Tujina

Pistorius spet teče, Apple na njegovem telefonu išče dokaze o komunikaciji z Reevo

Pretoria, 28. 06. 2013 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tekač Oscar Pistorius spet trenira, prvič po februarju, ko je bil obtožen umora dekleta Reeve Steenkamp. Na tekmovanja se sicer še ne bo vrnil, saj večino časa posveča pripravi na sojenje.

Pistoriusa čaka sojenje zaradi umora Reeve Steenkamp.
Pistoriusa čaka sojenje zaradi umora Reeve Steenkamp. FOTO:
Paraolimpijski prvak Oscar Pistorius je bil "prežet s čustvi", ko se je uradno vrnil na trening, je danes povedal njegov agent Peer van Zyl. Dejal je, da ga je Pistorius poklical prejšnji teden in dejal, da želi začeti znova trenirati.

26-letni tekač je počival vse od februarja, ko je bil obtožen umora svojega dekleta Reeve Sreenkamp. "To je zanj zelo velik korak," pravi Zyl, ki je spremljal trening na tekaških stezah pretorijske univerze.

Kljub temu je Zyl dejal, da začetek treninga ne pomeni, da se Pistorius vrača v tekmovalne arene: "Trenutno je osredotočen predvsem na sojenje." Dodal je še, da mu je Pistorius po treningu dejal, da so ga med treningom spremljali mešani občutki. "Zaradi tega, kar se je zgodilo, ne more biti zares srečen," je dejal Zyl.

Pistorius je osumljen umora 29-letne Steenkampove. Čeprav trdi, da jo je skozi vrata kopalnice trikrat ustrelil, ker je mislil, da je v stanovanju vlomilec, tožilstvo sestavlja primer, ki naj bi dokazoval, da je šlo za hladnokrven umor iz ljubosumja, Steenkampova pa naj v kopalnico pobegnila, ker se je bala za življenje.

Medtem ko večina čaka na sojenje, tožilci in policija sicer še vedno zbirajo dokazno gradivo, med drugim so Applu poslali Pistoriusov iPhone, za katerega tekač trdi, da je izgubil kodo. Podatki, ki jih skriva naprava, naj bi bili sicer ključni za določitev poteka dogodkov v usodni noči, oblasti med drugim iščejo sporočila, poslana Steenkampovi, preden je prišla v Pistoriusovo hišo, in ki naj bi razkrivala, ali je bil usodnega večera besen, ker naj bi Steenkampova obnovila stike z nekdanjim fantom.

Oscar Pistorius
Oscar Pistorius FOTO: Reuters


 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vilma Sarlah
30. 06. 2013 07.51
ja vsak se bi rad izmuznil,zato je pa tako kot je
Cantona7
28. 06. 2013 17.27
+12
Pozabil kodo. Ojoj, pa kaj si bo že zmislil? Sem pa prepričan da ne bo končal v zaporu. Žal. Kako je sploh mogoče da človek prizna, da je nekoga ubil, vsi dokazi kažejo na to, ampak še vedno se gre neke zgodbice in pravi da je nedolžen.