potrebujemo direktnih zaostrovanj, po dopustih, tam nekje do božiča bo pa že EU uredila vse kar je treba !
prašek
27. 07. 2017 15.00
+3
In naši "dobri susedi" bodo spoznali, da je nad njihovim saborom še dvoje : slovenski DZ in EU .
prašek
27. 07. 2017 15.01
+2
Karli pa ne rabi čisto nič razlagat, kaj bo pisal in komu, enostavno naj napiše, pa je mir !!!!!
krtofl
27. 07. 2017 15.07
+1
če ne pove..o čem bi pa svečkarji pisarli...saj bi se jim svet sesul ker janez že dolgo ni nič ukradel...
prašek
27. 07. 2017 15.10
+2
krtofl
27. 07. 2017 15.12
+3
Brakedirt
27. 07. 2017 15.17
+1
pozdravljen prasek in ostali iz dezevne bavarske
prašek
27. 07. 2017 15.22
+2
Brake ...... Tudi tebi pozdrav ! Malo dežja pošljite kar direktno v "Lotmerk" do @korija !
korintos23
27. 07. 2017 15.26
+1
vstajnik, to Janšo tja teraš? On je bil v Kumrovcu car, so se mu Zagorci klanjali!
prašek
27. 07. 2017 15.31
+2
Tovariš @vstajnik, zakaj si pa ti tako hud ???? sam prašam☺
korintos23
27. 07. 2017 15.35
+1
prašek, res je da imamo v Lotmerki več vina kot vode, dežja.
Brakedirt
27. 07. 2017 15.39
+1
tukaj pada ze 3 dni,posljite sveckarje da se malo ohladijo
prašek
27. 07. 2017 15.39
+2
kori ... Je bilo nekaj takega slišati, ja! Žal mi je. Mi imamo pa trenutno vode še vedno dovolj. Samo stročji fižol nam je zdajle v teh dneh uničil mraz ! Čisto rjav je postal.
korintos23
27. 07. 2017 16.34
+2
Prašek, fižol, krompir, paradajz in vse ostalo pa reši Ridomol, samo ne prepozno! hahaha
pepson99
27. 07. 2017 18.10
-1
Upam, da vas je takšnih, ki podpiratw Kahla malo, saj delije kpt otrok v vrtcu, ne pa vodja diplomacije evropake države...
ooResnicA
27. 07. 2017 14.34
-3
...cerar ti nebi smel imeti plače ampak za tebe bi morali zbirati zamaške.....
krtofl
27. 07. 2017 15.04
+3
zbiraj ti zamaške za janeza...za penzijo....
Uporabnik443897
27. 07. 2017 16.05
-3
Janez ima vsaj žensko, o kateri lahko Cerar lahko samo sanja :)
Brakedirt
27. 07. 2017 16.07
+4
pepson99
27. 07. 2017 18.11
korintos23
27. 07. 2017 14.15
+3
bildi je pa včeraj v Istri faso v tistem neurju šoto" sivo maslinaste boje" ni vzdržal tiste toče in se je zrušil na strošeno telo. lačno svobode in vode.
SDS_je_poden
27. 07. 2017 14.34
+5
Bildi je en hudo nezadovoljen tip, ki zdravi frustracije tu gor. Najprej Lapa da ne hodi na Hrvaško že desetletja, potem pa daje Vladarici napotke kam it na Hvaru. Bolnik od bolnika.
prašek
27. 07. 2017 15.07
+4
Lepše govorita prosim lepo o Bildiju ! On namreč nič več ne zbira milijone, tudi milijarde ne, zdaj zbira samo še trilijone !!!!! Pri tem je pa čisto postranska stvar, da verjetno ne zna niti številke napisat !!!!!
korintos23
27. 07. 2017 14.13
+6
Hrvati pa na izjavo iz Bruslja tiho kot kakec v travi, ups, dopuste imajo.
Karantanija
28. 07. 2017 11.37
Ne zanima jih. Tudi po dopustu ne bo drugače, tudi po božiču in novem letu ne ....
