Tujina

Pistorius: 'Če bi Reeva kar koli rekla, ne bi streljal'

Pretoria, 10. 04. 2014 11.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po opisovanju dogodkov usodnega večera je Pistorius tokrat opisal odnos, ki sta ga imela z nesrečnim dekletom. Pravi, da se je Reeva v resnici bala lastnih čustev in ne njega. Paraolimpijec se je ob tem opravičil njenim staršem.

June Steenkamp je danes iz Pistoriusovih ust znova slišala, da mu je žal, da je vzel življenje njeni hčeri. Kot pravi Steenkampova, si želi, da bi ji ob tem enkrat pogledal v oči.
June Steenkamp je danes iz Pistoriusovih ust znova slišala, da mu je žal, da je vzel življenje njeni hčeri. Kot pravi Steenkampova, si želi, da bi ji ob tem enkrat pogledal v oči. FOTO: Reuters

Po včerajšnji burni obravnavi na sodišču v Pretorii danes Oscar Pistorius razlaga, kakšen je bil njun odnos. Kot smo že poročali, je Reeva Steenkamp v sporočilih svojemu fantu zapisala, da se ga včasih resnično boji.

'Nikoli nisem kričal nanjo'

Paraolimpijec je danes na sodišču na vprašanje tožilca Gerriea Nela, če se ga je Reeva resnično bala, odgovoril, da je verjetno želela s tem povedati, da se boji svojih čustev, ki jih je pričela gojiti do njega. "Nikoli nisem kričal nanjo. Če bi tako ravnal, bi prizadel njena čustva. Mislim, da je bil takšen pomen njenega sporočila," je dejal.

Tožilec je nato Pistoriusa obtožil, da se je spravljal nad svoje dekle. Izpostavil je dogodek, ko se je paraolimpijec po tem, ko ga je Steenkampova v javnosti pobožala po vratu, obrnil stran in ji zabrusil naj ne žveči žvečilk, saj da to ne zgleda lepo na kameri. Nel je nadaljeval s tem, da na telefonih niso našli niti enega sporočila, v katerem bi pisalo "ljubim te" ali "rad te imam", nakar je obtoženi odgovoril, da sta imela odprt in zaupljiv odnos ter da ji je te stvari raje povedal v živo, ko sta bila sama. "Menim, da sem bil sam bolj občutljiv, ona pa nekoliko manj na javno oznanjanje najinih čustev," je dejal. Ko ga je tožilec povprašal, zakaj se še ni iskreno opravičil njenim staršem, je Pistorius s sklonjeno glavo dejal: "Zelo mi je žal, da sem vzel življenje njihovi hčeri."

S tresočim glasom je južnoafriški atlet nato še dejal, da v trenutku, ko je slišal hrup, ni imel časa razmišljati in je takoj sprožil strel. Bila je nesreča, pravi. "Če bi Reeva stopila ven, ali pa karkoli rekla, ne bi streljal. Zvoki iz kopalnice so me prisili, da sem pritisnil na sprožilec," je dejal.

Včeraj so mu popustili živci

V javnosti sicer še vedno odmeva včerajšnje pričanje, na katerem je tožilec Gerrie Nel s prikazovanjem Reevinih fotografij razjezil Pistoriusa. Dejal mu je, da je njena glava eksplodirala kot lubenica, v katero je Pistorius streljal na nekem strelišču. "Poglejte že vendar!" je vztrajal, nakar je sodišče prekinilo obravnavo. Poglejte si videoposnetek s sodišča!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Volja
05. 01. 2024 09.37
Moja ocena drži kot pribito tudi dandanes, ko berem njegove izgovore...
METKA102
10. 04. 2014 17.36
+8
Ubil jo je, po nesreči ali ne. Ona je mrtva. Če ne bi ljudje imeli ob sebi strelnega orožja, bi bilo vse drugače. To bi morali prepovedati, vsak, ki ga ima naj bil bil psihično zdrav, čeprav je lahko tudi avto še hujše orožje. Kar je storil, naj tudi plača, kljub temu, da mu življenje ni prizanašalo.
drevca
10. 04. 2014 16.23
+8
Sovrazim take psihopate!:-(
deathbite
10. 04. 2014 13.01
+6
Mzizi Mobutu praznuje danes 25 letnico pometanja avenije Kgosi Mampuru v Pretorii. Čestitkam se pridružuje tudi portal 24ur!
enoh
10. 04. 2014 14.48
+3
deathbite
10. 04. 2014 14.56
+3