Tujina

FOTO: Pistorius s pištolo v roki že preverjal kopalnico, a naj bi tedaj ropotal pralni stroj

Pretoria, 17. 03. 2014 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodja južnoafriškega centra za strelsko usposabljanje je poznal Pistoriusovo navdušenje nad orožjem. Paraolimpijec je gojil veliko ljubezen do orožja, pred tragedijo pa naj bi najmanj enkrat že preverjal kopalnico s pištolo v roki.

Poteka že 11. dan sojenja Oscarju Pistoriusu. Danes je na klop za priče sedel Sean Patrick Rens, vodja južnoafriškega centra za strelsko usposabljanje. Dejal je, da je atlet gojil veliko ljubezen do orožja. Paraolimpijca je srečal leta 2012, ko ga je ta vprašal, če bi mu lahko priskrbel nek revolver. Zanimal se je tudi za druge kose orožja. Večkrat sta se pogovarjala o orožju, saj je Pistoriusa to veselilo, pravi.

V enem od pogovorov mu je Pistorius zaupal, da se mu je neke noči zazdelo, da se nekdo potika po njegovi hiši. Bilo je približno tri mesece pred grozljivo nočjo, ko je ustrelil svoje dekle. Dejal mu je, da je zaslišal nek zvok in sklenil, da bo s pištolo v roki preiskal vse sobe svojega doma. "Prešel je v bojni način, kot mi temu pravimo," je dejal. Pistorius je tedaj po njegovih besedah izvor ropota prav tako našel v kopalnici, povzročal pa naj bi ga pralni stroj.

Danes poteka 11. dan sojenja Oscarju Pistoriusu.
Danes poteka 11. dan sojenja Oscarju Pistoriusu. FOTO: Reuters

Kot poročajo tuji mediji je dogodek opisal tudi na Twitterju. "Nič ni hujšega, kot da po prihodu domov zaslišiš delovanje pralnega stroja, pomisliš, da je v hiši vsiljivec in oblečen v spodnje perilo preideš v bojni način," naj bi se glasilo njegovo sporočilo.

Kam sta izginili dve Pistoriusovi ročni uri?

Konec prejšnjega tedna so na sodišču pokazali slikovno dokazno gradivo, ki ga večinoma sestavljajo fotografije krvavega mesta zločina in orožja, ki so ga našli preiskovalci, pa tudi fotografijo Pistoriusa po tem, ko je ustrelil svoje dekle Reevo Steenkamp. Na prostoru za priče se je znašel tudi nekdanji policist Schoombie van Rensburg, ki je pričal, da sta med preiskavo izginili dve Pistoriusovi uri. Povedal je, da je zahteval, da njegove policiste natančno preiščejo, a ur niso našli. Njegovo pričanje sicer kaže na precej slabo delo preiskovalcev na kraju zločina, med drugim naj bi strokovnjak za strelno orožje Pistoriusovo pištolo preiskoval brez rokavic.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

496344
17. 03. 2014 12.47
Komu v prid izginjajo dokazi?!
smarjan
17. 03. 2014 11.53
+8
mene zanima, če je tudi zdaj bruhal? admin, upam, da danes nisi tečen..
devlon
17. 03. 2014 11.45
+3
mislim, da mu tole sojenje kar malo sive lase že povzroca
bunza
17. 03. 2014 12.22
+2
cuko666
17. 03. 2014 11.37
+1
PA KOGA TO BRIGA 24 UR, KAJ NIMAMO V SLOVENIJI KAJ BOLJŠEGA ZA POROČAT????? DAJTE NO