Tujina

Plaz v francoskih Alpah ubil očeta in 11-letno hčerko, drug plaz v Švici pod seboj pokopal najmanj dva pohodnika

Ženeva/Lyon, 18. 02. 2018 18.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ti.Š./STA
Komentarji
4

Snežni plaz je v francoskih Alpah pod seboj pokopal 43-letnega smučarja in njegovo 11-letno hčerko. Oba so našli v globeli, obkroženi s pečinami. Plaz se je prav tako sprožil v švicarskih Alpah. Gmota snega je tam s seboj odnesla najmanj dve osebi.

V francoskih Alpah je snežni plaz med smučanjem zasul 43-letnika in njegovo 11-letno hčerko. Oba sta pod ogromno gmoto snega umrla, po navedbah reševalcev pa so ju popoldne našli v globeli, obkroženi s pečinami.

Dvojica z območja Pariza je smučala na pobočju na območju ledenika Pisaillas v Val d'Iseru, ki je bilo prav zaradi nevarnosti plazov zaprto. Točne okoliščine nesreče sicer še niso znane.

Nedaleč stran, v bližini smučarskega letovišča Giettaz-en-Aravis je danes na območju izven urejenih smučišč umrl tudi nek tekač na smučeh.

Švicarska policija je na svojih spletnih straneh objavila opozorilo za povečano možnost snežnih plazov. (Slika je simbolična.)
Švicarska policija je na svojih spletnih straneh objavila opozorilo za povečano možnost snežnih plazov. (Slika je simbolična.) FOTO: iStock

Plaz v Švicarskih Alpah pod seboj pokopal najmanj dva pohodnika

Snežni plaz se je sprožil tudi v švicarskih Alpah in pod seboj pokopal najmanj dva pohodnika, poročanje lokalne policije v kantonu Valais blizu francoske meje povzema Sunday Express.

Policija je sprva sicer sporočila, da naj bi plaz zasul skupino najmanj desetih oseb.

Plaz se je sprožil na višini 2500 metrov, na območju, imenovanem Col de Fenestral. Pristojne je o plazu obvestil smučar, ki je bil priča nesreči.

Reševalci so doslej našli eno osebo in jo prepeljali v bolnišnico. Več podrobnosti pa po besedah predstavnika za odnose z javnostmi tamkajšnje policije ni znanih.

Je pa ravno danes švicarska policija na svojih spletnih straneh objavila opozorilo za povečano možnost snežnih plazov prav na tem območju, poroča BBC. Nevarnost proženja plazov je tako na tretji stopnji petstopenjske lestvice.

Valais je sicer priljubljeno visokogorsko smučarsko središče, smučarske proge pa segajo tudi do 3.899 metrov nadmorske višine.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kapljač1
19. 02. 2018 18.18
Neumnost je največje zlo!
Ramzess
19. 02. 2018 16.51
Ne upošteva se pravil potem pa to, hudo za mater čigar mož je za sabo potegnil še hčer.
Apostol1
18. 02. 2018 21.08
+15
Dovolj je tragično brati o takih tragedijah potem se pa najdejo še kašni komentatorji , ki bi bilo zanje bolje da molčijo ,jaz osebno bom najbolj hvaležen če so taki članki zaprti za komentiranje ,ne glede ali se nesreče zgodijo pri nas ali v tujini.
Našvasan_zob
18. 02. 2018 19.16
-13
Sej podpirate hribolazništvo...