BUONcaffee
27. 07. 2017 14.12
-4
A ŠE SE NISO ZMENILI?
korintos23
27. 07. 2017 14.13
+3
Hrvati? Z nobeno sosedo ne, res ste težki!
korintos23
27. 07. 2017 14.11
+4
Krucifiks, poznam par Hrvatov v Prlekiji da so člani SDS, Leljak in Mate tudi, a je to stranka kot slovenski HDZ?
korintos23
27. 07. 2017 14.08
+2
Kak to zgleda bodo morali imeti eni hrvati tečaj iz slovenščine za komentiranje na slovenskem portalu! Slovenski otroci hrvaški govorijo že v mali šoli!
srebrnibreg
27. 07. 2017 14.43
+1
kori- saj pa to ni hrvat ampak eno revše katero jih na ta način blati in išče pozornost.
Brakedirt
27. 07. 2017 14.51
+1
Nightyfly
27. 07. 2017 11.34
+6
jankoa 27.07.2017 10:04:00 0 1 1 Evropa ne bo naredila nič. Sami se dogovorite, pravijo.****************janko a ,,,ojej ,Slovenija ima toliko vzvodov v svojih rokah ,da lahko do plafona posslje kto prvo -hrvasko ,da totalno pobesnijo ,potem pa se ŽEvrop .unijo .ne se bati . Primer ? Meje . Predstavljajte si , da je na mizi velik sod , ki prepusca skozi grlo avtomobile na slo-hrv . meji . Slovenija ima v rokah pipico ...... in se z njo igra .Slov policaj lahko z eno roko drzi skodelo kave , z drugo pa posilja hrvate v delirij .En samcat policaj . Govorim samo o odzivu Slovenije na hrvasko balkansko obnasanje -cisto nic drugega . Jasno je , da Slovenija ne bo mogla prenasati nespostovanja s strani sosedov , ki so zal zelo slabi sosedi , pa ceprav se zeli v cajtbgih olepsati vse to . V hrvaski je na oblasti vlada ,ki jo je izbral hrvaski narod . In neaj mi prosim ljudje tu ne govorijo kot ponavadi imamo tako navado -ja , saj narod je cisto nekaj drugega kot nekaj politikov . NApaka . To je ze marsikateri narod placal drago . Tudi v Nemciji se na fronti ni boril sam brko .Je imel za seboj kar vecino nemskega naroda . Pa HDH je bila isto ---lepo prosim .
Nightyfly
27. 07. 2017 11.37
+2
......to zadnje sem namenoma napisal prav zaradi pregovorne slovenske naivnosti , dobrotnosti in nenormalnega popuscanja v zgodovini . Sem za mir in ne-provociranje ali insceniranje raznih ekscesov do konca decembra , toda neizprosnost pa je treba pokazatoi . Tile dol tega ne razumejo , ker so bili od vekomaj vzgojeni v skrajnem nacionalizmu .Zal je tako .
korintos23
27. 07. 2017 14.09
+3
Night..., EU bo vse naredila kar mora, drugače EU gre v maloro, samo to pač dolgo traja.
Nightyfly
27. 07. 2017 11.23
+4
korektor ,,,,,, kaj bo bi vse ,ki pisejo v tujem jeziku enostavno izbrisali , dobesedno . Cloveka nekajkrat opozoris ,potem pa sledi straf , a ne !
srebrnibreg
27. 07. 2017 11.15
+8
Admin zakaj puščaš poste od te sirote katera piše v tujem jeziku in se predstavlja kot Hrvat čeprav je Slovenec samo z namenom blatenja sosedov in izzivanja?
Nightyfly
27. 07. 2017 11.23
+3
srebrnibreg
27. 07. 2017 11.50
+2
Nig- pozdravljen. To siroče si na ta način išče pozornost admin pa seveda n ažalost to dopušča briše pa takšne posta katere mu ne bi trebalo.
staridida
27. 07. 2017 11.53
-1
srebrnibreg
27. 07. 2017 12.05
+5
Potem bi ti in stonickni že zdavnaj morali utihniti. Vendar bo potem moral stonickni suho listje pobirati za kosilo po gozdu.
korintos23
27. 07. 2017 14.17
+2
NiVzdevka76
27. 07. 2017 10.37
+1
A? Kera sramota za swečkarje..... :)))))
korintos23
27. 07. 2017 10.42
+1
Toto župo so si sami skuhali, zej jo pa naj še pojejo!
Karantanija
27. 07. 2017 10.01
+1
26 let jim že ponujamo roko.
staridida
27. 07. 2017 10.44
-3
korintos23
27. 07. 2017 14.17
sinhron
27. 07. 2017 09.37
+8
Upam , da bo Evropska skupnost še pravočasno spoznala , da Hrvaška ne upošteva nobenih dogovorov in zakonov , ki niso njim v prid in da je to država , ki tudi v mirodobnem času teži k nezakonitemu osvajanju in prilaščanju ozemelj , zato nima rešenih mejnih sporov z nobeno sosednjo državo in zato bi moralo EU skrbeti njeno članstvo v EU in sedaj pravici do schengena , kako bodo varovali meje po schengenskih pravilih , če se ne ve kje potekajo meje in poleg tega grozijo v vojsko članici EU !???
toti mišek
27. 07. 2017 11.45
+1
kekci vam precej dreka spustijo v lepi vaši.....kar računaj cca 800000 slo turistov kolko merde dobite v 3 mesecih od nas..... vi ste pa revni in ne morete bit turisti pri nas...kr grete smučat jemljete kredite..ha ha ha
Nightyfly
27. 07. 2017 09.28
+6
Tik pred branjem sodbe, ko je bilo se vse v zraku je -mislim, da ta kanal ,,objavil kratek video hrv, ribica ,ali karkoli je ze bil , kako kaze golo zadnjico Slovencem . Ta isti video bi moral g. peterle kot slov . delegat UE parlamenta pokazati oz.predvajati vsem 600 + poslancem tega velecenjenega telesa ,pa naj gledajo kaksne sosede ima Slovenija . G . Juncker naj pa preds ,kitarovo vprasa , ce je to nacionalna folklora pri hrvatih .Kaj pa ves , mogoce je pa res ,pa mi nismo vedeli .
Nightyfly
27. 07. 2017 09.22
+2
zapiramvamusta 26.07.2017 23:44:41 -22 9 31 hrvaška je vatikan in švica za slovenijo,tolko nesreč se tam dogaja a še vedno turisti gredo t *****************ja , res je , samo se vatikan vas resi .Svica v nobenem primeru , ker je vasga Tomsona zabrisala ven in mu prepovedala njegovo usr....raboto .Toliko o tem ...............kar pa se tice turizma - kaksen narod ste to ,da vabite domov milion Slovencev (in to od propada NDH ,ki vam vsako leto prinasajo miliarde in polnijo vas proracun , da ne pocrkate . obene ko vas Slovenci resujejo ,jih zalite na vse mogoce nacine . Kaksen narod ,kaksni ljudje ste to ?Sploh spadate med kulturne ljudi Evrope ? Ne bi rekel . (obenem izkljucujem iz tega pisanja vse dobre ljudi ,ki sigurno na hrvaskem so in imajo sirsi in drugacen pogled na vse to ,pa morajo biti zelo tiho zaradi svoje varnosti ) .Zal .
Nightyfly
27. 07. 2017 09.31
+4
zapiram vam ........... naj vam zaupam zadnjo novico -hrvat . Papez je cez vas naredil kriz .Vas ni vec . Zatrapal se je do ramen v naso Melanijo ,ki mu zdaj posilja potico . Cisto ga je prevzela ,in ponovno je v svojem poslanstvu nasel en smisel (ker so kardinali s svojimi necednimi dejanji totalno sesuli to cerkev ) ....ste razumel zdaj , hrvat kako stvari stojijo ,ali pa visijo (za vas )
cool1
27. 07. 2017 09.20
+4
Morate razlikovati nekaj.....eno je če par hrvaških ribičev ,,zaluta,, oziroma nehote prestopi linijo meje na morju, drugo pa je, če hinavci v spremstvu njihove policije hodijo v naše morje, ki ga že tako imamo malo, ker dobro vedo , kje naj bi se vzpostavila meja in jo kršijo namerno, od policije hrvaške pa še hočejo zaščito za ta nezakonita dejanja....jaz drugega tako nisem pričakoval , verjetno tudi vi ostali Slovenci ne....?!!